Οι «μύθοι» του τένις που δίνουν λάμψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φέντερερ, Ναδάλ, Σερένα και Βένους, Γκραφ και Άγκασι. Οι σπουδαίοι παίκτες και παίκτριες που δίνουν λάμψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2020 θα διεξαχθεί στο Τόκιο το Ολυμπιακό τουρνουά στο τένις. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ λίγες ημέρες πριν να κλείσει τα 39 του χρόνια θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία για να συμμετάσχει για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ο Ελβετός έχασε τους Αγώνες στο Ρίο αλλά θα επιστρέψει στο Τόκιο για να διεκδικήσει ένα τελευταίο μετάλλιο. Ο Ελβετός που ξεκίνησε το 2000 από το Σίδνεϊ όπου και γνώρισε την επίσης τενίστρια Μίρκα η οποία θα ήταν η γυναίκα της ζωής του και η μητέρα των 4 παιδιών του θα είναι το.... τιμώμενο πρόσωπο στο Τόκιο. 

Εκεί το καλοκαίρι του 2020 λογικά θα δούμε τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς αλλά και τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας μάλιστα περιμένει πως και πως αυτή την ώρα και είχε δηλώσει σε συνέντευξη του πως θα προτιμούσε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και ιδιαίτερα το χρυσό από ένα Grand Slam. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σίγουρα είναι μια ευκαιρία για τους μεγάλους του τένις να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. 

Εκεί δεν παίζουν για τα δολάρια της ATP ή της WTA αλλά για τη σημαία, για την πατρίδα τους και ο καθένας ζει με ξεχωριστό τρόπο την κάθε στιγμή. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει 102 τίτλους, έχει 20 Grand Slam, έχει 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δήλωσε πως θα είναι και στο Τόκιο. 

Τα... αστέρια του παγκόσμιου τένις, άνδρες και γυναίκες, δίνουν ξεχωριστή λάμψη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα όταν το 1988 το άθλημα επανήλθε... 

Παίκτες και παίκτριες που έγιναν Νο1 στον κόσμο στο άθλημα ξεχώρισαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H τέλεια Γκραφ και οι αδελφές Ουίλιαμς

Τότε στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας είδαμε την σπουδαία Στέφι Γκραφ να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε μια χρονιά που πήρε και τα 4 Grand Slam. Μια σπουδαία στιγμή στην επιστροφή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Στο τουρνουά των γυναικών από τότε έχουν κυριαρχήσει δυο Αμερικανίδες που είναι και αδελφές. Φυσικά είναι η Σερένα και η Βένους Ουίλιαμς. 

Η μεγαλύτερη Βένους έχει 5 Ολυμπιακά μετάλλια από τα οποία τα 4 είναι χρυσά. Το 2000 πήρε το χρυσό στο απλό και ακολούθησαν άλλα 3 στο διπλό. Το 2000, το 2008 και το 2012. Το 2016 στο Ρίο  κέρδισε το ασημένιο στο μικτό διπλό. 

Η Σερένα από την άλλη έφτασε στην κορυφή στο απλό το 2012 και κέρδισε άλλα 3 χρυσά στο διπλό. Το 2000, το 2008 και το 2012. 

Το 1992 η επίσης Αμερικανίδα Τζένιφερ Καπριάτι παίρνει το χρυσό στο απλό ενώ το 2004 στην Αθήνα νικήτρια είναι η Ζιστίν Ενάν από το Βέλγιο! 

Οι Big-3 και ο διπλός Άντι Μάρεϊ

Στους άνδρες την αρχή έκανε ο Μπόρις Μπέκερ με το χρυσό στο διπλό το 1988. Το 1996 ο Αντρέ Άγκασι κερδίζει το χρυσό στην Ατλάντα! 

Οι Big-3 ξεκινούν να κερδίζουν μετάλλια το 2008 στο Πεκίνο! O Ράφα Ναδάλ κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο απλό και ο Νόβακ Τζόκοβιτς το χάλκινο. 

Στο ίδιο τουρνουά ο Ρότζερ Φέντερερ εκπροσωπεί μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα την Ελβετία στο διπλό και κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο! 

Στο αγαπημένο του Λονδίνο και στις εγκαταστάσεις του Wimbledon ο Ρότζερ Φέντερερ θα φτάσει στον τελικό στο απλό αλλά θα χάσει το χρυσό από τον Άντι Μάρεϊ ο οποίος θα παραμείνει στην κορυφή και το 2016 στη Βραζιλία. 

Το 2016 στο Ρίο θα κερδίσει το 2ο του μετάλλιο και ο Ράφα Ναδάλ το οποίο θα είναι και αυτό χρυσό. Μαζί με τον Μαρκ Λόπεζ είναι χρυσοί Ολυμπιονίκες στο διπλό! 

O Μάρεϊ βέβαια έχει 3 μετάλλια αφού το 2012 στο Λονδίνο είχε πάρει και το ασημένιο στο μικτό διπλό. 

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τους "μύθους" του διπλού Μάικ και Μπομπ Μπράιαν που κέρδισαν μαζί ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς