Νίκες για τα φαβορί στην πρεμιέρα της πετόσφαιρας γυναικών

Το πρώτο τρίποντο ψυχολογίας πήρε η Robo Markets ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε στο ντέρμπι της πρεμιέρας της ΑΕΚ με 3-0 σετ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο νέο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πάλεψε στα ίσια και έδειξε ότι θα τα δώσει όλα και φέτος για τη διάκριση. Το ντέρμπι είχε διάρκεια 81’.

H Robo Markets ΑΕΛ μετά τα αρχικά στάδια πήρε κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκε 16-08. Η ΑΕΚ μείωσε, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ κατάφερε να διτηρήσει τα κεκτημένα και να κερδίσει 25-22 σε 28’ γι να προηγηθεί 1-0 σετ.

Πόντο- πόντο πήγαιναν οι δυο ομάδες στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ (09-09). Η Robo Markets ΑΕΛ όμως φάνηκε να επιβάλλεται και ξέφυγε 16-11. Οι «κιτρινοπράσινες» των Τσαγγαρίδου – Αμύρωτου πίεσαν τις Λεμεσιανές και με σερί βρέθηκαν στο -1 20-19. Οι Λαρνακείς ισοφάρισαν 22-22 και όλα ήταν ανοικτά.  Το σετ οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με την ομάδα του Μασιά να κερδίζει σε 28’ λεπτά 26-24 και να αυξάνει σε 2-0.

Η Robo Markets ΑΕΛ με τον «αέρα» του 2-0 ξεκίνησε καλύτερα το τρίτο σετ και προηγήθηκε 05-01 και 14-10 για να επιβληθούν τελικά σε 25’ 25-18 εξασφαλίζοντας τη σημαντική νίκη με 3-0 σετ.

Robo Markets ΑΕΛ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Σπύρου, Stedile, Dudnikova, Chatarashvili, Παύλου, Κατσουνωτού – Λίμπερο: Κοκκή. – Αλλαγές: Στεφανίδου - Gryban

ΑΕΚ( Γ.ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΟΥ – ΧΡ. ΑΜΥΡΩΤΟΣ): Slankamenac, Στυλιανού, Ιωάννου, Δημητρίου. Σκοτ, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη.

Υποσχέσεις για μια επιτυχημένη σεζόν άφησε στο Αυγόρου ο Property Gallery Απόλλων στην πρεμιέρα. Το νέο project με τον Dimitri Letsiev των Λεμεσιανών πήρε βαθμό λίαν καλώς απέναντι στο ΘΟΙ που δεν ανταποκρίθηκε δείχνοντας ότι ο κ. Περόπουλος έχει πολλή δουλειά. Οι «γαλάζιες» κέρδισαν στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου σε 76’ 0-3.

Oι Λεμεσιανές ήταν καλύτερες στο πρώτο σετ και επιβλήθηκαν 19-25 και προηγήθηκαν με 0-1 σε 25’

Ο Property Gallery Απόλλων ήταν πολύ ανώτερος στο δεύτερο σετ και έφερε το ματς στα μέτρα του με το +10 06-16 που προηήθηκε, διατήρησε τη διαφορά 13-20 και κέρδισε το σετ με 15-25 σε 26’.

Εντυπωσιακά μπήκε η ομάδα του Letsiev και στο τρίτο σετ όπου προηγήθηκε 01-08. Το ΘΟΙ δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης με τον Property Gallery Απόλλων να κυριαρχεί και να κερδίζει σε 25’ 15-25 και τον αγώνα 0-3.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ: (ΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ): Radisic, Mπλιάτζιου, Χρίστου, Josic, Χρίστου, Μιχαήλ – Λίμπερο: Παπαδοπούλου – Αλλαγές: Ευσταθίου, Kάρυου, Λουκά, Χατζηκωνσταντίνου.

Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ (D. LETSIEV): Saini, Λάμπρου, Ripnaya, Πέτρου, Shaidulina, - Λίμπερο: Zακχαίου. – Αλλαγές: Πέτρου

Με άνεση η Ολυμπιάδα που έχει βλέψεις τίτλου τη φετινή χρονιά κέρδισε τη νεοφώτιστη Ομόνοια με 3-0 σε 68’ και πήρε το πρώτο τρίποντο. Ο κόουτς Θ. Κατσιγιάννης δοκίμασε παίκτριες και σχήματα απέναντι στις «πράσινες» που έπαιξαν φιλότιμα στην παρθενική εμφάνιση στην Α Κατηγορία.

Ένα ξέσπασμα της Ολυμπιάδας η οποία ξαφνιάστηκε από τον ενθουσιασμό της Ομόνοιας στα αρχικά στάδια 08-07 για την προσφυγική ομάδα ήταν αρκετό για να επιβληθεί στο πρώτο σετ. Η ομάδα του Κατσιγιάννη προηγήθηκε 20-10 για να κερδίσει 25-12 σε  21’ και προηγήθηκαν 1-0.

Eύκολη ήταν η επικράτηση της Ολυμπιάδας στο δεύτερο σετ αφού προηγήθηκε 19-07 για να ολοκληρώσει το σετ με νίκη 25-08 σε 21’ γράφοντας το 2-0.

Η Ολυμπιάδα δεν δυσκολεύτηκε στο τρίτο σετ απέναντι στη φιλότιμη Ομόνοια. Προηγήθηκε 18 -11 και 23 -13  για να κερδίσουν οι γηπεδούχες  25-17 σε 27’ και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (Θ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ): Λεωνίδου, Hudima, Μανίταρου, Juric, Cudworth – Λίμπερο: Μαραγκού. – Αλλαγές: Simanofski, Σιακίδου – Παπακυριακού , Donsiuk, Χαραλαμπίδου ,Οικονομίδου , Σιάγια ,Λίμπερο 2: Κούτα

OMONOIA (N. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ): Μαργιόλα, Popolitova, Καυκαρίδου, Αντωνίου, Proovel, Οnuki – Χαραλάμπους – Λίμπερο: Tσίρακου. – Αλλαγές: Αλεξάνδρου, Παπασάββα

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ανόρθωση στο «Αφροδίτη»  Οι νταμπλούχες και σούπερ πρωταθλήτριες κέρδισαν στο «Αφροδίτη» τον πανίσχυρο φέτος Korantina Homes Παφιακό με 0-3 σετ σε ένα πολύ ωραίο αγώνα που κρίθηκε σε 90’ και κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Η Ανόρθωση είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή αφού η ομάδα της Πάφου θέλει τη διάκριση φέτος και έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

Ο Korantina Homes Παφιακός ήταν καλύτερος στα αρχικά στάδια και προηγήθηκε 03-00, αλλά η Ανόρθωση αντέδρασε και έφερε το σετ στα μέτρα της 15-17.Η ομάδα της Πάφου ανέτρεψε τα δεδομένα προηγήθηκε με 21-20, αλλά οι νταμπλούχες επανήλθαν και με δική τους ανατροπή κέρδισαν το σετ 22-25 σε 30’ γράφοντας το 0-1.

Η Ανόρθωση φάνηκε να πατά καλύτερα στην έναρξη του δεύτερου σετ και προηγήθηκε 04-08. Οι παίκτριες του Γιαπάνη μείωσαν στον πόντο, αλλά η Ανόρθωση κατάφερνε να διατηρεί τα ηνία 13-15. Το σετ ήταν ντέρμπι με την Ανόρθωση να έχει ισχνή διαφορά 19-20. Η «Μεγάλη Κυρία» πήρε όμως το ψυχολογικό αβαντάζ του + 3 20-23 για να κερδίσει 22-25 σε 26’ και να γράψει το 0-2 σετ.

Ο Korantina Homes Παφιακός προηγήθηκε 03-01, αλλά άμεσα η Ανόρθωση με δικό της σερί ισοφάρισε 07-07 σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο σετ. Το σετ ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια για να κρίνεται μετά από συνεχείς εναλλαγές στο σκορ στους έξτρα πόντους 27-29 σε 34’

Κorantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ):Ιορδάνους, Χατζηλαμπρή, Da silva, Stanimirovic, De Souza, Θεοτή – Λίμπερο: Στεφάνου

AΝΟΡΘΩΣΗ (A. BOSCOVIC):Χαραλάμπους, Βασιλείου, Caetano, Bratunhina, Σταυρινίδου, Τaylor – Λίμπερο: Δαϋίδ.

Πηγή: ΚΟΠΕ

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)