Κίνδυνος να χαθεί το Cyprus Sunshine Cup

Τα νέα κριτήρια επιχορήγησης αθλητικών διοργανώσεων, τα οποία εισάγει το Υφυπουργείο Τουρισμού από το 2020, ενδέχεται να βάλουν ταφόπλακα σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που διοργανώνει η Κύπρος.
 
Και αυτό διότι για τον υπολογισμό του ύψους της χορηγίας ενός αγώνα, το βασικότερο κριτήριο θα είναι πλέον ο αριθμός των αφίξεων που φέρνει στην Κύπρο, χωρίς να συνυπολογίζεται το διεθνές του στάτους, το βεληνεκές το αθλητών που προσελκύει και η προβολή της Κύπρου σε διεθνή ΜΜΕ.
 
Η Κύπρος έχει την τιμή και  την τύχη να διοργανώνει έναν από τους πρώτους αλλά και πιο σημαντικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στον κόσμο.
 
Το Cyprus Sunshine Cup διεξάγεται ανελλιπώς από το 1997 και προσελκύει χρυσούς Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Πρόκειται για μια δαπανηρή διοργάνωση, μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της οποίας κάλυπτε ο πρώην ΚΟΤ, ως αντιστάθμισμα για τη μεγάλη προβολή που δίνει στην Κύπρο διεθνώς.

Με τα  νέα κριτήρια, η ετήσια επιχορήγηση θα μειωθεί κατά 75% περίπου, κάτι που σημαίνει πως ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί το 2020, πλήττοντας την αξιοπιστία του νησιού μας ως ποδηλατικός προορισμός. Παράλληλα, η περιζήτητη θέση που κατέχει η Κύπρος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα προσφερθεί στο πιάτο των αγωνιστών μας που είναι Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία, κατά κύριο λόγο.
 
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει αναθέσει τη διοργάνωση στην ιδιωτική εταιρεία Bikin Cyprus, η οποία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να κρατήσει τα υψηλά οργανωτικά στάνταρ που απαιτεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία αλλά και για να προσελκύσει περισσότερους ξένους αθλητές, έχει προβεί σε μεγάλες χρηματικές δαπάνες, καθώς τα χρήματα από τη χορηγία του πρώην ΚΟΤ δεν αρκούσαν.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρη η χορηγία του ΚΟΤ διατίθετο τελευταίως για να καλυφθούν τα χρηματικά έπαθλα που πρέπει να μοιράσει ο αγώνας, τα έξοδα για το ντόπινγκ κοντρόλ και για τη φιλοξενία των πρωτοκλασάτων αθλητών, στα πόδια των οποίων στρώνεται κόκκινο χαλί από πολλούς διοργανωτές αγώνες.
 
Με τα νέα δεδομένα η διατήρηση του αγώνα στην κατηγορία Hors Class για το 2020, δηλαδή την ανώτερη της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας, είναι αδύνατη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά και το ενδιαφέρον από πρωτοκλασάτους αθλητές είναι αυξημένο, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των ερασιτεχνών που λαμβάνουν μέρος έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω των συντονισμένων ενεργειών και των επενδύσεων των διοργανωτών και εκτιμάται ότι το 2020 θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
 
Το Cyprus Sunshine Cup είναι προγραμματισμένο για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου του 2020.
 

Δειτε Επισης

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο