Μεγάλη διάκριση για την Κύπρο: 5ος παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε ο Λοίζος Βασιλείου

Με 8 αθλητές και αθλήτριες η Κύπρος συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε εφήβων, νέων και U21 στο Σαντιάγο, Χιλής, με τον Λοΐζο Βασιλείου να κατακτά την 5η θέση στην κατηγορία των -70kg kumite.
 
Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε, την ομάδα συνοδεύει ο εθνικός προπονητής Στέφανος Μαρνέρος ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Αντρέας Βασιλείου ο οποίος μετέχει και σε επίσημες συναντήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε. Οι αθλητές που απαρτίζουν την εθνική ομάδα είναι ο Ορέστης Αδάμ, Λοΐζος Βασιλείου, Αθηνά Κοκκινίδου, Ειρήνη Κοντού, Άνθια Στυλιανού, Μάρκος Τσαγγαράς, Συμεών Παρπούνας και Ελίνα Παπαγεωργίου.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η Κύπρος πρέπει να νιώθει περήφανη την για την μεγάλη επιτυχία του Λοΐζος Βασιλείου να κατακτήσει την 5η θέση στην κατηγορία -70kg kumite κατά την 2η μέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε εφήβων στο Σαντιάγο της Χιλής ανάμεσα σε 38 αθλητές από 38 διαφορετικές χώρες.
 
Συγκεκριμένα ο Λοΐζος κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Βολιβιάνο πρωταθλητή με 3-0, στον δεύτερο γύρο κέρδισε τον Τούρκο πρωταθλητή με 2-0 ενώ στον τρίτο γύρο κέρδισε τον πρωταθλητή Βενεζουέλας με προβάδισμα αγώνα Senshu επειδή σκόραρε πρώτος (1-1).  Στην συνέχεια έχασε στον ημιτελικό 3-0 από τον πρωταθλητή Ιορδανίας ο οποίος τελικά κατάκτησε και το χρυσό μετάλλιο.
 
Ο Λοΐζος αγωνίστηκε στα επαναληπτικά για το χάλκινο μετάλλιο με τον Πορτογάλλο πρωταθλητή το οποίο κέρδιζε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα με 3-1, ενώ 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφαρίστηκε και 3-3 και στην απόφαση διαιτητών έχασε. Η 5η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε θεωρείτε ως μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη επιτυχία Κύπριου αθλητή όλων των εποχών.
 
Η Αθηνά Κοκκινίδου κατατάγηκε στις 16 της κατηγορίας της ανάμεσα σε 38 αθλήτριες στην κατηγορία -54 kumite, κερδίζοντας την Περουβιανή πρωταθλήτρια με 1-0 στον πρώτο γύρο. Στην συνέχεια έφερε ισοπαλία 1-1 με την Αυστραλέζα πρωταθλήτρια και έχασε στις σημαίες των διαιτητών.
 
Ο Ορέστης Αδάμ αγωνίστηκε στο αγώνισμα του kata ανάμεσα σε 48 αθλητές κατακτώντας την 23 θέση αφήνοντας πίσω μεγάλες χώρες με παράδοση στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
 
Σειρά να αγωνιστούν παίρνουν οι αθλήτριες μας Ειρήνη Κοντού και Άνθια Στυλιανού οι οποίες θα αγωνιστούν στις κατηγορίες νέων στην -48 και -59 αντίστοιχα.  Τελευταίοι θα αγωνιστούν οι αθλητές μας Μάκρος Τσαγγαράς στην -67, Συμεών Παρπούνας -84 και Ελίνα Παπαγεωργίου -55.
 
(ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών