Προκλητικός ο Ερντογάν για απόφαση ΑΕΚ και Ολυμπιακού-«Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι»

Ο ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τοποθετήθηκε όσον αφορά την ακύρωση των συμβολαίων των Τούρκων αθλητών που χαιρέτισαν στρατιωτικά, από πλευράς ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Κατά τον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας, η Άγκυρα και ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλήθηκαν έντονα με την απόφαση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να ακυρώσουν τα συμβόλαια των Τούρκων αθλητών, που αγωνίζονται για τις ομάδες τους. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω του πανηγυρισμού των Τούρκων διεθνών για τον πόλεμο στην Συρία, τον οποίο εξέφραασαν με στρατιωτικό χαιρετισμό. Μάλιστα, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία φέρουν τίτλους, όπως «Απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά», «Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός» δείχνοντας την αποδοκιμασία τους για τις αποφάσεις των ελληνικών ομάδων.

Ο δε προκλητικός, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για το περιστατικό αναφέροντας: «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται από τους αθλητές μας και χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης». Μάλιστα, δεν δίστασε να χαιρετήσει ξανά και ο ίδιος στρατιωτικά παρουσία των βουλευτών του, τονίζοντας «Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας». Επίσης, προκάλεσε ακόμη περισσότερο, όταν αναφέρθηκε στα 5 εκατομμύρια Τούρκων, οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη, που όπως είπε «αν δράσουν με ενότητα και ομόνοια και δείξουν τη δύναμή τους, δεν υπάρχει καμία χώρα που να μη συμμαζευτεί». 

 

Πηγή:inaek.com

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών