Έγραψε ιστορία ο 12χρονος Αθηνάκης στην Ελλάδα-Σάρωσαν τα μετάλλια οι Κύπριοι

Πλούσια η συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων για την Κυπριακή Ομάδα Θαλάσσιου Σκι, στους Διεθνείς Αγώνες «20th Michaelides Masters (2019)», οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη Καϊάφα (Ζαχάρω, Ελλάδα) μεταξύ 25 και 28 Οκτωβρίου 2019 και στους οποίους συμμετείχαν 80 αθλητές και αθλήτριες από έξι χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία και Ηνωμένο Βασίλειο).
 
Οι αθλητές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), που αγωνίστηκαν στα αθλήματα του Σλάλομ και των Φιγούρων, επέστρεψαν με βαριές αποσκευές στην Κύπρο, έχοντας κατακτήσει τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, σημειώνοντας παράλληλα δύο Παγκύπρια ρεκόρ και μια νέα ατομική επίδοση.

Την Κυπριακή Αποστολή, την οποία συνόδευσε εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), το μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Αθηνάκης, αποτέλεσαν οι αθλητές Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Σλάλομ), Στέλλα Αναστάση (Σλάλομ), Ιωάννης Αθηνάκης (Σλάλομ & Φιγούρες) και Ανδρέας Τόφφας (Σλάλομ).

Συγκλονιστικές ήταν οι εμφανίσεις του 12χρόνου Ιωάννη Αθηνάκη, ο οποίος έγραψε ιστορία καταγράφοντας ένα ανεπανάληπτο νταμπλ μεταλλίων και σαρώνοντας τα ρεκόρ. Στο άθλημα των Φιγούρων, με επίδοση 4370 βαθμούς, κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Φιγούρες Αγοριών U12», πετυχαίνοντας νέο Παγκύπριο ρεκόρ στις κατηγορίες U12, U14, U17, U21, Open και Ανδρών!
 
Ο Αθηνάκης, με την εκπληκτική αυτή επίδοση, κατέστη ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Θαλασσίου Σκι στην Κύπρο, που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 4000 βαθμών και αποτελεί την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση που έχει πετύχει ποτέ Κύπριος αθλητής στο άθλημα αυτό, για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες!
 
Μάλιστα, οι διοργανωτές των αγώνων, βράβευσαν τον ταλαντούχο Κύπριο αθλητή, με επιπρόσθετο αργυρό μετάλλιο, καθώς η επίδοση του απέσπασε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία όλων των αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες αυτούς στο άθλημα των Φιγούρων (την πρώτη καλύτερη βαθμολογία κατέλαβε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία «Φιγούρες Ανδρών Άνω των 45 Ετών», Genadi Guralia, από την Γεωργία, με βαθμολογία 8160 βαθμούς).

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον 12χρόνο Αθηνάκη, ήρθε στο άθλημα του Σλάλομ, όπου με επίδοση 2 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52 χλμ/ώρα (επίδοση που απέσπασε την 4η καλύτερη συνολική βαθμολογία στο άθλημα του Σλάλομ), κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U12». Με την επίδοση του αυτή, ο Αθηνάκης ισοφάρισε το Παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U12», το οποίο ο ίδιος είχε πετύχει ενωρίτερα φέτος.

Άριστες ήταν και οι επιδόσεις των υπόλοιπων αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U17», με επίδοση 2 μπάλες στα 58 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί. Χρυσή ήταν και η Στέλλα Αναστάση στην κατηγορία «Σλάλομ Κοριτσιών U17» με επίδοση 1 μπάλα στα 55 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί, μόλις μία μπάλα μακριά από το Παγκύπριο Ρεκόρ στην κατηγορία αυτή.

Αργυρό μετάλλιο και νέα καλύτερη προσωπική επίδοση, πέτυχε επίσης στο άθλημα του Σλάλομ και ο 10χρόνος αθλητής μας Ανδρέα Τόφφας, ο οποίος με επίδοση 3 μπάλες στα 14.25 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χλμ/ώρα, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U10». Με την επίδοση του αυτή, ο Τόφφας, βραβεύθηκε από τους διοργανωτές των αγώνων, με επιπρόσθετο χάλκινο μετάλλιο, καθώς η επίδοση του αυτή, αποτέλεσε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των αποτελεσμάτων των αθλητών που συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς στο άθλημα του Σλάλομ!

Σχολιάζοντας τους αγώνες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι, κος Ανδρέας Κόκκινος, συνεχάρη εκ μέρους του ΔΣ της ΚΟΘΑΣΚΙ, όλους τους Κύπριους σκιέρ για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και έκανε ειδική μνεία στην συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή Μαξίμ Ντίκι και ως επιστέγασμα αυτών ήταν τα Παγκύπρια Ρεκόρ και οι ατομικές επιδόσεις που πραγματοποιήθηκαν στους αγώνες αυτούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ που συμμετείχαν στο «20th Michaelides Masters (2019)» είναι τα ακόλουθα:

Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U10
Ανδρέας Τόφφας: 3 μπάλες στα 49 χλμ/ώρα με 14.25 μέτρα σχοινί (2η Θέση & Νέα Ατομική Επίδοση)
Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U12
Ιωάννης Αθηνάκης: 2 μπάλες στα 52 χλμ/ώρα με 13 μέτρα σχοινί (1η Θέση & Ισοφάριση Παγκύπριου Ρεκόρ)
Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U17
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: 2 μπάλες στα 58 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί (1η Θέση)
Κατηγορία Σλάλομ Κοριτσιών U17
Στέλλα Αναστάση: 1 μπάλα στα 55 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί (1η Θέση)
Κατηγορία Φιγούρες Αγοριών U12
Ιωάννης Αθηνάκης: 4370 Βαθμούς (1η Θέση και Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ)
 
Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων καταγράφονται στο πιο κάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (Περιοχή Ευρώπης): https://www.iwwfed-ea.org/classic/19GRE007/
 
Ο επόμενος διεθνής αγώνας θαλασσίου σκι, στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι κύπριοι αθλητές μας, θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο, από τις 2 μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου 2019.  

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»