Εκτός λειτουργίας το κολυμβητήριο Λευκωσίας

Εν αναμονή της αξιολόγησης από εμπειρογνώμονές της ζημιάς στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, βρίσκονται ο Δήμος Λευκωσίας, ο ΚΟΑ και οι φυσικά αθλητές, μετά την σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, η οποία επηρέασε την λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το έκτακτο περιστατικό της σοβαρής βλάβης σημειώθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 16.30 και χάρη στην άμεση αντίδραση και ενέργειες του Δήμου, του ΚΟΑ και της εταιρείας συντήρησης αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ζημιά ή ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή στο μηχανοστάσιο.
 
Την κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς έχουν κληθεί να αξιολογήσουν ειδικοί εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί εάν και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΚΟΑ, αναγνωρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι οι μόνες Ολυμπιακών διαστάσεων στην Λευκωσία που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αθλητών Ναυτικών Ομίλων.
 
Ο Δήμος σημειώνει ότι οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας είναι εξαιρετικά πεπαλαιωμένες και μόλις πρόσφατα έχουν εγκριθεί κονδύλια για την πλήρη αναβάθμιση του. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον ΚΟΑ προωθείται η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την Α’ Φάση του έργου που αφορά την ετοιμασία προκαταρκτικής τεχνοοικονομικής μελέτης.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή