Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διακρίσεις Κυπρίων αθλητών σε διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι

  01/11/2019 22:19
Διακρίσεις Κυπρίων αθλητών σε διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι

Διακρίσεις Κυπρίων αθλητών σε διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι

  01/11/2019 22:19
Πλούσια η συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων για την Κυπριακή Ομάδα Θαλάσσιου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), στους διεθνείς αγώνες «20th Michaelides Masters (2019)», οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη Καϊάφα (Ζαχάρω, Ελλάδα) στις 25-28 Οκτωβρίου και  στους οποίους συμμετείχαν 80 αθλητές/ριες από έξι χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Οι αθλητές της ΚΟΘΑΣΚΙ, που αγωνίστηκαν στα αθλήματα του Σλάλομ και των Φιγούρων, επέστρεψαν με βαριές αποσκευές στην Κύπρο, έχοντας κατακτήσει τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, σημειώνοντας παράλληλα δύο παγκύπρια ρεκόρ και μια νέα ατομική επίδοση.
 
Την κυπριακή αποστολή, την οποία συνόδευσε εκ μέρους της ΚΟΘΑΣΚΙ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πέτρος Αθηνάκης, αποτέλεσαν οι αθλητές Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Σλάλομ), Στέλλα Αναστάση (Σλάλομ), Ιωάννης Αθηνάκης (Σλάλομ & Φιγούρες) και Ανδρέας Τόφφας (Σλάλομ).
 
Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, συγκλονιστικές ήταν οι εμφανίσεις του 12χρόνου Ιωάννη Αθηνάκη, ο οποίος έγραψε ιστορία καταγράφοντας ένα ανεπανάληπτο νταμπλ μεταλλίων και σαρώνοντας τα ρεκόρ.

Στο άθλημα των Φιγούρων, με επίδοση 4370 βαθμούς, κατέλαβε την πρώτη θέση, και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Φιγούρες Αγοριών U12», πετυχαίνοντας νέο Παγκύπριο ρεκόρ στις κατηγορίες U12, U14, U17, U21, Open και Ανδρών.  Ο Αθηνάκης, με την εκπληκτική αυτή επίδοση, κατέστη ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Θαλασσίου Σκι στην Κύπρο, που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 4000 βαθμών που αποτελεί την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση που έχει πετύχει ποτέ Κύπριος αθλητής στο άθλημα αυτό, για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι διοργανωτές των αγώνων, βράβευσαν τον ταλαντούχο Κύπριο αθλητή, με επιπρόσθετο αργυρό μετάλλιο, καθώς η επίδοση του απέσπασε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία από όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες αυτούς στο άθλημα των Φιγούρων (την πρώτη καλύτερη βαθμολογία κατέλαβε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία «Φιγούρες Ανδρών Άνω των 45 Ετών», Genadi Guralia, από την Γεωργία, με βαθμολογία 8160 βαθμούς).

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Αθηνάκη, ήρθε στο άθλημα του Σλάλομ, όπου με επίδοση 2 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52 χλμ/ώρα (4η καλύτερη συνολική βαθμολογία), κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U12». Με την επίδοση του αυτή, ο Αθηνάκης ισοφάρισε το δικό του Παγκύπριο ρεκόρ.
 
Άριστες ήταν και οι επιδόσεις των υπόλοιπων αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U17»,  με επίδοση 2 μπάλες στα 58 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί. Χρυσή ήταν και η Στέλλα Αναστάση στην κατηγορία «Σλάλομ Κοριτσιών U17» με επίδοση 1 μπάλα στα 55 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί, μόλις μία μπάλα μακριά από το Παγκύπριο Ρεκόρ στην κατηγορία αυτή.
 
Αργυρό μετάλλιο και νέα καλύτερη προσωπική επίδοση, πέτυχε επίσης στο άθλημα του Σλάλομ και ο 10χρονος αθλητής μας Ανδρέα Τόφφας, ο οποίος με επίδοση 3 μπάλες στα 14.25 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χλμ/ώρα, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Σλάλομ Αγοριών U10». Με την επίδοση του αυτή, ο Τόφφας, βραβεύθηκε από τους διοργανωτές των αγώνων, με επιπρόσθετο χάλκινο μετάλλιο, καθώς η επίδοση του αυτή, απέσπασε την τρίτη καλύτερη βαθμολογία από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς στο άθλημα του Σλάλομ!
 
Σχολιάζοντας τους αγώνες, ο πρόεδρος της ΚΟΘΑΣΚΙ, Ανδρέας Κόκκινος, συνεχάρη εκ μέρους του ΔΣ της Ομοπσπονδίας, όλους τους Κύπριους σκιέρ για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και έκανε ειδική μνεία στην συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή Μαξίμ Ντίκι, και ως επιστέγασμα αυτών ήταν τα παγκύπρια ρεκόρ και οι ατομικές επιδόσεις που πραγματοποιήθηκαν στους αγώνες αυτούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ που συμμετείχαν στο «20th Michaelides Masters (2019)» είναι τα ακόλουθα:
 
Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U10
Ανδρέας Τόφφας: 3 μπάλες στα 49 χλμ/ώρα με 14.25 μέτρα σχοινί (2η Θέση & Νέα Ατομική Επίδοση)
 
Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U12
Ιωάννης Αθηνάκης: 2 μπάλες στα 52 χλμ/ώρα με 13 μέτρα σχοινί (1η Θέση & Ισοφάριση Παγκύπριου Ρεκόρ)
 
Κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U17
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: 2 μπάλες στα 58 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί (1η Θέση)
 
Κατηγορία Σλάλομ Κοριτσιών U17
Στέλλα Αναστάση: 1 μπάλα στα 55 χλμ/ώρα με 12 μέτρα σχοινί (1η Θέση)
 
Κατηγορία Φιγούρες Αγοριών U12
Ιωάννης Αθηνάκης: 4370 Βαθμούς (1η Θέση και Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ)
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας