Ο Παφίτης MMAer μια ανάσα από το UFC-«Στεναχωριέμαι, αλλά όταν πετύχεις σε θυμούνται»

Στη μάχη ρίχνεται ο Κύπριος MMAer Χαράλαμπος Γρηγορίου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο «Cage Fury Fighting Championship», το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα promotion της Αμερικής και κάθε αθλητής έχει τη χρυσή ευκαιρία να επιλεγεί για το UFC, που είναι το μεγαλύτερο promotion στον κόσμο.
 
Ο επιτυχημένος αθλητής του MMA, θα συναντήσει απέναντί του τον 21χρονο Τurpal Κhamzayev, με τον Χαράλαμπο Γρηγορίου να είναι το απόλυτο φαβορί στον αγώνα.
Πριν τον αγώνα του στο promotion, ο Χαράλαμπος Γρηγορίου μιλά στην OMADA για τα συναισθήματά του πριν μπει στο ρινγκ, την υποτίμηση που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι αθλητές στο εξωτερικό, ενώ στέλνει την ίδια ώρα το δικό του μήνυμα προς όλους τους αθλητές.
 
«Για τον αντίπαλο μου γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός στο όρθιο παιχνίδι και ότι είναι πολύ σκληρός, ωστόσο δεν με σταματάει τίποτα. Το μοναδικό συναίσθημα που έχω πριν τον αγώνα είναι ένα μικρό άγχος, επειδή θέλω να τους κάνω όλους περήφανους και ειδικά την πατρίδα μου».
Ερωτηθείς αν είναι μια μεγάλη πρόκληση για το ίδιο, ο 27χρονος ανέφερε «είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα αλλά όχι και η πρώτη. Το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό αλλά μεγάλωσα στα δύσκολα και δεν με σταματάει τίποτα.
 
Κατά καιρούς υπάρχει αρκετή υποτίμηση γενικά για τους Έλληνες αθλητές στο εν λόγω άθλημα, ωστόσο ο Χαράλαμπος Γρηγορίου φθάνοντας σε τέτοιο ψηλό επίπεδο στην Αμερική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
 
«Υπάρχει υποτίμηση, για το λόγο πως δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη από τους αρμόδιους στο άθλημα. Επίσης, υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες αθλητές, ωστόσο όταν με συναντούν οι υπόλοιποι ξένοι αθλητές χάνεται κάθε αμφιβολία ότι εμείς είμαστε πολύ σκληρός λαός».
 
Όπως επεσήμανε ο Χαράλαμπος Γρηγορίου, δεν υπάρχει καμία στήριξη από το κράτος, αφού πρέπει να πετύχει κάποιος αθλητής για να πάρει την ανάλογη στήριξη. 
 
«Στεναχωριέμαι που το λέω αλλά όταν πετύχει ένας αθλητής κάτι τότε όλοι τον θυμούνται. Η βοήθεια έπρεπε να υπάρχει όταν είναι στην πορεία για την κορυφή και όχι όταν φτάσει. Ωστόσο, μια μικρή βοήθεια μου πρόσφερε ο Δήμος Πάφου από όπου κατάγομαι και το εκτιμώ πολύ».
 
Ο 27χρονος στέλνει επίσης, το δικό του μήνυμα προς όλους τους Κύπριους αθλητές που έχουν επιλέξει να ασχολούνται με το εν λόγω άθλημα. «Να μην αφήνουν τα όνειρα τους και να μην ακούνε τον καθένα που τούς λέει ότι δεν μπορούν. Να κάνουν ότι αγαπάνε και ότι τους κάνει χαρούμενους».

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου