Διαμαρτυρία με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου Λευκωσίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από όλους τους χρήστες του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στις 11.00 το πρωί, έξω από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται μέσω ανακοίνωσης, «με λύπη και αισθήματα αγανάκτησης, ανακοινώνουμε τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 11.00 το πρωί, 
 
Η διαμαρτυρία διοργανώνεται με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου λόγω τεχνικών προβλημάτων τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Χρόνια είναι επίσης και τα σοβαρά προβλήματα φθοράς, συντήρησης και καθαριότητας των αποδυτηρίων και γενικότερα του κτηρίου του κολυμβητηρίου.
 
Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν τις Αθλητικές δραστηριότητες των Ναυτικών Ομίλων Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Νηρέα, της Ομοσπονδίας Παραπληγικών, των μαθητών - αθλητών του Αθλητικού Σχολείου καθώς επίσης και τη διεξαγωγή του Προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» (ΑΓΟ).
 
Καμία προπόνηση για τους αθλητές Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης ή άλλης αθλητικής δραστηριότητας ενασχόλησης μπορεί πλέον να διεξαχθεί στο κολυμβητήριο στο οποίο πρόσφατα έχει εγκατασταθεί Ηλεκτρονικό Σύστημα Χρονομέτρησης για διεξαγωγή Κολυμβητικών Αγώνων αξίας €200.000.
 
Μέχρι στιγμής, ουδείς από τους δύο αρμόδιους φορείς, Δήμος Λευκωσίας και Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση των επηρεαζόμενων για το θέμα.
 
Κατά την περσινή χρονιά το κολυμβητήριο είχε παραμείνει κλειστό από την 1η Αυγούστου έως και τις 6 Δεκέμβριου του 2018 για αναβάθμιση του μηχανοστασίου υπό την ευθύνη του Δήμου Λευκωσίας και η οποία στοίχισε περίπου €500.000. Η αναβάθμιση αυτή δεν άντεξε ούτε 10 μήνες. Φέτος, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η ανεπάρκεια, ανευθυνότητα, η μετακίνηση ευθυνών και η αδιαφορία των αρμοδίων για επίλυση των προβλημάτων.
 
Ως άμεσα επηρεαζόμενοι, εμείς και τα παιδιά μας, απαιτούμε από τους αρμόδιους τα εξής:

  1. Επίλυση των προβλημάτων και ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου.
  2. Σχεδιασμός για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και όχι υποσχέσεις.   
  3. Ανάληψη της ευθύνης για την συντήρηση της αγωνιστικής πισίνας από τον ΚΟΑ ως ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Φορέας για τον αθλητισμό.
Η διαμαρτυρία που διοργανώνεται το Σάββατο έξω από το κολυμβητήριο είναι η 1η από μια σειρά μέτρων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις οποίες θα προβούμε μέχρι να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου».
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ