Ο Γάλλος Μαρότ και η Ολυμπιονίκης Σπιτζ κυριάρχησαν στη Βορόκλινη

Η 20η διοργάνωση του Cyprus Sunshine Cup ανήκει στην ιστορία καθώς την Κυριακή (6/3) ο σημαντικότερος ποδηλατικόςαγώνας της Κύπρου έριξε αυλαία, με τη μονοήμερη δοκιμασία της Βορόκλινης. Είχε μήκος 6χλμ και ήταν Cross Country Ολυμπιακού τύπου, με τους άντρες να διανύουν έξι γύρους, τις γυναίκες πέντε και τους υπόλοιπους από δύο έως τέσσερις.
 
Νικητής στους άνδρες ο Γάλλος ΜαξίμΜαρότ μπροστά από τον συμπατριώτη του ΖορντάνΣαρού (+53.052 δεύτερα) και τον Τσέχο ΟντρέιΤσινκ. Στον αγώνα προηγείτο ο ΤσέχοςΧρυσός Ολυμπιονίκης του ΛονδίνουΓιάροσλαβΚούλχαβι, ο οποίος είχε πτώση λίγο πριν το τέλος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον καρπό, σε δύο σημεία. Πρώτος Κύπριος ο Αντρέας Μιλτιάδης.
 
Στις γυναίκες, επικράτησε η Γερμανίδα ΣαμπίνΣπιτζ, τρεις  φορές Ολυμπιονίκης (χρυσή στο Πεκίνο, αργυρή στο Λονδίνο, χάλκινη στην Αθήνα). Πίσω της 21.4 δεύτερα τερμάτισε η Νορβηγίδα Ντάλε-Φλέσα και τρίτη η ΓιάναΜπελομόινα από την Ουκρανία. Στη γυναικεία κατηγορία δεν υπήρχε κυπριακή συμμετοχή.
 
Νικητές Μαρότ και Ντάλε - Φλέσα
Το Cyprus Sunshine Cup 2016 περιελάμβανε δύο ανεξάρτητες δοκιμασίες, τα 4ήμερα «Αυξέντεια» και τον μονοήμερο αγώνα της Βορόκλινης, που βαθμολογούνται ξεχωριστά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ο νικητής ολόκληρου του Cyprus Sunshine Cup προκύπτει από το άθροισμα των αποτελεσμάτων των δύο αγώνων.

Έτσι, νικητής στους άντρες είναι οΜαρότ, που ήταν δεύτερος στα «Αυξέντεια», έχοντας πίσω του τους Σαρού και ΝίκολαΡόρμπαχ.Στις γυναίκες η Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσα που είχε κερδίσει τα «Αυξέντεια», ενώ τερμάτισε δεύτερη στη Βορόκλινη. Δεύτερη γενικής η Σπιτζ και τρίτη η ΓκίταΜίχελς από το Βέλγιο.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Bikin Cyprus για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με μέγα χορηγό τον ΚΟΤ και στήριξη από ΚΟΑ, Ελληνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ Κύπρου, ασφαλιστική Atlantic, ΕΤΑΠ Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης.

Το Κύπελλο Κύπρου
Στοδιεθνή αγώνα της Βορόκλινης έλαβαν μέρος 92 ποδηλάτες, 72 εκ των οποίων ξένοι. Άλλοι 49 μετείχαν στο 3ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Mountain Bike της ΚΟΠΟ, που έτρεξαν παράλληλα με την τελευταία μέρα του Cyprus Sunshine Cup. Στα αγόρια, την κατηγορία U15 κέρδισε ο Χρίστος Φιλοκύπρου και την U17 ο Πέτρος Προκοπίδης, ενώ στα κορίτσια πρώτη στα U15 η Ελένη Ανδρέου και στα U17 η Ελένη Κουζή. Στους Νέους πρώτος ήταν ο Τσέχος ΜίχαελΖέτακ με δεύτερο τον Οδυσσέα Πατσαλοσαββή, ενώ στις Νεανίδες πρώτευσε η ΑντέλαΣαφάροβα. Στους Masters 1 πρώτος ο Γιώργος Φάττας και στους Masters 2 o ΤζέισονΜάριοτ. 

Περισσότερες πληροφορίες και συνολικά αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com.
 

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό