Υπερ-αγώνας αντοχής τριάθλου από την Πάφο στον Όλυμπο

Με έναν πρωτοποριακό αγώνα υπερ-αντοχής, ολοκληρώνει την 1η Νοεμβρίου τις διάφορες ποδηλατικές της διοργανώσεις για φέτος η Bikin Cyprus Events. Οι διοργανωτές, μεταξύ άλλων του Sunshine Cup, ετοιμάζουν για την 1η Νοεμβρίου το Olympus Man Triathlon. Πρόκειται για έναν αγώνα τριάθλου συνολικής απόστασης 109,4 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στη θάλασσα της Πάφου και τερματισμό στην κορυφή του Τροόδους στον Όλυμπο.
 
Το Olympus Man Triathlon θεωρείται extreme αγώνας λόγω της υψομετρικής ανάβασης τριών χιλιάδων μέτρων, που είναι το στοιχείο που κάνει τον συγκεκριμένο αγώνα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τριάθλα υπερ-αντοχής. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, μόλις τέσσερις τέτοιοι extreme αγώνες με παρόμοια υψομετρική διαφορά λαμβάνουν χώρα, σε Νορβηγία, Ελβετία, Σκωτία και στις Άλπεις.
 
Η εκκίνηση του Olympus Man Triathlon θα δοθεί στις 6:30 το πρωί της Κυριακής 1η Νοεμβρίου και ο πρώτος αθλητής αναμένεται να περάσει τη γραμμή του τερματισμού γύρω στις εξίμισι ώρες αργότερα!
 
Ο αγώνας ξεκινά με 1,9 χλμ. κολύμβηση στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων στην Κάτω Πάφο. Ακολούθως οι υπερ-αθλητές θα πάρουν τα ποδήλατα τους και θα μπουν στο δεύτερο σκέλος, απόστασης 86 χλμ., που θα τους πάρει στην Πλατεία Τροόδους διαμέσου των χωριών Νικόκλεια, Άγιο Νικόλαο, Κάτω Πλάτρες, Φοινί και Πρόδρομο. Τέλος, ακολουθεί το τρέξιμο 21,5 χιλιομέτρων από την Πλατεία Τροόδους μέχρι τον Όλυμπο, μέσω των δύο κυκλικών μονοπατιών Αταλάντη και Άρτεμις.
 

Οι υπερ-αθλητές θα καλύψουν 2650 μέτρα υψομετρικής ανόδου με το ποδήλατο και άλλα 350 μέτρα ανόδου στο τρέξιμο. Λόγω του ότι το Olympus Man Triathlon διεξάγεται για πρώτη φορά, οι διοργανωτές έθεσαν όριο συμμετοχής στα 40 άτομα, για να μπορούν να φέρουν εις πέρας χωρίς προβλήματα τις διάφορες οργανωτικές απαιτήσεις του αγώνα, αλλά και για την καλύτερη ασφάλεια των συμμετεχόντων. Πάντως, οι θέσεις δεν έχουν ακόμη κλείσει, ενώ θα διεξαχθεί και ομαδική κατηγορία.
 
Για την καλύτερη ασφάλεια των αθλητών, θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από marshals, πρώτοι βοηθοί θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής, όπως και ασθενοφόρο, ενώ παρατηρητές θα καταγράφουν συνεχώς τα περάσματα από διάφορα σημεία.
 
Η Ελληνική Τράπεζα και η Ασφαλιστική Atlantic είναι οι δύο μεγάλοι χορηγοί του αγώνα. Το τρίαθλο στηρίζουν επίσης η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, ο Δήμος Πάφου, το Troodos Hotel, το Almyra Hotel, η Kemanes Printing και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Πάφο.
 

 
 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)