Αστρονομικά ποσά για ένα μονοθέσιο του Σουμάχερ

Στο Αμπού Ντάμπι μάθαμε ποια είναι η αξία ενός μονοθεσίου που είχε κατακτήσει το 2002 το πρωτάθλημα της Formula 1 με οδηγό τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Είναι γνωστό, ότι στα Αραβικά Εμιράτα ρέει εκτός από πετρέλαιο και άφθονο χρήμα. Εξάλλου αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που πραγματοποιούνται στο Αμπού Ντάμπι Γκραν Πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Μάλιστα αυτή τη χρονιά έγινε στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της εφετινής σεζόν και μία δημοπρασία πανάκριβων σπορ μοντέλων και πρώην αγωνιστικών μονοθεσίων της F1.

Μεταξύ των αυτοκινήτων που έβγαλε ο γνωστός οίκος Sotheby’s στο σφυρί ήταν μία Ferrari F2002, με την οποία είχε χριστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το κόκκινο μονοθέσιο πωλήθηκε τελικά στην εξαιρετική τιμή των 5,9 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 5,3 εκατ. ευρώ. O Γερμανός είχε κατακτήσει το 2002 με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο 11 νίκες στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Πολύ φτηνότερα πουλήθηκε αντίθετα στην ίδια δημοπρασία μία Benetton B192. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο οδήγησε ο Μίκαελ Σουμάχερ το 1992 και άλλαξε ιδιοκτήτη για «μόνον» 750.000 δολάρια. Μία Ferrari 126C του 1982 και με οδηγούς εκείνη τη σεζόν τους Μάριο Αντρέτι και Πατρίκ Ταμπάι έπιασε με τη σειρά της 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Να διευκρινίσουμε, ότι ένα μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης δημοπρασίας πήγε στα ταμεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος ‘’Keep Fighting’’, που έχει ιδρύσει η οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Πάντως, ο απόλυτος σταρ στη δημοπρασία του Αμπού Ντάμπι δεν ήταν η Ferrari F2002 του Σούμι αλλά ένα άλλο υπεραυτοκίνητο που κόστισε ακόμη ακριβότερα στον νέο ιδιοκτήτη του από το νικηφόρο μονοθέσιο του Γερμανού πολυπρωταθλητή. Τη μπάνκα τίναξε συγκεκριμένα στον αέρα μία εξωτική και σπάνια Pagani Zonda Aether του 2017, η οποία πωλήθηκε τελικά στην υψηλότατη τιμή των 6,05 εκατ. δολαρίων!

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία