Απέλασαν Νιγηριανούς παίκτες του πινγκ πονγκ επειδή τους πέρασαν για μετανάστες

Μια ιλαροτραγωδία βίωσαν δύο 18χρονοι Νιγηριανοί παίκτες του πινγκ πονγκ στην Κροατία, καθώς τους πέρασαν για… μετανάστες με συνέπεια να υποστούν άθλια μεταχείριση και να δεχθούν ακόμα και απειλές για τη ζωή τους. 

Η κροατική αστυνομία απέλασε κατά λάθος τους δύο εφήβους, το Abia Uchenna Alexandro και Eboh Kenneth Chinedu, σε καταυλισμό προσφύγων της Βοσνίας υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς αγνοούσαν τα λεγόμενά τους, ενώ τους απείλησαν κιόλας!

Οι δύο φοιτητές, που σποδυάζουν, Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Owerri στη Νιγηρία, έφθασαν στο Ζάγκρεμπ στις 12 Νοεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο πέμπτο Παγκόσμιο Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πούλα της Κροατίας.

Οι 18χρονοι άφησαν την Πούλα για το Ζάγκρεμπ μετά το τουρνουά, και ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν για το Λάγος στις 18 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το βράδυ πριν από την αναχώρησή τους, κάνοντας αμέριμνοι βόλτα στην κροατική πρωτεύουσα, σταματήθηκαν από δύο αστυνομικούς που τους ζήτησαν τα χαρτιά τους, τα οποία δεν είχαν μαζί τους.

"Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και ότι τα έγγραφά μας βρίσκονταν στον ξενώνα, αλλά μας πήγαν σε αστυνομικό τμήμα", δήλωσε ο Chinedu στην ιστοσελίδα της Βοσνίας Zurnal. "Δεν έδιναν καμία προσοχή σε αυτά που λέγαμε" κατήγγειλε.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τους νεαρούς σε φορτηγό και τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπου εκείνη την ημέρα οι αρχές της Κροατίας είχαν συγκεντρώσει μια ομάδα μεταναστών που είχαν εντοπιστεί κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη χώρα. Η αστυνομία διέταξε την ομάδα να διασχίσει το δάσος και να μπει στο έδαφος της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

"Αρνήθηκα να πάω στο δάσος", δήλωσε ο Chinedu. "Ο αστυνομικός μού είπε ότι θα με πυροβολούσε αν δεν το έκανα".

Οι Uchenna και Chinedu τελικά απελάθηκαν στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, και κατέληξαν σε στρατόπεδο της περιοχή Velika Kladusa, όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν καταλύσει σε σκηνές χωρίς νερό ή θέρμανση με θερμοκρασίες που φθάνουν τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, οι δύο Νιγηριανοί δεν… μπόρεσαν να γίνουν πιστευτοί, και χρειάστηκε να φθάσουμε στα τέλη Νοεμβρίου πριν εθελοντές στον καταυλισμό έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους του αθλητικού διαγωνισμού για να τους πουν ότι οι Uchenna και Chinedu είχαν εγκλωβιστεί εκεί! 

"Είναι παράλογο που κανείς δεν πίστευε τα παιδιά όταν προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς ότι είχαν βίζες. Θα αρκούσε να τους συνοδεύσουν στο ξενώνα για να βεβαιωθούν ότι είχαν εισέλθει νόμιμα στην Κροατία" δήλωσε εκπρόσωπος του Διαπανεπιστημιακού Πρωταθλήματος…

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»