Πήρε το θρίλερ στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Στο πέμπτο σετ ο Θοδωρής Βουλκίδης με τέσσερις σερί άσους «καθάρισε» το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό που πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης. Η εμπειρία της ομάδας του Πειραιά μίλησε στα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Μουνιόθ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρομερή προσπάθεια, σημείωσε σπουδαία ανατροπή στο τρίτο σετ αλλά στο τάι μπρέικ δεν είχε το καθαρό μυαλό. Για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μεγάλο ματς έκανε ο Ρανγκέλ ενώ αρκετούς πόντους πρόσθεσε και ο Στάροβιτς, με χαμηλό όμως ποσοστό στην επίθεση. 

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με άσο του Ράπτη με 5-2 ενώ στο 5-3 υπήρξε διακοπή μισής ώρας εξαιτίας ρίψης δακρυγόνου από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας. Παρά τη μεγάλη διακοπή οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ελάχιστα λάθη.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΌπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!

Οι γηπεδούχοι με ισχυρό κέντρο, με πρώτους χρόνους και μπλοκ προηγήθηκαν με 9-6 με τον Ολυμπιακό να μειώνει στον πόντο. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μικρό προβάδισμα μέχρι το 13-12 όπου οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Φίνγκερ. Με τον Στάροβιτς στην γραμμή του σερβίς το «τριφύλλι» έχτισε σερί 5-0 φτάνοντας στο 18-13 αναγκάζοντας τον Φερνάντο Μουνιόθ να εξαντλήσει τα τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Μετά την αναγκαστική διακοπή το σερί του Στάροβιτς από την γραμμή συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 20-13 προτού ο Ασπιώτης δώσει το τέλος στο σερί. 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει εξαιρετική απόδοση στο μπλοκ και προηγήθηκε με 23-17 μετά από μπλοκ του Ράπτη και χαμένο σερβίς του Βουλκίδη. Με δύο πόντους του Πετρέα (μπλοκ, πρώτος χρόνος) οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις πόντους (23-19) αλλά ο Παναθηναϊκός με Στάροβιτς και πρώτο χρόνου του Πελεκούδα πήρε το πρώτο σετ με 25-20 μετά από σχεδόν μία ώρα εξαιτίας της διακοπής στο ξεκίνημα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο σετ. Με τον Βουλκίδη σε μπλοκ και πρώτους χρόνους αλλά και τον Φίνγκερ η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 2-6 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι εντυπωσιακοί στην επίθεση και έφτασαν στο 3-8 με τον Χουσάι.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν κατάφερε να βρει πρώτους χρόνους λόγω των καλών σερβίς των παικτών του Ολυμπιακού. Με το μπλοκ του Παναθηναϊκού να μην είναι το ίδιο καλό στο δεύτερο σετ οι Πειραιώτες βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στο 7-17 με άσο του Πετρέα και να καθαρίσουν ουσιαστικά το σετ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε με Ράπτη και Ανδρεόπουλο αλλά η μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ανατραπεί. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν στο ματς σε ισορροπία με 14-25 μετά από πρώτο χρόνο του Πετρέα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο τρίτο σετ. Με τον Πετρέα στην γραμμή του σερβίς οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα δύο πόντων με το ξεκίνημα. Με μπλοκ του Βουλκίδη η ομάδα του Μουνιόθ έφτασε στο 5-9 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 12-14 με μπλοκ άουτ του Στάροβιτς. 

Στο 13-16 με επίθεση του Γκέργκι υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Παναθηναϊκό. Στο «τριφύλλι» υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε επαφή στο μπλοκ και ζήτησαν βίντεο τσεκ. Όπως έγινε γνωστό η κάμερα δεν έπιασε τη φάση κι έτσι ο πόντος παρέμεινε στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα, ισοφάρισαν σε 16-16 με τον Φίνγκερ να δίνει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ.

Με τον Πετρέα στην γραμμή του σερβίς οι Πειραιώτες έφτασαν στο 20-23 με πρώτο χρόνο του Βουλκίδη. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η πράσινη αντεπίθεση. Με τον Ράπτη στην γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 23-23 με πόντο του Ανδρεόπουλου με την πλάτη! Σε εκείνο το σημείο ο αρχηγός Σωτήρης Πανταλέων καθάρισε το σετ για τον Παναθηναϊκό (25-23) με δύο σερί μπλοκ μέσα σε πανδαιμόνιο στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο τέταρτο σετ. Με επίθεση του Γκέργκι οι Πειραιώτες έφτασαν στο 6-9 και το 10-14 μετά από επίθεση του Χουσάι. Με μπλοκ άουτ του Ανδρεόπουλου και μπλοκ του νεαρού ακραίου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 16-16 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. 

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε για το 18-17 με τον Ράπτη αλλά ένα λάθος του Γιάκομπσεν έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσπεράσει ξανά. Με άστοχο πρώτο χρόνο του Πανταλέων οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο πόντους (19-21) με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει και πάλι σε 22-22 με τον Ρανγκέλ. Δύο σερί πόντοι του Φίνγκερ, ένας με μπλοκ έδωσαν το σετ στον Ολυμπιακό και οδήγησαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι με το πόδι στο γκάζι. Οι φιλοξενούμενοι με πρώτο χρόνο του Πετρέα προηγήθηκαν με 5-7 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στον πόντο με τον Ράπτη. Στο 8-10 με επίθεση του Φίνγκερ ξεκίνησε το ρεσιτάλ του Βουλκίδη από την γραμμή του σερβίς. Με τέσσερις σερί άσους του Έλληνα κεντρικού ο Ολυμπιακός έφτασε στο ματς μπολ (8-14) και πήρε τελικά το ματς με επίθεση του Φίνγκερ. 

Τα σετ 2-3 (25-20, 14-25, 25-23, 9-15)

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ