Οι μεγάλοι νικητές του 21ου αιώνα

Στημένο είναι το βάθρο, προκειμένου να υποδεχθεί τις κορυφαίες στιγμές του 21οτ αιώνα, μπαίνοντας σε στρογγυλό έτος. Το εγχείρημα αφορά στις 3 κορυφαίες στιγμές κάθε χρονιάς από το 2000 έως το 2019.

Η επιλογή δεν έγινε, απαραιτήτως, με βάση την κορυφαία στιγμή της χρονιάς. Επί παραδείγματι, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράλογο, απελευθερώθηκε μία θέση του 2002, που θα έπιανε το threepeat των Λέικερς, με την αναφορά στην κυριαρχία τους μέσα από τους 81 πόντους του Κόμπε Μπράιαντ το 2006. Αυτό συνέβη διότι δεν θα υπήρχε άλλη ευκαιρία να αναφερθεί η Λίζα Λέσλι, που με την παρουσία της στιγμάτισε το μπάσκετ Γυναικών τον 21ο αιώνα. Το ίδιο συνέβη με την εθνική Ουγγαρίας στο πόλο, την εθνική Ισπανίας στο ποδόσφαιρο, τον Λιονέλ Μέσι, τον Τάιγκερ Γουντς και τον Μάικλ Φελπς.

Στη λίστα δεν υπάρχουν ελληνικές στιγμές, αν και θα μπορούσαν 2 ή 3 να παρεισφρήσουν, αφού υπάρχει η φιλοδοξία να γίνει το αντίστοιχο κείμενο και για την Ελλάδα τον 21ο αιώνα. Οι κανόνες με τους οποίους, ως επί το πλείστον, επιλέχθηκαν οι στιγμές:

  • Ιστορική σημασία
  • Στοιχείο της έκπληξης
  • Παγκόσμια και εθνική αναγνωρισιμότητα
  • Πορεία και προσφορά αθλητών και ομάδων
  • Υποκειμενικό στοιχείο (κάποιος το γράφει)

2000

Χρυσό: Ο Αμερικανός Ρούλον Γκάρντνερ νικάει τον Αλιεκσάντρ Καρέλιν στον τελικό των 130κ. στην ελληνορωμαϊκή πάλη, στον τελικό των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ. Είναι η πρώτη ήττα του Ρώσου από αντίπαλο που δεν γεννήθηκε σε κάποια από τις Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης και η δεύτερη ήττα στην καριέρα του. Τελευταία φορά είχε χάσει το 1987.

Ασημένιο: Ο Στιβ Ρεντγκρέιβ μπαίνει στην επίλεκτη κατηγορία των αθλητών που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε πέντε διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Σίδνεϊ ο Βρετανός ήταν μέρος της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο, μαζί με τους Τζέιμς Κράκνελ, Τιμ Φόστερ και Μάθιου Πίνσεντ, που νίκησε τους Ιταλούς και τους Αυστραλούς στον τελικό. Με τον τελευταίο, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, ο Ρεντγκρέιβ είχε πάρει δύο χρυσά σε Βαρκελώνη (1992) και Ατλάντα (1996), στη Σεούλ, το 1988, είχε νικήσει στο ίδιο αγώνισμα με τον Άντι Χολμς, ενώ στο Λος Άντζελες, το 1984, ξεκίνησε τη συλλογή του, στο τετραπλό σκιφ, με τους Μάρτιν Κρος, Ρίτσαρντ Μπάτζετ και Άντι Χολμς και πηδαλιούχο των Άντριαν Έλισον.

Χάλκινο: Οι Αμερικανοί χάνουν για πρώτη φορά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο της κολύμβησης. Ο Ίαν Θορπ, αν και βρίσκεται πίσω από τον Γκάρι Χολ τζούνιορ, καταφέρνει να αντιστρέψει την κατάσταση και να δώσει στους Ιταλούς και τους παρτενέρ του, τον Μάικλ Κλιμ, τον Κρις Φάιντλερ και τον Άσλεϊ Κάλους το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Και χαρά στον κόσμο, που είχε κατακλύσει το ολυμπιακό κολυμβητήριο του Σίδνεϊ.

2001

Χρυσό: Έπειτα από τρεις τελικούς ως ανταγωνιστικός τενίστας, ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς κατακτά το Γουίμπλεντον, νικώντας 3-2 και 9-7 στο πέμπτο σετ τον Αυστραλό Πατ Ράφτερ. Ο Κροάτης, που αφιερώνει το τρόπαιο στον προ οκταετίας χαμένο συμπατριώτη του, τον Ντράζεν Πέτροβιτς, γίνεται ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά το Major μπαίνοντας στο τουρνουά με wild card, χωρίς, δηλαδή, να έχει δικαίωμα συμμετοχής είτε μέσω των rankings είτε από τα προκριματικά.

Ασημένιο: Το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που οδηγεί στην τωρινή μορφή του, γίνεται εμφανές με δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Η Σουπρολίγκα της FIBA κρίνεται στο Final 4 του Παρισίου, που η Μακάμπι νικάει τον Παναθηναϊκό, ενώ η Ευρωλίγκα της ULEB παίρνει τη μορφή των playoffs του ΝΒΑ ακόμα και στους τελικούς: η Κίντερ Μπολόνια νικάει 3-2 στη σειρά την Ταουγκρές.

Χάλκινο: O νεαρός Βαλεντίνο Ρόσι κερδίζει το πρωτάθλημα 500 cc/MotoGp για λογαριασμό της Honda. Ο Ιταλός, με το παρατσούκλι 'Γιατρός', θα κερδίσει άλλες τέσσερις φορές, διαδοχικές, δύο για τη Honda και ισάριθμες για τη Yamaha, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο δύο οδηγοί: ο επίσης Ιταλός Τζάκομο Αγκοστίνι, εφτά φορές μάλιστα (1966-72), και ο Αυστραλός Μικ Ντούχαν (1994-98). Ο Ρόσι έχει εφτά πρωταθλήματα, αλλά με τη νίκη του το 2019 ο Μαρκ Μάρκεθ τον έχει πλησιάσει τόσο στις συνολικές κατακτήσεις, αφού έχει ήδη έξι, όσο και στις διαδοχικές, μια και είναι ο μόνιμος νικητής από το 2016 και έπειτα.

2002

Χρυσό: Το δωδεκαετές σερί των Αμερικανών παικτών του ΝΒΑ σπάει στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ιντιανάπολη, όταν οι Αργεντινοί τους νικούν για το δεύτερο προκριματικό όμιλο με σκορ 87-80. Μία μέρα μετά, οι Γιουγκοσλάβοι τους βγάζουν εκτός διεκδίκησης χρυσού μεταλλίου, το οποίο κατακτούν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση από το 1992 και έπειτα, εξαιρουμένου του 1998, όταν δεν παρατάχθηκαν παίκτης του ΝΒΑ, με σκορ 81-78 στον προημιτελικό. Έπειτα, ηττώνται 81-75 από τους Ισπανούς στο παιχνίδι για την πέμπτη θέση της διοργάνωσης.

Ασημένιο: Η Βραζιλία νικάει 2-0 τη Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ρονάλντο, που επιστρέφει στη διοργάνωση για να πάρει την προσωπική ρεβάνς του για το 1998, πετυχαίνει και τα δύο γκολ και, έχοντας σκοράρει το νικητήριο στον ημιτελικό με την Τουρκία, αλλά και ακόμα ένα στη φάση των '16' με το Βέλγιο, βάζει συνολικά 8 γκολ και γίνεται ο πρώτος παίκτης μετά τον Πολωνό Γκρέγκορζ Λάτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 (7 τέρματα) που πετυχαίνει πάνω από 6.

Χάλκινο: Η Λίζα Λέσλι καρφώνει για πρώτη φορά σε παιχνίδι για το WNBA, στις 30 Ιουλίου, δύο εβδομάδες μετά το 4ο All Star Game, στο οποίο αναδείχθηκε νικήτρια. Με τους Λος Άντζελες Σπαρκς, η Λέσλι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και το MVP των τελικών.

2003

Χρυσό: Η Σουηδή Καρολίνα Κλουφτ γίνεται μόλις η τρίτη Γυναίκα στην ιστορία που κάνει πάνω από 7.000 πόντους στο έπταθλο (7.001 για την ακρίβεια), προκειμένου να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι. Αυτό είναι το δεύτερο από τα έξι συνολικά: το 'καρτούν' του παγκόσμιου στίβου κατέκτησε το χρυσό στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2002 και του 2006, στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2005 και του 2007 και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, το 2004. Για μια εξαετία ήταν ακαταμάχητη.

Ασημένιο: Το πιο σημαντικό ντραφτ του ΝΒΑ για τον 21ο αιώνα είναι γεγονός. Με την εξαίρεση του Ντάρκο Μίλιτσιτς, στο νούμερο 2, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος και Ντουέιν Γουέιντ καταλαμβάνουν την πρώτη πεντάδα. Όλοι μέλλοντες Hall of Famers.

Χάλκινο: Ο Γεβγκένι Πλούσενκα γίνεται για πρώτη και τελευταία φορά πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου την ίδια χρονιά στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Την προηγουμένη έχει χάσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Σολτ Λέικ από τον Αλεξέι Γιαγκούντιν, αλλά νικάει τόσο στην Γουάσινγκτον όσο και στο Μάλμε. Ο Ρώσος εγκαθιδρύει μία άτυπη κυριαρχία χρυσών, που φτάνει ως τη μέθεξη, δηλαδή την κορυφή του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Τορίνου το 2006.

2004

Χρυσό: Ο Χισάμ ελ Γκερούζ γίνεται ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία, μετά τον Φινλανδό Πάαβο Νούρμι το μακρινό 1952, που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 1.500μ. και των 5.000μ. σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνδυαστικά, ο Μαροκινός εμποδίζει τον Αιθίοπα Κενενίσα Μπεκέλε να κάνει το δικό του νταμπλ, σε 5.000μ. και 10.000μ., ενώ αυτά είναι τα μόνα δύο χρυσά μετάλλια που έχει πάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ασημένιο: Ο Μίχαελ Σουμάχερ κατακτά το πέμπτο διαδοχικό πρωτάθλημα Formula 1 της καριέρας του, με τη Ferrari, και έβδομο συνολικά. Ο οδηγός που διαδέχθηκε τον Άιρτον Σένα στους μεγάλους του πρωταθλήματος παραμένει ο πολυνίκης του θεσμού, με τον Λιούις Χάμιλτον, πάντως, μετά την επικράτησή του το 2019, να τον πλησιάζει, αφού πια έχει 6 κατακτήσεις.

Χάλκινο: Η εθνική Ουγγαρίας κατακτά το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό της στα ολυμπιακά τουρνουά και το κάνει νικώντας τη Σερβία/Μαυροβούνιο 8-7 στον τελικό της Αθήνας. Το νικητήριο γκολ πετυχαίνει ο Γκέργκελι Κις και οι Μαγυάροι, τέσσερα χρόνια μετά, θα γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία (εκτός αν κάποιος υπολογίσει τους Βρετανούς από το 1908 έως το 1920). Ωστόσο, δεν θα τα καταφέρουν στους τέταρτους Ολυμπιακούς, το 2012 στο Ρίο, αφού θα χάσουν από τους Ιταλούς στον προημιτελικό (11-9).

2005

Χρυσό: H Λίβερπουλ επικρατεί στα πέναλτι της Μίλαν, στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Η αγγλική ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ 3-0 στο ημίχρονο και ανατρέπει την κατάσταση σε επτά λεπτά, από το 54' έως το 60'. Το τρόπαιο κρίνεται από τις γκραβούρες του Πολωνού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Γέρζι Ντούντεκ, στη διαδικασία των πέναλτι, μία παραλλαγή αυτού που έκανε ένας άλλος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, ο Μπρους Γκρόμπελαρ, το 1984, στον τελικό της Ρώμης με τη Ρόμα. Ο Αντρέι Σεφτσένκο χάνει το πέναλτι και η Λίβερπουλ γίνεται για πέμπτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ασημένιο: Ο Λανς Άρμστρονγκ κερδίζει για έβδομη διαδοχική φορά το Tour de France και αποσύρεται της ποδηλασίας. Αμέσως ο γαλλικός Τύπος, προεξαρχούσης της 'L' Equipe', βγάζει ρεπορτάζ για χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον Τεξανό.

Χάλκινο: Τεράστια στιγμή για το άλμα επί κοντώ των Γυναικών, αφού η Γελένα Ισινμπάιεβα γίνεται η πρώτη, στις 22 Ιουλίου, που κάνει άλμα στα 5μ. Η Ρωσίδα το κατορθώνει στο μίτινγκ του Λονδίνου, ανεβαίνοντας, μάλιστα, ξαφνικά από τα 4,96μ., ενώ στις 12 Αυγούστου, στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι, ανεβάζει κατά ένα εκατοστό τον πήχη, κάνοντας το μόνο παγκόσμιο ρεκόρ της διοργάνωσης.

2006

Χρυσό: Η καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν τελειώνει με την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Γερμανίας, Γαλλία-Ιταλία. Ο Ζιντάν αποβάλλεται στο 112' από τον Οράσιο Ελιζόντο και η Ιταλία κερδίζει το τρόπαιο στα πέναλτι.

Ασημένιο: Στη νίκη των Λος Άντζελες Λέικερς επί των Τορόντο Ράπτορς, 122-104, με το ημερολόγιο να γράφει 22 Ιανουαρίου, ο Κόμπε Μπράιαντ πετυχαίνει 81 πόντους, τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους 100 του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στις 2 Μαρτίου 1962. Μετά το threepeat με τους Λέικερς στο έμπα του αιώνα (2000-02), ο Κόμπε μένει μόνος του στο Λος Άντζελες. Στο τέλος της σεζόν θα δει τον Σακίλ να κατακτά το πρωτάθλημα με τους Μαϊάμι Χιτ, αλλά ο ίδιος, παρέα με τον Πάου Γκασόλ, θα πάρει άλλα δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς, το 2009 και το 2010, αφού θα χάσει τον πρώτο τελικό του από το 2004, το έβδομο ματς με τους Μπόστον Σέλτικς. Ο Κόμπε θα αποχωρήσει εν χορδαίς και οργάνοις από το μπάσκετ, βάζοντας 60 πόντους στο νικηφόρο ματς με τους Γιούτα Τζαζ, την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου το 2016.

Χάλκινο: Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από τους Ιταλούς, το σοκ από τις τιμωρίες του 'Calciopoli' είναι πελώριο. Η Δικαιοσύνη στη γείτονα δεν θέτει απλώς το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αλλά βάζει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο, για να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά αυτή η ασυδοσία στα στημένα παιχνίδια, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Η Γιουβέντους υποβιβάζεται στη Serie B και ξεκινά το πρωτάθλημα με -9, ενώ της αφαιρείται και ο τίτλος της σεζόν 2004-05, η Μίλαν τιμωρείται με -9 και αφαίρεση 30 βαθμών από το προηγούμενο πρωτάθλημα, η Φιορεντίνα με -15, η Λάτσιο με -3 (οι δύο τελευταίες μένουν εκτός Ευρώπης) και η Ρετζίνα με -11.

2007

Χρυσό: Ο Λιονέλ Μέσι βάζει ένα απίστευτο γκολ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τη Χετάφε, που ομοιάζει με το ιστορικό τέρμα του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1986 με την Αγγλία. Είναι το σήμα-κατατεθέν του, το γκολ που πείθει ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή, πριν, τουλάχιστον, φύγει ο Ροναλντίνιο από την Μπαρτσελόνα, η οποία, πάντως, παρά το 5-2 του πρώτου ημιτελικού, αποκλείεται με το 4-0 της Μαδρίτης. Ο Μέσι γίνεται βασικό στέλεχος της εθνικής Αργεντινής και ως δεξιός ακραίος, με παρέα τον Ρομάν Ρικέλμε, την οδηγούν στον τελικό του Copa America, αλλά εκεί η Βραζιλία του Κάρλος Ντούνγκα, που πάει ως αουτσάιντερ και μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από τη Γαλλία τον προηγούμενο χρόνο, την συντρίβει 3-0 και κατακτά τον τίτλο στη Λατινική Αμερική.

Ασημένιο: Η Ρωσία κάνει τη μεγάλη έκπληξη και κατακτά το Ευρωμπάσκετ, νικώντας, με καλάθι του Αμερικανού Τζέι Αρ Χόλντεν την Ισπανία στη Μαδρίτη. Το ανοικτό πούλμαν, που έχει φτάσει έξω από το 'Palacio de Deportes' δίνει έμφαση στον ορισμό της λέξης 'φάρσα'. Γεγονός ψυχαγωγικό: συμβαίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, την ίδια μέρα που η Ισπανία νικάει τη Ρωσία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ, στη Μόσχα, 3-2 σετ.

Χάλκινο: Τις αρχές Οκτωβρίου η Μάριον Τζόουνς παραδέχεται ότι έχει κάνει χρήση αναβολικών ουσιών, μετά το προ τριετίας ξεμπρόστιασμα από την BALCO. Της απομένουν μόνο τα χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας, στα 100μ. και στα 4Χ100μ., το χρυσό στα 100μ. και το χάλκινο στο μήκος στη Σεβίλλη, το 1999. Της αφαιρούνται όλα τα μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, το 2000, και στο Παγκόσμιο του Έντμοντον, το 2001. Η Τζόουνς έκανε έξι μήνες στη φυλακή, για αδίκημα κατ' εξακολούθηση, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2008. Στις 15 Μαΐου 2010, πάντως, έκανε ακόμα ένα όνειρό της πραγματικότητα, παίζοντας στο WNBA με τη φανέλα των Τούλσα Σοκ.

2008

Χρυσό: Ο Μάικλ Φελπς σπάει το ρεκόρ των 7 χρυσών μεταλλίων του Μαρκ Σπιτς, κερδίζοντας 8 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Κατακτά το έβδομο χρυσό μετάλλιό του στην κούρσα των 100μ. πεταλούδα, με ένα εκατοστό διαφορά από το δεύτερο Μίλοραντ Τσάβιτς.

Ασημένιο: Ο Γιουσέιν Μπολτ αλλάζει την ιστορία των σπριντ. Ο Τζαμαϊκανός κατακτά τρία χρυσά μετάλλια με δύο απίστευτα παγκόσμια ρεκόρ. Πρώτα, στα 100μ., κάνει 9.69, ενώ στο διακοσάρι τρέχει σε 19.30μ. σπάζοντας το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον, 19.32, από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996.

Χάλκινο: Το πιο θεαματικό διεθνές παιχνίδι μπάσκετ γίνεται στο Πεκίνο. Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην ολυμπιακή κορυφή μετά την ήττα τους από την Αργεντινή το 2004, κατακτώντας το χρυσό στο μυθικό τελικό με τους Ισπανούς στην Κίνα, 118-107. Αυτή είναι η δεύτερη από τις τέσσερις διαδοχικές ολυμπιακές νίκες τους σε νοκ άουτ ματς εις βάρος της 'Ρόχα'.

2009

Χρυσό: Ο Γιουσέιν Μπολτ αποφασίζει να τρέξει σοβαρά τα 100μ. στο Παγκόσμιο του Βερολίνου και κατεβάζει ακόμα περισσότερο το χρόνο του από το προηγούμενο έτος, αφού κάνει 9.59! Στα 200μ. τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς τρέχει την απόσταση σε 19.19. Η διαφοροποίηση από το Πεκίνο έρχεται στα 4Χ100μ., όπου με παρτενέρ τους Μάικλ Φράτερ, Στιβ Μάλινς και Ασάφα Πάουελ σπάνε το παγκόσμιο ρεκόρ των Αμερικανών από το 1993, με το 37.31.

Ασημένιο: Η Μπαρτσελόνα γίνεται η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στην ιστορία που κατακτά έξι τίτλους το ίδιο ημερολογιακό έτος. Κάνει το νταμπλ στην Ισπανία και το συμπληρώνει με το ισπανικό Super Cup, παίρνει το Champions League, το ευρωπαϊκό Super Cup και στο τέλος της χρονιάς πανηγυρίσει και το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Θα πάρει άλλα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 2009, το 2011 και το 2015.

Χάλκινο: Ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτά το έκτο Γουίμπλεντον της καριέρας του και το 15ο Major της καριέρας του. Ενώπιον του Πιτ Σάμπρας τον προσπερνά σε Major, ενώ ολοκληρώνει το καλοκαιρινό νταμπλ, έχοντας πάρει το, πιθανότατα, ένα και μοναδικό Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του.

2010

Χρυσό: Η εθνική Ισπανίας κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο με το 1-0 επί της Ολλανδίας, ματς το οποίο κρίνεται από το γκολ του Αντρές Ινιέστα στην παράταση. Γίνεται η πρώτη Εθνική μετά τη Δυτική Γερμανία, το 1974, που κερδίζει κολλητά Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο. Δύο χρόνια μετά, η 'Ρόχα' κατακτά το δεύτερο διαδοχικό Ευρωπαϊκό της, με το 4-0 επί της Ιταλίας, κάνοντας κάτι που ουδεμία Εθνική, είτε στην Ευρώπη είτε στη Λατινική Αμερική, με το Copa America, έχει ξανακάνει.

Ασημένιο: Ο Μάνι Πακιάο νικάει με ομόφωνη απόφαση τον Αντόνιο Μαργκαρίτο στις 13 Νοεμβρίου και παίρνει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην ελαφρών μεσαίων βαρών. Ο Φιλιππινέζος γίνεται, έτσι, ο πρώτος πυγμάχος στην ιστορία που στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής σε 8 διαφορετικές κατηγορίες.

Χάλκινο: Έρχεται η χρονιά αποδόμησης του Τάιγκερ Γουντς. Δεν κατακτά τρόπαιο για ένα ολόκληρη ημερολογιακό έτος, ενώ τα σεξουαλικά σκάνδαλα, που αρχίζουν με μία απιστία και γίνονται θύελλα από μαρτυρίες γυναικών που συνομολογούν ότι συνευρέθηκαν μαζί του γίνονται η λυδία λίθος του. Στις 19 Φεβρουαρίου παραδέχθηκε, σε συνέντευξη, ότι έκανε Πρωτοχρονιά σε κλινική σεξουαλικής αποτοξίνωσης, αφού εισήχθη στα τέλη του Δεκέμβρη για 45 μέρες. Ήδη τον έχουν εγκαταλείψει οι χορηγοί του, μία χασούρα που υπολογιζόταν από 5 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τελευταία φορά που κέρδισε Major ήταν το 2008, το US Open. Τον Αύγουστο του 2010 βγαίνει το διαζύγιό του από την Ελίν Νόρντεγκρεν. Ωστόσο, ο Γουντς επέστρεψε και τον Απρίλη του 2019, στα 43 του, κατέκτησε το Masters, στην Ογκούστα, προσυπογράφοντας μία από τις πλέον θεαματικές επιστροφές στα σπορ.

2011

Χρυσό: Ο Ντιρκ Νοβίτσκι γίνεται ο πρώτος μη Αμερικανός που κατακτά το MVP των τελικών του ΝΒΑ και, σε αντίθεση με την κατηγορία των μεγάλων παικτών που θα ανήκε -δηλαδή εκείνων που δεν κατάφεραν να πάρουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, παίρνει το ένα και μονάκριβο, για τον ίδιο και την καριέρα του, τρόπαιο, στους τελικούς με τους Μαϊάμι Χιτ, 4-2. Οι Ντάλας Μάβερικς δίνουν κάτι από φάρσα στην πρώτη σεζόν της απόφασης του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που 'παίρνει τα ταλέντα' του στη Φλόριντα, για να ενωθεί με τους Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος.

Ασημένιο: Έπειτα από 17 χρόνια, η εθνική Ιταλίας του Σάντρο Καμπάνια βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, νικώντας 8-7 τη Σερβία στην παράταση του τελικού πόλο Ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης. Οι Ιταλοί, δευτεραθλητές Ευρώπης την προηγούμενη χρονιά στο Ζάγκρεμπ, φτιάχνουν την ομάδα που έχει καταπληκτικό ποσοστό σε κερδισμένους προημιτελικούς, με βάση την ποιότητά της, αφού έχουν παίξει 11 στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και έχουν νικήσει στους 9. Έχοντας πάρει το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο, το χάλκινο στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του 2014, οι Ιταλοί αποχαιρετούν τη δεκαετία ως παγκόσμιοι πρωταθλητές, αφού στον τελικό του 2019, στην Γκουανγκτζού, νίκησαν τους Ισπανούς 10-5 για να βρεθούν στην παγκόσμια κορυφή.

Χάλκινο: Ο ημιτελικός της χρονιάς γίνεται στο Ρολάν Γκαρός, όπου ο Ρότζερ Φέντερερ νικάει 3-1 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον υποχρεώνει στην πρώτη ήττα του, Ιούνη μήνα! Ο Φέντερερ χάνει με το ίδιο σκορ 3-1 από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό. Ο Ισπανός, ως τώρα, έχει κατακτήσει 12 φορές το Ρολάν Γκαρός και έχει ηττηθεί στο τουρνουά μόλις 2 φορές σε 14 συμμετοχές. Ο Τζόκοβιτς παίρνει την εκδίκησή του, κατακτώντας το Γουίμπλεντον και το US Open, ενώ στα ημιτελικά του τελευταίου σώζει έναν εικονικό match point, με φοβερό διαγώνιο φόρχαντ, που έχει κερδίσει ο Φέντερερ. Σε συναπτούς ημιτελικούς στη Νέα Υόρκη με τον Ελβετό, ο 'Νόλε' σώζει τέσσερις από δαύτους.

2012

Χρυσό: O Μάικλ Φελπς γίνεται ο Ολυμπιονίκης. Στις 31 Ιουλίου, με παρτενέρ τους Ράιαν Λόχτε, Κόνορ Ντουάιερ και Ρίκι Μπέρενς κατακτά το χρυσό στην κούρσα των 4Χ200μ. ελεύθερο. Φτάνει τα 19 μετάλλια και προσπερνά τη θρυλική Ρωσίδα γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ύστερα από αγρανάπαυση δύο ετών, θα τελειώσει την καριέρα του στο Ρίο, με συνολικά 28 μετάλλια, 23 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Ασημένιο: Το ιδανικό παλκοσένικο για την κυριαρχία του Μο Φάρα γίνεται το Λονδίνο. Ο Βρετανός με τις κενυατικές ρίζες δεν είναι ο πρώτος που κάνει το νταμπλ στα 5.000μ. και 10.000μ., αλλά θέτει τις βάσεις για να ακολουθήσει τα χνάρια του θρυλικού Λάσε Βίρεν, που στο Μόναχο το 1972 και στο Μόντρεαλ το 1976 καταφέρνει να κάνει το νταμπλ. Αυτό που διαχωρίζει τον Φάρα από τον Φινλανδό είναι η κυριαρχία του στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 2013 και το 2015 ο Βρετανός κάνει το νταμπλ και στις διοργανώσεις της Βαρκελώνης και Καζάν αντιστοίχως, επαναλαμβάνει το αντίστοιχο κατόρθωμά του στο Ρίο και στο Λονδίνο, στο Παγκόσμιο του 2017, θέλοντας να αποχωρήσει μπροστά στους συμπατριώτες του, ο Φάρα παίρνει το χρυσό στα 10.000μ., αλλά μένει δεύτερος στο πεντάρι.

Χάλκινο: Ο Μπράντλεϊ Γουίγκινς γίνεται ο πρώτος Βρετανός ποδηλάτης που κερδίζει το θρυλικό Tour de France, 99 χρόνια από την έναρξή του. Ο Γουίγκινς θα πάρει και το χρυσό μετάλλιο στα Time Trial, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

2013

Χρυσό: Οι Μαϊάμι Χιτ χρειάζονται το τρίποντο του Ρέι Άλεν, ένα σουτ που έχει εκτιμηθεί μειοψηφικά ως το κορυφαίο στην ιστορία του μπάσκετ, αλλά σίγουρα βρίσκει τη θέση του σε όλες τις λίστες των μεγάλων στιγμών, για να πάνε τη σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στον έβδομο τελικό. Εκεί, έπειτα από ένα ψυχοβγάλτη, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος πανηγυρίζουν το 'backtoback', ωστόσο οι Τεξανοί επιστρέφουν.

Ασημένιο: Ο Άντι Μάρεϊ κατακτά το Γουίμπλεντον, μετά τη νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς 3-1 σετ. Γίνεται, έτσι, ο πρώτος Βρετανός μετά τον Φρεντ Πέρι το 1936 (!) που παίρνει τη νίκη σε αυτό το τουρνουά.

Χάλκινο: Έπειτα από πολλή πίεση, ο Λανς Άρμστρονγκ παραδέχεται σε συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η απόφαση είναι καταπέλτης: ουδείς από τους 7 τίτλους που έχει πάρει στο Tour de France μετρά για λογαριασμό του από εδώ και στο εξής.

2014

Χρυσό: Η Γερμανία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, νικώντας την Αργεντινή 1-0 στον τελικό, με το γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση, αλλά ακόμα πιο αξιομνημόνευτο από την ίδια την κατάκτηση είναι το σκορ στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε με τη Βραζιλία, το επιβλητικό 7-1, που αποτελεί και το πιο σοκαριστικό παιχνίδι του 21ου αιώνα.

Ασημένιο: Ο Ρενό Λαβιλενί σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ 21 χρόνων του Σεργκέι Μπούμπκα. Με το κοντάρι περνάει τα 6,16μ. και γράφει ιστορία στον κλειστό στίβο, στις 15 Φεβρουαρίου 2014. Η πλάκα είναι ότι ο Γάλλος κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Ντόνετσκ, την πατρίδα, δηλαδή, του 'τσάρου' των αιθέρων.

Χάλκινο: Η Ρωσία φιλοξενεί στο Σότσι τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και η ομάδα της χώρας στο καλλιτεχνικό πατινάζ κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Το ελεύθερο πρόγραμμα της Γιούλιγια Λιπνίτσκαια στο ομαδικό, υπό τον ήχο του μαγευτικού σάουντρακ της ταινίας 'Λίστα του Σίντλερ)( κατακτά τον κόσμο, ενώ η Αντελίνα Σατνίκαβα γίνεται η πρώτη Ρωσίδα που κατακτά χρυσό στο απλό Γυναικών, αποτρέποντας (όχι, πάντως, χωρίς σκιές) τη Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γιούνα να κάνει το 'backtoback', μετά την επικράτησή της στο Βανκούβερ τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

2015

Χρυσό: Σε μια σπάνια συγκυρία, στο Ευρωμπάσκετ τρεις παίκτες προσπερνούν τον Νίκο Γκάλη στη λίστα των σκόρερ, παίζοντας, μάλιστα, στην τελευταία διοργάνωσή τους. Ο Πάου Γκασόλ, που κάνει μια τρομακτική διοργάνωση και χαρίζει το χρυσό στην Ισπανία, είναι πρώτος με 1.183, ο Τόνι Πάρκερ, δεύτερος, με 1.104 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι τρίτος (με 9 λιγότερα ματς από τον Γκασόλ και 17 από τον Πάρκερ), με 1.052. Βεβαίως, ο Νίκος Γκάλης πέτυχε 1.030 πόντους σε 33 ματς, 25 λιγότερα από τον Ισπανό, 33 (!) από τον Γάλλο και 16 από τον Γερμανό.

Ασημένιο: H άσημη Ρομπέρτα Βίντσι πετυχαίνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην ιστορία του τένις. Η Ιταλίδα νικάει στον ημιτελικό του US Open τη Σερένα Γουίλιαμς, η οποία οδεύει προς την κατάκτηση του ημερολογιακού Grand Slam, δηλαδή στην κατάκτηση 4 Major σε ένα έτος. Η Βίντσι, που ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο και το τρίτο σετ (6-2, 4-6, 4-6), χάνει 2-0 σετ (7-6 [4], 6-2) από τη συμπατριώτισσά της, Φλάβια Πενέτα, αλλά περνάει στη μυθολογία του σπορ. Η Σερένα δεν έχει πετύχει το Σλαμ ακόμη, αλλά με το Αυστραλιανό Όπεν του 2017 έφτασε τα 23 Major, προσπερνώντας τη Γερμανίδα Στέφι Γκραφ στην κατηγορία.

Χάλκινο: Ένα από τα αξέχαστα γκολ μπαίνει στο Βανκούβερ του Καναδά, στις 5 Ιουλίου. Οι ΗΠΑ νικούν 5-2 την Ιαπωνία στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών, με το σκορ στο 16' να είναι 4-0, και η απίθανη Κάρλι Λιόιντ καταφέρνει να σκοράρει το τρίτο γκολ της από τη σέντρα, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία. Οι Μέγκαν Ραπίνο και Αλέξις Μόργκαν παίζουν βασικές και βγαίνουν ως αλλαγή στον τελικό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, θα γίνουν οι ηγέτιδες των ΗΠΑ που θα κατακτήσουν το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη διοργάνωση.

2016

Χρυσό: H Λέστερ, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι προπονητή, κατακτά το πρωτάθλημα. Το 'Nessun Dorma' από τον Αντρέα Μποτσέλι, δίπλα στο δακρυσμένο Ιταλό κόουτς, δίνει την καλλιτεχνική διάσταση της ιστορίας.

Ασημένιο: Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς φέρνουν τον πρώτο τίτλο στην πόλη έπειτα από 54 χρόνια και το κάνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: ανατρέποντας το εις βάρος τους 3-1 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι προέρχονται από κανονική σεζόν με ρεκόρ 73-9, δηλαδή το ανώτερο σε νίκες που έχει πετύχει ομάδα στην ιστορία. Το νικηφόρο τρίποντο του έβδομο τελικού έρχεται από τον Κάιρι Ίρβινγκ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παίρνει το τρίτο δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Χάλκινο: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γίνεται ο πρώτος τενίστας μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969 που πετυχαίνει το Grand Slam, δηλαδή να κατακτήσει 4 Major στη σειρά. Μετά την ήττα του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2015 από τον Σταν Βαβρίνκα, ο 'Νόλε' κατακτά το Γουίμπλεντον και το US Open, παίρνει το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν και στις 5 Ιουνίου 2016 νικάει 3-1 σετ τον Άντι Μάρεϊ, για να κατακτήσει το παρισινό Όπεν, μόνο του έως τώρα.

2017

Χρυσό: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά 4-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League στη Μόσχα και γίνεται η πρώτη ομάδα στο Champions League και μετά τη Μίλαν, το 1990, που παίρνει δύο διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών. Θα πάρει ένα και τον επόμενο χρόνο, στο 3-1 επί της Λίβερπουλ, για να φτάσει τα τρία διαδοχικά. Η Ρεάλ είχε νικήσει στα πέναλτι την Ατλέτικο Μαδρίτης, στον τελικό του 2016, ενώ και το 2014 είχε επικρατήσει των 'ροχιμπλάνκος' στην παράταση, 4-1, με το γκολ του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του ματς να στερεί το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, που ακόμη λείπει από τη συλλογή του, από τον Ντιέγκο Σιμεόνε και την παρέα του.

Ασημένιο: Μόλις ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Μάικλ Φελπς, ο Κέιλεμπ Ντρέσελ ισοφαρίζει το ρεκόρ του, των 7 χρυσών μεταλλίων σε μία διοργάνωση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, στην οποία ο Αμερικανός ξεκινά να γράφει τη δική του, ένδοξη όπως όλα δείχνουν, ιστορία στην κολύμβηση.

Χάλκινο: Έναν εκπληκτικό κύκλο χρυσών μεταλλίων ολοκληρώνει η εθνική Γαλλίας στο χάντμπολ, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξένησε. Αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς του 2008, η παρέα του 'ταραγμένου Σέρβου' Νικολά Καραμπατίτς παίρνει το χρυσό σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις πλην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, που δεν παίζει, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2013, όπου αποκλείεται στο προημιτελικό από την Κροατία, και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Νικάει στο Λονδίνο το 2012, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2009, του 2011, του 2015 και του 2017, στα Ευρωπαϊκά του 2010 και του 2014.

2018

Χρυσό: Μόνος έφηβος μετά τον Πελέ, το 1958, που σκοράρει σε τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου γίνεται ο Κιλιάν Εμπαπέ. Στις 15 Ιουλίου ο 19χρονος επιθετικός, πάνω στον οποίο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έστησε το τρανζίσιον των Γάλλων, σκοράρει δις στο 4-2 επί των Κροατών στη Μόσχα, που φέρνει τους Γάλλους στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 1998. Η Γαλλία τελειώνει την 20ετία έχοντας πάρει και ένα Euro στο λυκαυγές του αιώνα, με το απίθανο γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ επί των Ιταλών στο Άμστερνταμ, το τελευταίο 'χρυσό γκολ' που μπήκε ποτέ σε τελικό, αλλά και βιώσει την πικρή ήττα του τελικού του 2016, στο Παρίσι, με το γκολ του Έντερ στην παράταση, που φέρνει τους Πορτογάλους του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος στην κορυφή της Ευρώπης.

Ασημένιο: O Έλιουντ Κιπτσόγκε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι 2 ώρες, 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα είναι ο καλύτερος χρόνος στην ιστορία. Ο Κιπτσόγκε τερματίζει 4 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα πριν το δεύτερο δρομέα. Ένα χρόνο μετά, στο 'Πράτερ Παρκ' της Βιέννης, ο 'χρυσός' ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε 1 ώρα 59 λεπτά 40.2 και, παρ' ότι πρόκειται για ανεπίσημο χρόνο, ο Κενυάτης έγινε ο πρώτος μαραθωνοδρόμος που κατεβαίνει τις δύο ώρες στα 42.195 μέτρα.

Χάλκινο: Στα... γεράματα του Τομ Μπρέιντι, οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς κερδίζουν το έκτο Super Bowl τους. Η φάμπρικα του αριστοτέχνη quarterback και του προπονητή του, του σαδιστικού Μπιλ Μπέλιτσικ, καλά κρατεί. Μετά την ανάπαυση μίας δεκαετίας, με τρία κερδισμένα πρωταθλήματα το 2001, το 2003 και το 2004, επιστρέφουν στην κορυφή το 2014 και δύο χρόνια αργότερα βρίσκουν θέση στη μυθολογία, μετά την εντυπωσιακή επιστροφή, από 28-3 πίσω, για να νικήσουν στην παράταση τους Ατλάντα Φάλκονς. Το τελευταίο τους έρχεται για την περίοδο 2018. Στις 3 Φεβρουαρίου 2019 οι Πάτριοτς νικούν 13-3 τους Λος Άντζελες Ραμς. Ο Μπέλιτσικ και ο Μπρέιντι είναι παρόντες και στις 6 επιτυχίες της ομάδας της Βοστόνης.

2019

Χρυσό: Η Σιμόν Μπάιλς κατακτά πέντε χρυσά μετάλλια (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, ασκήσεις εδάφους, δοκός ισορροπίας, άλμα) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Στουτγάρδη. Με αυτά, φτάνει τα συνολικά 25 μετάλλια στη διοργάνωση και προσπερνά τον Βιτάλι Σέρμπο, που είχε πάρει 23 με τα εμβλήματα των Σοβιετικής Ένωσης και Λευκορωσίας.

Ασημένιο: Η Φεντερίκα Πελεγκρίνι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο της Γκουανγκτζού και κάνει κάτι πραγματικά απίθανο. Από το Μόντρεαλ και το 2005, η 'Σούπερ Φέντε' παίρνει πάντα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα. Η Ιταλίδα έχει 4 χρυσά (2009, 2011, 2017, 2019), 3 ασημένια (2005, 2013, 2015) και ένα χάλκινο, το 2007, άρα και παρουσία σε οκτώ διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα!

Χάλκινο: Η τελευταία απόδειξη ότι η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις είναι η κορυφαία σπρίντερ των καιρών μας εμφανίζεται στην Ντόχα για τη Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις. Η Τζαμαϊκανή κυριαρχεί στον κόσμο του στίβου 11 χρόνια, έχοντας δύο διαδοχικά ολυμπιακά χρυσά (μαζί με 3 ασημένια και 1 χάλκινο), το 2008 και το 2012, και 9 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Το τελευταίο ήρθε στην Ντόχα, με την 33χρονη, πλέον, Τζαμαϊκανή να νικάει στην κούρσα των 100μ. ούσα μητέρα. Η μόνη φορά που δεν έχει πάρει την πρωτιά στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Φρέιζερ, από το 2009, είναι το 2011, όταν ένας τραυματισμός στην κνήμη δεν την απέτρεψε να πάει στην Νταεγκού, πάντως της στέρησε το μετάλλιο. Η βραχύσωμη σπρίντερ νίκησε το 2013 και το 2015, ενώ το 2017 ήταν έγκυος και στις 7 Αυγούστου, δηλαδή ενώ διεξαγόταν η διοργάνωση στο Λονδίνο και μία μέρα μετά τον τελικό των 100μ. στις Γυναίκες, έστεκε το αγόρι της, ονόματι Ζάιον.

Πηγή: Contra.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ