Καθυστέρηση στην υλοποίηση επενδύσεων στην αθλητική σκόπευση και σε εναλλακτικές μορφές αθλητικού τουρισμού

Εμπόδια στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του αθλητισμού λόγω καθυστέρησης στον εκσυγχρονισμό της περί σκοπευτηρίων νομοθεσίας, η οποία θεσπίστηκε το 1966 και της περί πυροβόλων όπλων νομοθεσίας του 2004.

 Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν για την προώθηση επενδύσεων στο τομέα από το 2015. Κύριος στόχος η δημιουργία σκοπευτηρίων για διαφορετικά αθλήματα, εκτός από τα ολυμπιακά, με τα οποία θα διοργάνωναν διεθνείς αγώνες και θα προσέλκυαν ξένες ομάδες από Βορειοευρωπαϊκές και ανατολικές χώρες για αγώνες και προπονήσεις κατά την χειμερινή περίοδο.
 

Η Κύπρος παραμένει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν εκσυγχρόνισε τις νομοθεσίες της σε αυτό το τομέα και η τελευταία η οποία εξακολουθεί να περιορίζει στο μέγιστο την διεξαγωγή σκοπευτικών αθλημάτων, όπως το Ολυμπιακό τυφέκιο και πιστόλι στο οποίο η Ελλάδα φαίνεται να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια αλλά και αυτό της Πρακτικής Σκοποβολής - το άθλημα με την μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και διεθνή αναγνώριση μεταξύ άλλων σκοπευτικών αθλημάτων.

Την ίδια ώρα άλλες μεσογειακές χώρες αλλάζοντας νομοθεσίες ξεκίνησαν την προσέλκυση αθλητών και αγώνων. Ακόμα και στα κατεχόμενα το καθεστώς επέτρεψε την δημιουργία σκοπευτηρίου για χρήση από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
 

Όπως μας εξήγησε η κ. Γεωργία Αγγελή, εκπρόσωπος τύπου του Κυπριακού σωματείου πρακτικής σκοποβολής, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ο αριθμός των σκοπευτών που ασχολούνται με το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των σκοπευτών που ασχολούνται με όλα τα άλλα σκοπευτικά αθλήματα και αυτό, λόγω του ότι το άθλημα είναι ανοικτό τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και λόγω της φύσης του που συναρπάζει.

Όσον αφορά τις νομοθεσίες η κ. Αγγελή μας ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι για τις επενδύσεις στοχεύουν στην εκμετάλλευση των ήπιων χειμερινών μηνών στη Κύπρο.
 

Το μόνο που αναμένουμε, όπως είπε, είναι την ψήφιση των νομοθεσιών που θα επιτρέπουν άλλα σκοπευτικά αθλήματα στην Κύπρο πλην των δυο υφισταμένων Ολυμπιακών με δίκαννο.

Στο παρόν στάδιο οι Κύπριοι σκοπευτές πρακτικής σκοποβολής ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για προπόνηση και αγώνες. Και αυτό σε μια χώρα που φαίνεται να διαθέτει όλα τα εχέγγυα και την διάθεση του κόσμου για να ασχοληθεί και να πρωταγωνιστήσει σε ένα δημοφιλές άθλημα.

Δειτε Επισης

Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία