Μελβούρνη, το σπίτι του... Τζόκοβιτς

Μετά από μια εκπληκτική αναμέτρηση, ο Νόλε πήρε τη νίκη με 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4 και κατέκτησε τον 17ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Eίναι η 8η φορά που φεύγει νικητής από την αυστραλιανή πόλη, πραγματικός βασιλιάς!

Απέχει τώρα δύο major κούπες από τον Ράφα Ναδάλ και τρεις από τον Ρότζερ Φέντερερ, κάτι που σημαίνει ότι μπήκε πολύ γερά στη μάχη για τον GOAT! 

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος τενίστας στην Open Era που παίρνει Grand Slam σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Νόλε, Ράφα και Ρότζερ, να σημειώσουμε, έχουν κερδίσει τα 13 τελευταία majors, ξεκαθαρίζοντας στη νέα γενιά ότι παραμένουν τα αφεντικά...

Mε τον θρίαμβο στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς επιστρέφει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Ράφα Ναδάλ, και θα κυνηγήσει με πολλές πιθανότητες επιτυχίας το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή του Φέντερερ (310 εβδομάδες)!

Όλα αυτά, ενώ κατά τη διάρκεια τελικού φάνηκε ότι κινδύνευε πολύ σοβαρά να ηττηθεί για πρώτη φορά στον τελικό της Μελβούρνης! Ο Τιμ, βλέπετε, άρχισε... τα δικά του και προηγήθηκε με 1-2, την ώρα που ο τενίστας από το Βελιγράδι έδειχνε να έχει μείνει από καύσιμα.

Όταν, όμως, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έγινε ο... vintage Τζόκοβιτς και γύρισε το ματς όπως μόνο ο ίδιος ξέρει!

Ο 32χρονος Σέρβος ξεκίνησε, πάντως, με άκρως επιθετική φιλοσοφία το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0. Σχεδόν κόντρα στην ροή του σετ, όμως, ο Τιμ κατάφερε να πάρει το μπρέικ πίσω εκμεταλλευόμενος τρία αβίαστα του Νόλε και να μειώσει 4-3.

Αφού πρώτα έσβησε ένα μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του στο αμέσως επόμενο γκέιμ (4-4), πήρε υπό πίεση τις μπάλες να σερβίρει στο 5-4 για να μείνει στη διεκδίκηση του πρώτου. Και εκεί, «υποτάχθηκε» άδοξα στον Τζόκοβιτς, αφού έκανε τρία διαδοχικά λάθη (το τρίτο, μάλιστα, ήταν double fault), με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 από τον Σέρβο στο δεύτερο σετ πόιντ του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόμι και το backhand του δεν ήταν όσο εκρηκτικοί ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια στη Μελβούρνη... 

Ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Νόλε να υποπέσει σε διπλό λάθος σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, όταν δηλαδή είχε μπρέικ πόιντ ο Τιμ στο 1-1 του δεύτερου σετ. O Aυστριακός μπόρεσε στη συνέχεια να διευρύνει το προβάδισμα (1-3), αλλά το έχασε στο όγδοο γκέιμ με δύο σερί λάθη με το backhand (4-4).

Ακολούθησε ένα επιπόλαιο (το λιγότερο) γκέιμ από τον Τζόκοβιτς, όπου «έδωσε» δύο μπρέικ πόιντ στο Τιμ με δύο αβίαστα λάθη και στη συνέχεια έχασε το πρώτο σερβίς του με το δεύτερο time violation warning στο ίδιο γκέιμ. Και ο Ντόμινικ έκανε τελικά το μπρέικ, αφού... μέσα στα νεύρα ο Νόλε έκανε ένα ακόμα λάθος (4-5).

Έγινε, λοιπόν, το 1-1 στη συνέχεια από τον Τιμ, μέσα σε αποθέωση του κοινού της Rod Laver Arena που, ως συνήθως, υποστήριζε στην πλειοψηφία του τον αντίπαλο του Τζόκοβιτς!

Ο τενίστας από το Βελιγράδι ξεκίνησε πολύ νευρικά και το τρίτο σετ, με αποτέλεσμα να πάρει άμεσα το προβάδισμα ο Τιμ. 

Και όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μπρέικ πόιντ του στο επόμενο γκέιμ, αλλά είδε και τον «καυτό» πλέον Τιμ να σημειώνει και δεύτερο μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 0-4 έχοντας κερδίσει έξι γκέιμ στη σειρά.

Ζήτησε και την trainer μετά το επόμενο γκέιμ και φάνηκε να λέει ότι νιώθει «κουρασμένος». Πραγματικά υπήρχαν στιγμές που ήταν σαν να έχει μεγάλη έλλειψη ενέργειας...

Ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο, όμως, «πέταξε» τρία σετ πόιντ στο 2-5 όμως, παρότι ο Νόλε σαφώς πατούσε καλύτερα στα πόδια του, κατάφερε να κλείσει το σετ στο τέταρτο και να «γράψει» το 2-1.

Δεν εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, το μπρέικ πόιντ του στο ξεκίνημα του τέταρτου και ο Τζόκοβιτς άρχισε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Έβαλε πολλή πίεση στο σερβίς του αντιπάλου του και τελικά πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ στο 4-3, για να καθαρίσει στη συνέχεια το σετ.

Με μομέντουμ στη δική του πλευρά πια, πήρε μεγάλο προβάδισμα στο πέμπτο σετ (2-1), όμως λίγο έλειψε να το χάσει στο επόμενο γκέιμ όπου ο Τιμ είχε δύο μπρέικ πόιντ!

Όσο και αν προσπάθησε ο 26χρονος τενίστας να... ανησυχήσει τον Νόλε, ο Σέρβος ήταν αυτός που έπρεπε όταν σέρβιρε και τελικά σφράγισε τη νίκη του στο 5-3, μετά από υπερπροσπάθεια 4 ωρών. Είναι ο 78ος τίτλος της απίστευτης καριέρας του!

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League