Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έλληνας Ολυμπιονίκης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας

  11/02/2020 17:59
Έλληνας Ολυμπιονίκης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας

Έλληνας Ολυμπιονίκης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας

  11/02/2020 17:59

Νέα ψυχρολουσία στην άρση βαρών και μάλιστα με δυσάρεστη είδηση που αφορά Ολυμπιονίκη που βρισκόταν σε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ethnos.gr ο Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS).

Η IWF σε ανακοίνωση της αναφέρει πως  το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεσ Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».

Ο 38χρονος σήμερα Γιώργος Μαρκούλας ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 και στο μεταξύ είχε ανακάμψει με πολλές και σημαντικές επιτυχίες ενώ είχε μεγάλο όνειρο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των 96 κιλών.

Η είδηση έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην άλλοτε κραταιά «ντριμ τιμ» των δυνατών η οποία λόγω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων έχει περιέλθει στο χειρότερο αγωνιστικό επίπεδο που υπήρξε ποτέ.

Πηγή: ethnos.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας