Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σοβαρή διάκριση καταγγέλλουν αθλήτριες-Το ΥΠΠΑΝ στέλνει μόνο τα αγόρια στο παγκόσμιο

  22/02/2020 11:49
Σοβαρή διάκριση καταγγέλλουν αθλήτριες-Το ΥΠΠΑΝ στέλνει μόνο τα αγόρια στο παγκόσμιο

Σοβαρή διάκριση καταγγέλλουν αθλήτριες-Το ΥΠΠΑΝ στέλνει μόνο τα αγόρια στο παγκόσμιο

  22/02/2020 11:49

Για μια μεγάλη έμφυλη διάκριση, κάνει λόγο η γυναικεία πετοσφαιρική ομάδα του λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό. 

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στα social media, δεν θα πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία, καθώς έχει αποφασιστεί να σταλεί μόνο η ομάδα των αγοριών από τους αρμόδιους φορείς.

Στο καταληκτικό τους σχόλιο, τα κορίτσια ζητάνε ίση μεταχείριση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Είμαστε μια ομάδα του βόλλευ από το σχολείο Απ. Πέτρου και Παύλου. Σχεδόν πάνω από μία δεκαετία ως σχολείο κερδίζουμε τους επαρχιακούς και παγκύπριους αγώνες κοριτσιών.

Έχουμε συμμετάσχει αυτά τα χρόνια σε όλους τους πανελλήνιους αγώνες και κάθε 2 χρόνια στο παγκόσμιο σχολικό. Έτσι και φέτος κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά σε όλους τους αγώνες το παγκύπριο πρωτάθλημα.

Το ίδιο ισχύει και με τα αγόρια όπου τα τελευταία χρόνια το κέρδιζε το Grammar School εκτός από φέτος που το κέρδισε για πρώτη φορά το Παραλίμνι.

Το παγκόσμιο φέτος είναι στη Βραζιλία και ενώ αρχικά το υπουργείο είχε πει ότι λόγω κόστους δεν θα έστελνε κάποια ομάδα έχει τώρα αποφασίσει να στείλει μόνο τα αγόρια. Όπως θα νοιώσετε ακούγοντας το εσείς έτσι κι εμείς. Μήπως νιώσατε κι εσείς ότι πάλι γίνεται μια διάκριση μεταξύ φύλων;

Γιατί άλλο λόγο δεν μπορούμε εμείς να διαπιστώσουμε. Η ομάδα περιέχει με διαφορά τις καλύτερες παίχτριες της Λεμεσού. 4 παίχτριες της εθνικής (σάλας και beach volley), 4 παίχτριες παίζουν στην πρώτη κατηγορία Γυναικών και τουλάχιστον 7 είναι από την πρωτοπόρο Ανόρθωση Λεμεσού που παίζει στη Β κατηγορία γυναικών και τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά.

Δεν ζητούμε να προτιμηθούμε εμείς από τα αγόρια γιατί ως γυναίκειο φύλο σε μια χώρα που κάνει συνεχώς διακρίσεις απέναντι μας, δεν θα θέλαμε να γίνουν διακρίσεις εις βάρος του άλλου φύλου. Ζητούμε μια ίση μεταχείριση. Ή να πάμε και οι δύο ομάδες ή καμία».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας