Ανατροπή Στέφανου και άντε bye!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πέρασε στα ημιτελικά του Ντουμπάι (ATP 500) για δεύτερη σερί χρονιά!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 4-6, 6-4, 6-4 σε βάρος του 29χρονου Γερμανού σε 2 ώρες και 22 λεπτά, για να κλείσει ραντεβού με τον Νταν Έβανς στην τετράδα της διοργάνωσης.

Ο 29χρονος Βρετανός, Νο.37 στον κόσμο, λύγισε με 6-2, 7-6(9) τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.14) και επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα.

Ο Στρουφ εκμεταλλεύτηκε το κακό service game του Στέφανου στο 4-5 και βρέθηκε με τρία σετ πόιντ στο πρώτο σετ. Παρότι ο 21χρονος Έλληνας έσβησε τα δύο, στο τρίτο έκανε το λάθος όταν χτύπησε η μπάλα στο frame της ρακέτας του, μετά από μια ριψοκίνδυνη προώθηση του Γερμανού στο φιλέ.

Ο Στεφ, πάντως, παρότι φάνηκε νευρικός στο πρώτο σετ, βρήκε την αυτοκυριαρχία του στο δεύτερο και πέρασε μπροστά στο σκορ μόλις στο πρώτο γκέιμ (1-0), βρίσκοντας καλές επιστροφές.

Όταν, όμως, πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4, είδε τον αντίπαλό του να απειλεί με δύο μπρέικ πόιντ. Δεν πτοήθηκε, πάντως, και μπόρεσε τελικά να κλείσει στη δεύτερη ευκαιρία του το σετ και να φέρει το ματς στα ίσα.

Μπήκε, μάλιστα, με φόρα και στο τρίτο, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα τέσσερα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ.

Ήταν, ωστόσο, πιο αποτελεσματικός στο πιο κρίσιμο γκέιμ του αγώνα, στο 4-4, όταν επέστρεψε από το 40-0 και σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ.

Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να σφραγίσει την πρόκριση και να «πετάξει» το μεγαλύτερο βάρος από την υπεράσπιση της περσινής συμμετοχής του στον τελικό.

Ήταν η έβδομη σερί νίκη του στο tour και η δεύτερη διαδοχική πρόκριση σε ημιτελικά. Ο Στρουφ, μάλιστα, ήταν ο πρώτος που του πήρε σετ.

Ο αγώνας με τον Έβανς θα γίνει αύριο στις 15.00 και θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο παικτών.  

Ο άλλος ημιτελικός, που θα γίνει αμέσως μετά, θα προκύψει από τους σημερινούς αγώνες Τζόκοβιτς-Χατσάνοφ και Μονφίς-Γκασκέ.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»