Τσιτσιπάς: Θα κλάψω αν φύγω από το Τόκιο με μετάλλιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επανέλαβε ότι έχει ως μεγάλο στόχο τη φετινή σεζόν το βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ονειρεύομαι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην εφημερίδα Times of India, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα διάκρισης στο Τόκιο. «Θα ήθελα πολύ να γίνει. Οι Αγώνες σημαίνουν πολλά για όλους τους Έλληνες. Από εκεί προήλθαν, εκεί είναι η ρίζα τους. Θα έχω δάκρυα στα μάτια αν φύγω από το Τόκιο με μετάλλιο. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή, νομίζω. Γενικά είναι κάτι που σε γεμίζει. Είναι υπέροχο. Είναι ένα ορόσημο, μία μεγάλη επιτυχία, μπορείς να το πεις όπως θέλεις. Θα είναι σίγουρα από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου».

Ο Στέφανος μίλησε και για την πιθανότητα μελλοντικού «χωρισμού» με τον πατέρα του. «Έχω μια ομάδα με την οποία δουλεύω πολύ καιρό τώρα. Για κάποιο λόγο δεν του δίνεται τόσο μεγάλη σημασία. Είναι, όμως, μαζί μου μερικές εβδομάδες, στα Grand Slams, σε Masters. Ο πατέρας μου δεν είναι ο μοναδικός μου προπονητής. Έχω ακόμα τον Κέρι Άμπακαρ, που ήταν μαζί μου στη Μασσαλία, καθόταν δίπλα στον πατέρα μου. Είναι ο προπονητής μου όταν είμαι στην ακαδημία. Φοβερός προπονητής. Δε νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο στο σημείο που είμαι τώρα. Έχω επίσης τον Πατρίκ Μουράτογλου, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, με μεγάλη γνώση για το άθλημα. Τον εμπιστεύομαι 100%. Έχω εξαιρετική ομάδα. Και πάντα προσπαθώ να μάθω πράγματα από παίκτες, πρώην παίκτες, να μιλάω μαζί τους. Έχω μιλήσει πολύ με τον Λεάντερ Πάες, μου δίνει καλές συμβουλές, είναι καλός μέντορας». 

Ο 21χρονος τενίστας σχολίασε και τη στάση του απέναντι στα social media. «Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους. Μερικοί είναι εντάξει με τα social media. Φαντάζομαι, βέβαια, ότι δεν είναι στη δική μου θέση, δεν δίνεται τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό που κάνουν. Για μένα μπορεί να είναι ενοχλητικό. Προσπαθώ να ξεφύγω από αυτό. Δεν ακολουθώ ιδιαίτερα τα social media, πέρα από το YouTube, που είναι η βασική τηλεοπτική πηγή μου και ψυχαγωγία. Δέχομαι μεγάλη κριτική στα social media. Άνθρωποι λένε πράγματα που με επηρεάζουν κατά έναν τρόπο, μου αλλάζουν τη διάθεση, με κάνουν να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Προσπαθώ να τα αποφεύγω κατά τη διάρκεια των τουρνουά, στις κρίσιμες εβδομάδες και να συγκεντρώνομαι στους ανθρώπους που είναι γύρω μου, παρά σε αυτούς που είναι μακριά και δεν ξέρουν τι γίνεται». 

Ο Στεφ αναφέρθηκε και στην κακή του πορεία τον τελευταίο καιρό στα Grand Slams, όπου μετράει μόλις μια νίκη μετά το περσινό Roland Garros. «Είχα ένα πολύ κακό παιχνίδι στο Wimbledon, ήταν ατυχές για μένα. Συνέβη κόντρα στον Τόμας Φαμπιάνο. Δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, είχα μεγάλες προσδοκίες. Μου αρέσει πολύ να παίζω στο Wimbledon και απογοητεύτηκα από τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι να πω για το US Open. Ήμουν άτυχος στην κλήρωση, έπεσα με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που ήταν σε πολύ καλή φόρμα εκείνη την περίοδο. Ένιωσα ότι ήμασταν ισάξιοι εκείνη τη στιγμή. Ήταν απλά κάποιοι πόντοι που δεν έπαιξα σωστά και πήρε το πάνω χέρι, νικώντας σε τέσσερα σετ. Ήταν ένα αγχωτικό ματς για μένα. Η ήττα στο Λονδίνο ήταν κακή, με επηρέασε πολύ, όμως νομίζω ότι έπαιξα ένα κακό πρώτο γύρο στο US Open. Ας μιλήσουμε για το Australian Open. Έπαιξα με τον Ράονιτς, ο οποίος ήταν απίστευτα καλός, δεν μου έδωσε πολλές επιλογές. Δεν είχα άλλες ιδέες στο γήπεδο, άξιζε τη νίκη». 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών