Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να αναβληθούν έως το τέλος του 2020

Ανοιχτό αφήνει το Τόκιο το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού.    
 
Εν μέσω της ανησυχίας ότι ο κορονοϊός μπορεί να «πλήξει» τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η υπουργός της Ιαπωνίας που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση δήλωσε σήμερα ότι το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» για τους Αγώνες τής επιτρέπει να τους αναβάλει έως το τέλος του χρόνου.  
 
«Το συμβόλαιο απαιτεί οι Αγώνες να διεξαχθούν εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι επιτρέπεται μια αναβολή» τόνισε χαρακτηριστικά η Σέικο Χασιμότο, απαντώντας σε ερώτηση στη βουλή. Όμως, η υπουργός πρόσθεσε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και οι αρχές του Τόκιο συνεχίζουν να δεσμεύονται υπέρ της διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» του πλανήτη, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 24 Ιουλίου.  
 
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη ο Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ από τη δεκαετία του '70, δήλωσε ότι εφόσον η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή, μετακίνησης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη.    
 
Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940 έπρεπε να διεξαχθούν στο Τόκιο, αλλά ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ιαπωνίας με την Κίνα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία συνεχίστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί το 2016 παρά το ξέσπασμα του ιού "Zika".
 
Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)