Οριστικά ματαιώνεται το Γκραν Πρι Αυστραλίας της Formula 1

Με ένα κοινό ανακοινωθέν, η FIA, η Formula 1, μέσω της Liberty Media και η Australian Grand Prix Corporation ανακοίνωσαν σήμερα το πρωϊ, πως το Γκραν Πρι Αυστραλίας ματαιώνεται.  

Το κοινό ανακοινωθέν έχει ως εξής:

«Μετά την επιβεβαίωση ότι ένα μέλος της McLaren Racing Team βγήκε θετικό στόν COVID-19 και παράλληλα, την απόφαση της ομάδας να αποσυρθεί από το Γκραν Πρι Αυστραλίας, η FIA και η Formula 1 συγκάλεσαν μια συνάντηση των άλλων εννέα ομάδων την Πέμπτη το βράδυ. Οι συζητήσεις αυτές κατέληξαν με πλειοψηφία ότι ο αγώνας πρέπει να ματαιωθεί. Η FIA και η Formula 1, με την πλήρη υποστήριξη της Australian Grand Prix Corporation (AGPC), αποφάσισαν να ακυρώσουν όλη τη δραστηριότητα της Formula 1 για το Γκραν Πρι Αυστραλίας.

Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μια πολύ απογοητευτική είδηση ​​για τις χιλιάδες οπαδούς που θα παρακολουθούσαν τον αγώνα και όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μια επόμενη ανακοίνωση.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, έλαβαν υπόψη τις τεράστιες προσπάθειες της AGPC, της Motorsport Australia, του προσωπικού και των εθελοντών να διοργανώσουν τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA Formula 1 στη Μελβούρνη το 2020, ωστόσο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασφάλεια όλων των μελών της οικογένειας Formula 1 και της ευρύτερης κοινότητας, καθώς και το «ευ αγωνίζεσθαι» έχουν προτεραιότητα.

3 Μαύρα πρόβατα

Να σημειώσουμε πως μέχρι την κοινή ανακοίνωση, οι οργανωτές του αγώνα, η Australian Grand Prix Corporation είχαν ανακοινώσει πως ο αγώνας θα γίνει. Τρεις ομάδες, Η Red Bull, Alpha Tauri και Racing Point, είχαν δηλώσει πως συμφωνούν να ξεκινήσουν τον αγώνα σε ένα απίστευτο deja vu του Αμερικάνικου Γκραν Πρι του 2005 που μόνο 6 αυτοκίνητα έκαναν τον αγώνα.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ