Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η ΕΟΕ διέκοψε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

  13/03/2020 13:55
Η ΕΟΕ διέκοψε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Η ΕΟΕ διέκοψε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

  13/03/2020 13:55

Εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού και έντονων φόβων για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ολοκληρώθηκε την Πέμπτη -χωρίς την παρουσία θεατών- η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το ταξίδι όμως αυτό δεν πρόλαβε να κρατήσει πολλές ώρες, με την ΕΟΕ να ανακοινώνει επίσημα την Παρασκευή πως πήρε την απόφαση να διακόψει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, λόγω της συγκέντρωσης κόσμου στις Τελετές.

"H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας! H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή "Τόκυο 2020" θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας