Έβαλε τέλος στη ζωή της η Κορεάτισσα πρωταθλήτρια του τριάθλου Τσόι Σουκ Χιέον

Η πρωταθλήτρια του τριάθλου από τη Νότια Κορέα Τσόι Σουκ Χιέον αυτοκτόνησε, απογοητευμένη από την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι Αρχές τις καταγγελίες της για σωματική και λεκτική βία από τους προπονητές της.  

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η Τσόι, που το 2015 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα στον κοιτώνα της ομάδας της, στην πόλη Μπουσάν.

Όπως αποκαλύπτεται από το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, η Τσόι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε την μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της εκλιπούσας: «Με κτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε μέρα»...

Αρκετά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη.

Σε έγγραφο που αποκάλυψε το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να της φωνάζει «πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες» και στη συνέχεια ακούγεται ο ήχος από χαστούκι.

Η Τσόϊ παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο. Σύμφωνα με πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της».

Οι ισχυρισμοί της αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο μετά την καταγγελία της ορίστηκε ανακριτής και με την υπόθεση ασχολείται πια η Εισαγγελία.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης