Δεν έχει αγωνιστεί για 20 χρόνια αλλά πληρώνεται με 1,2 εκατομμύρια τον χρόνο

Η 1η Ιουνίου, για τους οπαδούς των New York Mets είναι η Ημέρα του Μπόμπι Μπονίλα. Ο πρώην παίκτης του μπέιζμπολ αποσύρθηκε το 2001, όπου και εμφανίστηκε για τελευταία φορά με τους St. Louis Cardinals, ωστόσο, από το 2011, κάθε 1η Ιουλίου εισπράττει μία επιταγή σχεδόν 1,2 εκατ. δολ. από τους New York Mets.  
 
Όπως αναφέρει το CNN, η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος ενός συμβολαίου που διαπραγματεύτηκε ο Ντένις Γκίλμπερτ, ατζέντης του Μπονίλα, και σύμφωνα με αυτό, ο πρώην παίκτης θα αμείβεται με 1.193.248,20 δολ. κάθε χρόνο έως το 2035.    Πώς όμως ο Γκίλμπερτ κατάφερε να επιτύχει μία τέτοια, πρωτοφανή, συμφωνία για τον πελάτη του; Ο Μπονίλα και ο Γκίλμπερτ μπορούν να ευχαριστούν γι αυτήν τόσο τον «έκπτωτο» χρηματιστή Μπέριν Μάντοφ και το «αφεντικό» των Mets Φρεντ Ουίλπον.   
 
To 1999, λίγα χρόνια αφότου Μετς και Μπονίλα είχαν υπογράψει ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια όλων των εποχών, η ομάδα της Νέας Υόρκης αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ωστόσο οι New York Mets εξακολουθούσαν να οφείλουν στον παίκτη τους 6 εκατομμύρια δολάρια.   
 
Ο Φρεντ Ουίλπον πίστευε πως θα έχει τεράστια κέρδη μέσω του Μπέριν Μάντοφ, όμως ο ιδιοκτήτης των New York Mets έπεσε θύμα «σχήματος πόντσι», χρηματικής απάτης που στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών, την οποία είχε σχεδιάσει ο Μάντοφ. Ο Ουίλπον, αντί να εξοφλήσει άμεσα τον Μπονίλα, επέλεξε να αναβάλει τις πληρωμές ώστε τα χρήματα να επενδυθούν ακούσια στην «πυραμίδα» του Μάντοφ.   
 
Το σκάνδαλο Μάντοφ αποκαλύφθηκε το 2008. Μετά από διαπραγματεύσεις η ομάδα συμφώνησε να πληρώνει τον Μπονίλα με 1,19 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 25 χρόνια, από το 2011. Η ετήσια αμοιβή του περιλαμβάνει ένα εγγυημένο επιτόκιο 8%.   O Μάντοφ, πρώην χρηματιστής και πρόεδρος του Νasdaq υποστήριζε ότι τα χρήματα που διαχειριζόταν επενδύονταν σε μετοχές εταιρειών, με περίπλοκες δικλείδες ασφαλείας για προσυμφωνημένες αγοραπωλησίες τίτλων στο μέλλον. Υποσχόταν αποδόσεις περίπου 10% τον χρόνο. Στην πραγματικότητα απλώς είχε στήσει μία πολυτελή εκδοχή του κόλπου της πυραμίδας.  
 
Λόγω της κρίσης, ήταν αδύνατον να βρει νέους πελάτες για να ξεπληρώσει τους παλιούς, κι έτσι η υπόθεση ξεσκεπάστηκε, προκαλώντας τεράστια ζημιά σε μεγάλους επενδυτές και ιδρύματα που έπεσαν θύματά του. Ο Μάντοφ εκτίει ποινή φυλάκισης 150 ετών.    Υπολογίζεται ότι συνολικά ο Μπονίλα θα λάβει 29,8 εκατομμύρια δολάρια. 
 
Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς
Στον τελικό του Indian Wells η ατσάλινη Σάκκαρη, νίκησε 2-1 την Γκοφ