Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το 70ο Επετειακό Grand Prix

Χάρη στην εκπληκτική στρατηγική της Ρεντ Μπουλ και την απαράμιλλη οδήγησή του, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρώτη νίκη του για το 2020, βάζοντας τέλος στη… δικτατορία της Μερσέντες. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Μπότας.

Εντάξει, ναι, ναι: καμιά φορά ξεχνιέται (ιδίως στο παρελθόν, όχι και τόσο πια…) και παίζει λίγο συγκρουόμενα, με μια αδυναμία στα μονοθέσια χρώματος κόκκινου. Και, εδώ που τα λέμε, είναι πιο ξινός κι από άγουρο λεμόνι. Και, επίσης, δεν τον συμπαθούν όλοι- δεν είναι, ρε παιδί μου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος. ‘Όμως… 

Όμως, ο Μαξ Φερστάπεν είναι τεράστια οδηγάρα. Ο 22χρονος Ολλανδός δεν είναι απλά ένα ταλέντο (διάολε, στα 22 του έχει την εμπειρία βετεράνου!), είναι ένας εν δυνάμει πρωταθλητής που απλά ψάχνει το «τέρας» που θα γκρεμίσει την ανίκητη Μερσέντες και θα τον φέρει στην κορυφή. 

Κι αυτό το απέδειξε για νιοστή φορά σήμερα: ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την άψογη στρατηγική της αυστριακής ομάδας (ήταν ο μόνος από τους μπροστά που εκκίνησε με σκληρή γόμα, «τραβώντας» αρκετά το πρώτο πιτ του και μπόρεσε από 4ος να βγει 2ος), βρέθηκε στο μέσο του 2ου σερί αγώνα στο Σίλβερστοουν πίσω από τον Μπότας, κατάπιε τον Φινλανδό για πλάκα και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Έτσι, με αυτή την πανάξια καρό σημαία απέναντι στην ασύλληπτη Μερσέντες, έσπασε τη «μοναρχία» των πρωταθλητών και απέδειξε πως μπορεί, υπό συνθήκες, να κοντράρει τα Ασημένια Βέλη (για το 2020 τα Μαύρα)- όχι σε σημείο να τους κλέψει τον τίτλο, αλλά 2-3 νίκες την σεζόν είναι κάτι εφικτό.

 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ