Το Limassol Rowing Centre πολυνίκης & πρωταθλητής Κωπηλασίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, σε δύο σκέλη. Το πρώτο έγινε το Σαββατοκύριακο 22&23 Αυγούστου 2020 και το δεύτερο το Σαββατοκύριακο 29&30/08/2020, στον υδατοφράκτη του Κούρρη, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με όλα τα μέτρα προφύλαξης βάσει πρωτοκόλλου.  

Υπήρξαν πρόσθετα προβλήματα, λόγω ζέστης ή και δυνατών ανέμων αλλά όλα ξεπεράστηκαν και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
 
Το περιβάλλον στον υδατοφράκτη Κούρη ήταν αρκετά όμορφο αφού η πληρότητα του φράγματος είναι 90% δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, αντίβαρο στη ζέστη.  Οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί και αρκετές θέσεις κρίθηκαν πραγματικά στο νήμα.  Οι θεατές πραγματικά αποζημιώθηκαν για το θέαμα που παρακολούθησαν.
 
Οι αγώνες περιλάμβαναν αγωνίσματα όλων των κατηγοριών και ηλικιών: Στο μονό, διπλό και τετραπλό σκιφ,  στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων, εφήβων και νεανίδων, αντρών και γυναικών και σε αυτό συμμετείχαν αθλητές από 4 σωματεία/ομίλους. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος αθλητές από το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, το Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, το Σωματείο "ΝΗΡΕΑΣ"  Ύψωνα και το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού.  Η πανδημία φαίνεται να επηρέασε άλλους ομίλους οι οποίοι φέτος δήλωσαν αποχή.
 
Το πρώτο Σαββατοκύριακο έγιναν συνολικά 16 τελικοί όπου το σωματείο μας κατέκτησε τα 14 χρυσά μετάλλια!  Το δεύτερο Σαββατοκύριακο έγιναν 10 τελικοί όπου το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού κατέκτησε 9 χρυσά μετάλλια! Πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι σε αυτούς τους αγώνες το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού σάρωσε!  Κατέκτησε συνολικά περισσότερα μετάλλια από ότι όλοι οι άλλοι όμιλοι μαζί!
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σωματείο μας Limassol Rowing Centre - Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού είναι νεοσύστατο (ιδρύθηκε στη Λεμεσό τέλος του 2018) και είναι η μόλις 2η του επίσημη συμμετοχή στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε εντυπωσιακά αφού στη πρώτη του συμμετοχή το 2019 αναδείχθηκε πολυνίκης αλλά και πρωταθλητής Κύπρου Κωπηλασίας, επιτυχία που επαναλήφθηκε και φέτος!   Αυτό τιμά ιδιαίτερα τους αθλητές αλλά και όσους βοήθησαν στην πορεία του σωματείου.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές ειδικότερα όμως στα παιδιά και αθλητές του σωματείου μας για τις προσπάθεις που καταβάλλουν  κάτω από αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες.  Επίσης στους δύο καταξιωμένους προπονητές μας, τον Αριστοτέλη Ιωάννου, Άννα Ιωάννου και Ανθούλα Νέστωρος που υπερβάλλουν ευατό για το καλό του σωματείου, των αθλητών αλλά και γενικότερα της Κωπηλασίας στην Κύπρο, προσφέροντας και πολλή εθελοντική δουλειά για κάλυψη των αναγκών. 
 
Η σειρά κατάταξης και τα μετάλλια είναι: Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού 23-8-8, Νηρέας Ύψωνα 3-10-8, ΝΟΛ 0-5-2 και ΝΟΑ 0-3-6. 
 
Αναλυτικός πίνακας των μεταλλίων:

Α/Α ΟΜΙΛΟΣ ΧΡΥΣΟ ΑΡΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΝΟ Σύνολο
1 Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού 23 8 8 39
2 Σωματείο Νηρέας Ύψωνα 3 10 8 21
3 Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού 0 5 2 7
4 Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου 0 3 6 9

 

 

 

 

 

Έγινε σύντομη τελετή και απονομή των μεταλλίων από τον Πρόεδρο της Κυπριακή Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.  Δόθησαν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, τους προπονητές και τους Ομίλους/Σωματεία για την συμμετοχή τους κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Συγχαρητήρια δόθησαν, επίσης, στο Σώμα Διαιτητών Κωπηλασίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚΩΠ και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων.
 
1. Εκ του Δ.Σ  του Σωματείου Limassol Rowing Centre  (Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού) 

 

Δειτε Επισης

Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών
Χάλκινο μετάλλιο για τη Βέρα Τουκολούκοβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής