«Στεναχωριέμαι που έμεινα μόνη, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα»

Η Μαρία Σάκκαρη μιλάει για την πρόκρισή της στον τέταρτο γύρο του US Open, αλλά και για τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η 25χρονη τενίστρια εκφράζει για άλλη μια φορά την αγάπη για την Ελλάδα, ενώ εξηγεί και τη χειρονομία α λα… Βαβρίνκα που κάνει μετά από κάθε της νίκη!

«Σίγουρα μου δίνει εμπιστοσύνη, αλλά ξέρω ότι μπορώ ακόμα καλύτερα από αυτό. Δηλαδή, είμαι σίγουρη», λέει η Μαρία για τις δύο διαδοχικές προκρίσεις της σε φάση «16» Grand Slam. «Μου δίνει εμπιστοσύνη γιατί κερδίζω πολλά ματς, κερδίζω καλές παίκτριες. Για να φτάσεις στον τέταρτο γύρο πρέπει να νικήσεις καλές παίκτριες. Ξέρω, όμως, τι αξίζω και αυτή τη φορά σκέφτομαι διαφορετικά. Είμαι πιο χαλαρή και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου».

Δεν γινόταν να μη ρωτήσουμε την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για τον αποκλεισμό-σοκ του Στέφανου Τσιτσιπά. «Προσπαθούσα να κοιμηθώ από τις 10-10.30 και δεν είδα όλο το παιχνίδι. Είδα 1,5 σετ και κατάλαβα ότι ήταν αγώνας υψηλού επιπέδου. Είδα το αποτέλεσμα το πρωί και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, ειδικά όταν έμαθα τον τρόπο που έχασε. Πραγματικά τον νιώθω, τον καταλαβαίνω και τον συμπονώ. Αλίμονο να μην τον καταλαβαίνω εγώ που κάνω το ίδιο πράγμα. Ο Στέφανος, όμως, είναι δυνατό παιδί. Μπορεί να του πάρει 1-2 μέρες για να χωνέψει αυτό που έγινε, αλλά είμαι 100% βέβαιη ότι θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός, θα επιστρέψει δριμύτερος!».

Η Μαρία, λοιπόν, έχει πλέον όλο το βάρος της… ελληνικής σημαίας στη Νέα Υόρκη. «Στεναχωριέμαι που έμεινα μόνη. Είναι ωραία όταν είμαστε δύο! Θα κάνω, όμως, ό,τι μπορώ για να δώσω ακόμα μεγαλύτερη χαρά στους Έλληνες, ό,τι μπορώ για την Ελλάδα που είναι πάντα μέσα μου και μαζί μου. Ξέρεις τι αδυναμία έχω στη χώρα μας! Για κάθε μου νίκη χαίρομαι διπλά διότι ξέρω ότι δίνω χαρά και στους συμπατριώτες μου».

Μετά από κάθε νίκη της η Σάκκαρη στρέφεται στον Τομ και κάνει μια κίνηση… τύπου Βαβρίνκα με το δάχτυλο. «Δεν είναι κάτι που έχω συζητήσει με τον Τομ. Απλά δείχνει τι μπορεί να καταφέρει η δύναμη του μυαλού. Δεν ξέρω αν ο Βαβρίνκα το κάνει για τον ίδιο λόγο, δεν τον έχω αντιγράψει! Αλλά πώς αλλιώς να το δείξω αυτό στον Τομ;».

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε, η Μαρία αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλό της, τη μεγάλη Σερένα Γουίλιαμς. «Η Σερένα είναι η Σερένα και πρέπει να παίξεις σπουδαίο τένις, αλλιώς δεν έχεις τύχη εναντίον της. Το κλειδί είναι να κάνω το παιχνίδι όσο πιο physical γίνεται και αυτή είναι η τακτική με τις περισσότερες παίκτριες που αντιμετωπίζω. Βασικά, δεν ξέρεις ποτέ τι θα προκύψει με τη Σερένα, διότι μπορεί να κάνει απίστευτο παιχνίδι με απίστευτα χτυπήματα. Θέλω να απολαύσω τη νίκη μου σήμερα (χθες) και να αρχίσω να σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι από αύριο».

Όσο για το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες κατάφερε να τη νικήσει; «Το ότι την αντιμετώπισα τη περασμένη εβδομάδα μού δίνει αυτοπεποίθηση, διότι ξέρω πώς παίζει. Είναι δύσκολο όταν παίζεις μαζί της για πρώτη φορά. Μπορεί, όμως, τώρα να έχει διαφορετική τακτική και πρέπει να είμαι έτοιμη για αυτό».

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»