Απογοητευτική πρεμιέρα στο χώμα για τον Τσιτσιπά

Παρά την τεράστια προσπάθεια του Έλληνα τενίστα για την ανατροπή, ο εκπληκτικός Γιάνικ Σίνερ νίκησε σε straight sets τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Ρώμη.

Ο 19χρονος Ιταλός (No.81), ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του tour, πήρε τη νίκη με 6-1, 6-7(9), 6-2 και πέρασε στη φάση των «16» του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα περιμένει Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ή Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Ήταν το πρώτο τεστ του Στέφανου στο χώμα εν όψει Roland Garros, αλλά ευτυχώς δεν θα είναι το τελευταίο καθώς θα λάβει μέρος και στο τουρνουά του Αμβούργου την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό, πάντως, που μπορεί να κρατήσει από την αναμέτρηση με τον Σίνερ ο Τσιτσιπάς, είναι ότι γλίτωσε τη συντριπτική ήττα και μπόρεσε να στείλει τουλάχιστον το ματς σε τρίτο σετ...

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, έχασε το πρώτο σετ με 6-1 και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-2 στο δεύτερο! Στο σημείο αυτό, όμως, αποφάσισε να βάλει το πόδι στο γκάζι και σε συνδυασμό με την «κοιλιά» στην απόδοση του Σίνερ, έφερε τα πάνω κάτω.

Σημείωσε το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα όταν ο νεαρός αντίπαλός του σέρβιρε για την πρόκριση στο 5-3 και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν τον «έσπασε» ξανά στο 11ο γκέιμ (5-6). Τελικά, ωστόσο, ο Σίνερ είχε την άμεση απάντηση και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στεφ έχασε προβάδισμα με δύο μίνι μπρέικ (1-4) και χρειάστηκε να σβήσει δύο ματς πόιντ (στο 7-6 και στο 9-8), για να εκμεταλλευτεί το τρίτο του σετ πόιντ στο 10-9 και να «γράψει» το 1-1.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Τσιτσιπάς... θα έπαιρνε τα πάνω του στο τρίτο σετ, αλλά δεν ήταν η μέρα του. Έπεσε, βέβαια, και σε έναν εξαιρετικό Σίνερ, που ξαναβρήκε τον εαυτό του, σημείωσε δύο διαδοχικά μπρέικ και πέρασε μπροστά με 4-0.

Αυτή τη φορά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει η κατάσταση και, πράγματα, ο ταλαντούχος Ιταλός βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 5-2 και καθάρισε τη νίκη χωρίς να χάσει πόντο. Ο αγώνας κράτησε συνολικά 2 ώρες και 13 λεπτά.

Ήταν σίγουρα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για τον Έλληνα τενίστα, ωστόσο δεν είναι εύκολο πράγμα η μετάβαση από τα σκληρά courts στο χώμα... Θα έχει χρόνο να προπονηθεί περισσότερο, θα παίξει και στο Αμβούργο, οπότε η λογική λέει ότι θα είναι έτοιμος για το Roland Garros, που ξεκινάει στις 27 του μήνα.

Ήταν, θυμίζουμε, ο πρώτος αγώνας του Στεφ μετά τη «σκληρή» ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς στη φάση των «32» του US Open. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου