Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η σύγκριση του Τσιτσιπά με το Τένις και τον Γκάλη

  24/09/2020 18:51
Η σύγκριση του Τσιτσιπά με το Τένις και τον Γκάλη

Η σύγκριση του Τσιτσιπά με το Τένις και τον Γκάλη

  24/09/2020 18:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιστοίχισε την άνθηση του τένις στην Ελλάδα με την απογείωση του μπάσκετ στην εποχή Γκάλη, μετά τη νίκη του επί του Πάμπλο Κουέβας στο Αμβούργο.

«Είμαστε πολύ συναισθηματικός λαός, εκφράζουμε με ένταση αυτά που νιώθουμε», είπε ο Στέφανος όταν ρωτήθηκε για την υποστήριξη που έχει από τους Έλληνες. «Είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Έγινε κάτι παρόμοιο στο μπάσκετ πολλά χρόνια πριν με τον Νίκο Γκάλη και τότε απογειώθηκε το άθλημα. Μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη έχουμε κάνει καλή δουλειά για να ανεβεί το τένις σε τέτοιο επίπεδο και να έχουμε παιδιά να παίζουν το άθλημα, το οποίο είναι υπέροχο. Ελπίζω να βοηθήσει και η ομοσπονδία για να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά».

Ο 22χρονος τενίστας είναι πολύ χαρούμενος που ξαναπαίζει τένις μπροστά σε κοινό. «Είναι υπέροχο διότι δεν παίζω μόνο για τον εαυτό μου. Στη Νέα Υόρκη τελείωνε το ματς και ένιωθα κάπως άδειος. Ήταν νίκη, αλλά δεν ήταν όσο ικανοποιητική ήταν σήμερα, για παράδειγμα. Ο κόσμος φέρνει περισσότερα συναισθήματα, σου δίνουν τη γεύση της νίκης».

Ο Στέφανος μίλησε και για τον επόμενο αντίπαλό του, τον Ντούσαν Λάγιοβιτς. «Είναι ο τρίτος σερί παίκτης με backhand με το ένα χέρι. Πολύ καλός παίκτης στο χώμα. Έχω ξαναπαίξει μαζί του, είναι δυνατός. Πρέπει να παίξω καλά και να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Παίζει τεχνικό και έξυπνο παιχνίδι για το χώμα. 

Τέλος, εν όψει Roland Garros, ο Στέφανος τόνισε ότι πρέπει να... χαλαρώσει. «Πρέπει να το αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζω ένα 250άρι. Σίγουρα είναι μεγαλύτερα τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να εφαρμόσω όσα κάνω στα μικρότερα events. Δεν πρέπει να το βλέπω ως κάτι τελείως διαφορετικό, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έχω δώσει μεγάλο βάρος. Πρέπει να απολαύσω το τένις μου, να παίξω ελεύθερα και να είμαι χαρούμενος στο γήπεδο. Τόσο απλά».

Πηγή: Sport24.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας