Τσιτσιπάς: Παίρνω δύναμη παίζοντας για την ελληνική σημαία

Χωρίς να ξέρει ακόμα ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στην τετράδα, ο Στέφανος ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται κανέναν και πως είναι έτοιμος να τεθεί αντιμέτωπος με οποιονδήποτε, ακόμα και με τον αχτύπητο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Η σημερινή νίκη έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα», είπε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Το ήθελα πάρα πολύ, δεν θα στο κρύψω. Το πρωί που ξύπνησα το σκεφτόμουν πολύ, ότι ήθελα να παλέψω και να δείξω στον κόσμο τι πραγματικά αξίζω. Προετοιμάστηκα τόσο πολύ εγκεφαλικά πριν μπω στο γήπεδο, έσκαψα βαθιά να σκεφτώ κάθε σενάριο, κάθε πρόκληση που θα μου παρουσιαζόταν στον αγώνα. Και κατάφερα με την ψυχή μου, τον δυνατό χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου να το κλείσω με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω ότι έπαιξα απλά, δεν νομίζω ότι έπαιξα τρομερό τένις. Έκανα τη δουλειά μου, αυτά που έπρεπε να κάνω, με καθαρό μυαλό. Ήταν μια πολύ καλή νίκη».

Μπροστά του τώρα ενδέχεται να βρει τον Τζόκοβιτς (παίζει στα προημιτελικά με τον Καρένιο), που δεν έχει χάσει από κανέναν τη φετινή σεζόν. Πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του, έχοντας κερδίσει 15 διαδοχικά σετ στο Παρίσι; «Ψυχολογικά, όταν μπαίνω στο γήπεδο δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Φυσικά, θα πρέπει να σκέφτομαι τον αντίπαλό γιατί δεν είμαι μόνος στο γήπεδο, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπορώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Να έχω τις σκέψεις μου, τις προθέσεις μου σε κάθε αγώνα καθαρές. Το τένις είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να χειριστείς το στρες και όλη την πίεση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα έξυπνα και σωστά. Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά, νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε. Οι τακτικές μου και οι προθέσεις μου είναι ξεκάθαρες, δεν πάω για πολλά, δεν πάω για λίγα, υπάρχει η σωστή ποσότητα σε ό,τι κάνω. Και αυτό είναι αρκετό για να πάρω το πάνω χέρι σε κάθε αγώνα».

Μπορεί να μην περνάει πολύ χρόνο στην πατρίδα του, αλλά τα συναισθήματά το για αυτή φαίνεται ότι είναι πιο έντονα από ποτέ! «Την Ελλάδα τη σκέφτομαι κάθε μέρα και ελπίζω με το τένις μου να φέρνω χαρά σε πολλούς ανθρώπους. Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε Έλληνα που παλεύει σε καθημερινή βάση και προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε πάθος σε αυτό που κάνουμε και πραγματικά στέλνω την αγάπη μου και την εκτίμησή μου σε όλους. Ελπίζω να βλέπουν την προσπάθειά μου στη χώρα μου και να με υποστηρίζουν, να μου δίνουν δύναμη. Στον σημερινό αγώνα σκεφτόμουν ότι αυτή η νίκη θα μετρήσει πάρα πολύ και την αφιερώνω στη χώρα μου. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο γήπεδο, δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστείς, οπότε παίζοντας για τη σημαία παίρνεις επιπλέον ώθηση και δύναμη».

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών