Προκαλούν ίλιγγο τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει ο Τσιτσιπάς από το τένις

Στέφανε, το μεγαλείο σου! Ο Τσιτσιπάς με την σπουδαία του πορεία που έκανε στο φετινό Ρολάν Γκαρός κατάφερε για μια ακόμα φορά να βάλει το τένις στα σπίτια των Ελλήνων.

Οι μεγάλες νίκες που πέτυχε στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και η μεγάλη μάχη που έδωσε στα ημιτελικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έκαναν περήφανους τους Ελληνες και απέδειξαν περίτρανα ότι ο 22χρονος πρωταθλητής είναι από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

«Είναι μαχητής και δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Τσιτσιπά, μετά τη χθεσινή μάχη που έδωσαν οι δύο άνδρες στο «Philippe-Chatrier». Ο Στέφανος παρότι τα έδωσε όλα και έφτασε κοντά σε μια σπουδαία ανατροπή, στο τέλος λύγισε από την κούραση και αποκλείστηκε από το Νο. 1 του κόσμου.

Ο αποκλεισμός από τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επισκιάσει την σπουδαία πορεία του Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση. Μια πορεία, που τον έκανε και πάλι θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Ανάγκασε και πάλι όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και τα κορυφαία ΜΜΕ στον πλανήτη να τον χαρακτηρίζουν Ελληνα Θεό.

Ο «Τσιτσιφάστ», μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα και μια σειρά από απαιτητικούς αγώνες στους οποίους μάλιστα πήρε άριστα, αναχωρεί πλέον από το Παρίσι πλουσιότερος, αλλά και έχοντας κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα του αποφέρει 425.250 € στον τραπεζικό του λογαριασμό, που είναι το έπαθλο για όσους έφτασαν στα ημιτελικά του τουρνουά. Το ποσό μάλιστα είναι μειωμένο σε σχέση με το 2019, λόγω του κορωνοϊού, καθώς το αντίστοιχο έπαθλο για όσους έφτασαν πέρσι στα ημιτελικά ήταν 590.000 €.

Τα 425.250 € που κέρδισε από το φετινό Ρολάν Γκαρός θα προστεθούν στο συνολικό ποσό που έχει κερδίσει ο Στέφανος από το τένις. Φέτος, πριν τη συμμετοχή του στο χωμάτινο Γκραντ Σλαμ, είχε συγκεντρώσει 1.211.242 € από τις διοργανώσεις που είχε λάβει μέρος. Με τα χρήματα που κέρδισε στο Παρίσι το ποσό φτάνει τα 1.636.492 €! Σε μία σεζόν, που είχαμε lockdown για σχεδόν πέντε μήνες, ο Στέφανος κατάφερε να βγάλει κάτι παραπάνω σχεδόν δύο εκατ. ευρώ. Το ποσό μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί, αφού ο Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος σε αρκετά τουρνουά, πριν τον Νοέμβριο και την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Συνολικά, στην καριέρα του ο Στέφανος έχει βγάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ από το τένις. Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 12.075.317 €! Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στα έπαθλα που έχει κερδίσει ο Ελληνας τενίστας από τη συμμετοχή του στα τουρνουά που έχει παίξει, είτε στο ταμπλό του μονού είτε στο ταμπλό του διπλού.

Με τις νίκες που πέτυχε ο Στέφανος στο Παρίσι έφτασε τις 27 στη φετινή σεζόν, ενώ στην καριέρα του έχει συνολικά 131 νίκες. Συγκεκριμένα, φέτος έχει ρεκόρ 27-10 και συνολικά 131-71. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο και αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανα τρόπο πόσο σπουδαίος τενίστας είναι ο 22χρονος συμπατριώτης μας.

Τα χρήματα και η αναγνώριση, όμως, δεν είναι τα μοναδικά κέρδη του Στέφανου Τσιτσιπά από τη φετινή διοργάνωση, αφού με τη συμμετοχή του στα ημιτελικά, αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Από την Δευτέρα (12/10) ο Στέφανος θα βρίσκεται και πάλι στο Νο. 5 του κόσμου, αφήνοντας τον Ρώσο στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί στο Νο.5 του κόσμου ο Ελληνας τενίστας, μετά τον Αύγουστο του 2019. Στις 5/8/2019 είχε βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση, αλλά τότε είχε μείνει εκεί μόνο για μία εβδομάδα. Τώρα, ελπίζουμε τα δεδομένα να είναι διαφορετικά και ο Στέφανος να εδραιωθεί στην 5άδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν κέρδιζε τον τίτλο στο γαλλικό Γκραντ Σλαμ, ο Τσιτσιπάς θα ανέβαινε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.4 του κόσμου. Μπορεί να μην τα κατάφερε,  αλλά είναι σίγουρο ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα βρεθεί σύντομα στη συγκεκριμένη θέση. λλωστε, οι ειδικοί θεωρούν ότι μετά την απόσυρση των Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ, ο Στέφανος θα γίνει το επόμενο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: to10.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών