Τιτανομαχία των κορυφαίων στο Παρίσι

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ θα αναμετρηθούν σήμερα για τον τελικό του Roland Garros στην 56η συνάντησή τους σε επίσημο αγώνα και στην 9η μάχη τους σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Οι δυο εκ των τριών κορυφαίων τενιστών της γενιάς μας και πιθανότατα όλων των εποχών θα βρεθούν στο κεντρικό κορτ του Παρισιού, με σκοπό τον τίτλο, με τον Ναδάλ φυσικά να θέλει να συνεχίσει το μοναδικό σερί του στο χώμα.

Ο Ισπανός πρωταθλητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο φημισμένο τουρνουά, που φιλοξενείται στην γαλλική πρωτεύσουσα, καθώς μέχρι και τον σημερινό (11/10) τελικό, μετρά 99 νίκες και μόλις δύο (!) ήττες.
Από την άλλη απέναντι στον ζωντανό θρύλο, ο Σέρβος ο οποίος έχει μία ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του αθλήματος, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός τενίστας που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Roland Garros.

Ο μεν Ναδάλ στα ημιτελικά απέκλεισε με 3-0 σετ τον Σβάρτσμαν, ενώ ο Τζόκοβιτς τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά με 3-2 σετ σε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών στο τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο Ναδάλ, κατακτήσει το τουρνουά, θα «πιάσει» στην κορυφή των κατόχων Grand Slam, με 20 τρόπαια, τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ εάν επικρατήσει ο Σέρβος θα φθάσει τα 18 κορυφαία τρόπαια και ταυτόχρονα θα γίνει ο πρώτος τενίστας από τους Big-3 που θα έχει στην συλλογή του από δύο τρόπαια για κάθε Grand Slam.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»