Γιατί δωρίζει ένας οδηγός της Formula 1 το κράνος του

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκάλυψε τι σημαίνει η δωρεά του κράνους του Μίκαελ Σουμάχερ από τον γιο του στον Λιούις Χάμιλτον, ενώ υπογράμμισε ότι στα μάτια του θα παραμείνει ο ‘’Σούμι’’ το απόλυτο ίνδαλμά του χωρίς να θέλει να μειώσει τον Βρετανό!

Συγκίνησε προκάλεσε στους φίλους της Formula 1 το δώρο που έκανε ο Μικ Σουμάχερ στον Λιούις Χάμιλτον αμέσως μετά το Γκραν Πρι του Άιφελ, όπου ισοφάρισε ο Βρετανός το ρεκόρ των 91 νικών του ‘’Σούμι’’. Ο 21χρονος γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 δώρισε στον οδηγό της Mercedes ένα κόκκινο κράνος από την ιδιωτική συλλογή του πατέρα του που το είχε φορέσει ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2012, όταν οδηγούσε για λογαριασμό της ομάδας της Mercedes.

Γιατί επέλεξε ο Μικ αυτό το δώρο και τι συμβολίζει αυτή η κίνηση στους κύκλους της Formula 1; Όπως εξήγησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, «πρόκειται για ένα δείγμα σεβασμού. Το κράνος είναι ό,τι πιο προσωπικό φοράμε εμείς οι οδηγοί αγώνων. Ετσι επιλέγουμε αυτό και όχι την αγωνιστική φόρμα ή τα παπούτσια. Είναι κάτι παρόμοιο όπως με τους ποδοσφαιριστές, που αλλάζουν μετά τον αγώνα φανέλες».

Όντως, το κράνος φέρει ανεξίτηλη την προσωπική σφραγίδα καθενός από τους 20 πιλότους της Formula 1, αφού διαμορφώνεται και βάφεται σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες τους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ φημίζεται για τα εντυπωσιακά κράνη που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, ενώ του αρέσει να αλλάζει συχνά τον σχεδιασμό τους. Στο Νίρμπουργκρινγκ, όπου έγινε ο τελευταίος αγώνας της Formula 1, φορούσε ο 33χρονος Γερμανός ένα κράνος με σχεδιαστικά στοιχεία από παλαιότερο κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ κάτω από το δικό του κλασικό design με το νούμερο 5 και τις τρεις ρίγες με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας. Την εποχή που οδηγούσε ο Φέτελ για τη Red Bull είχε χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων χρυσαφί χρώματος κράνη ή ακόμη και με φωσφορίζουσες βαφές!

Ο οδηγός της Ferrari έχει ανταλλάξει κατά καιρούς κράνη με άλλους συναδέλφους του, μεταξύ των οποίων και τους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ. Για τον ίδιο, παραμένει μεγαλύτερο είδωλο ο Μίκαελ Σουμάχερ και όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «δεν γίνεται να περιγράψω πόσο μεγάλη αξία έχουν οι επιτυχίες του Λιούις. Παρόλα αυτά όμως, ο Μίκαελ θα παραμείνει ο ήρωάς μου. Είχε κάτι, που δεν το έχω δει έτσι σε κανέναν άλλον οδηγό. Αυτό έχει να κάνει πιθανόν με το γεγονός, ότι παρακολουθούσα και θαύμαζα τον Μίκαελ από παιδί. Με τον Λιούις δεν ήταν έτσι, οδηγούσα εναντίον του ανέκαθεν. Ίσως αλλάξει αυτό σε 15 ή 20 χρόνια. Όμως σαν αίσθηση δεν είναι το ίδιο, αν οδηγείς εναντίον κάποιου άλλου».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές