Προκηρύσσονται προσφορές για το ΓΣΟ-Προχωρούν οι σχεδιασμοί αναβάθμισης

Εντός μηνός αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για τους εξωτερικούς χώρους και τα γήπεδα του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΚΟΑ, Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ για αναβάθμιση του ιστορικού αυτού αθλητικού χώρου, που για χρόνια παρουσιάζει μια άθλια εικόνα εγκατάλειψης.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος τη Δευτέρα προήδρευσε σύσκεψης με τη Διαχειριστική Επιτροπή, με εκπροσώπους του ΚΟΑ και του ΤΕΠΑΚ, «προχωρούμε την προκήρυξη προσφορών σε δύο φάσεις».
 
Η πρώτη, που θα γίνει εντός Νοεμβρίου, αφορά στην επιδιόρθωση και αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων και των γηπέδων, ενώ θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση που θα αφορά στα κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των τριών μερών έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και προβλέπει την παραχώρηση της διαχείρισης του αθλητικού κέντρου στο Δήμο και στο ΤΕΠΑΚ, για περίοδο δέκα χρόνων, με ανανέωση ανά πενταετία.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από φοιτητές και πολίτες, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Μουσείου, που θα δημιουργηθεί.
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, τα έργα θα καλυφθούν μέχρι ενός σημείου από το κονδύλι του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που παραχώρησε η Κυβέρνηση και το όποιο υπόλοιπο ποσό χρειαστεί θα καλύπτεται, είτε από το Δήμο, είτε από το ΤΕΠΑΚ, ανάλογα σε ποιον θα εμπίπτει ο χώρος όπου θα γίνονται τα έργα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League