Η παύση του Φέντερερ για το 2020 και η μεγάλη επιστροφή το 2021

Και να ξεκινήσουμε από την τελευταία φράση της επικεφαλίδας: Προσδοκίες και Ρότζερ Φέντερερ πάντα πάνε μαζί ακόμα και τώρα!

Ακόμα και ο πιο ρεαλιστής φαν του "Βασιλιά" που θα βάλει κάτω τη λογική και θα πει ότι, λόγω ηλικίας, λόγω αγωνιστικής αποχής ενός έτους, λόγω προόδου της νέας γενιάς, είναι πια αδύνατο να διεκδικήσει Grand Slam, θα μείνει πάντα με την "κρυφή" ελπίδα και ευχή ότι, ακόμα και πλησιάζοντας τα 40 του χρόνια, ο απόλυτος τενίστας μπορεί να φτάσει σε μια τελευταία μεγάλη επιτυχία.

Και με τον Ραφαέλ Ναδάλ να τον έχει πια ισοφαρίσει σε Grand Slams, ο Φέντερερ σίγουρα θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να κατακτήσει έστω ακόμα ένα Major ώστε να βρεθεί και πάλι πρώτος στη λίστα των all-time νικητών Slam στην οποία πρώτευε από το Wimbledon του 2009 όταν και ξεπέρασε τα 14 κερδισμένα Major του Πιτ Σάμπρας.

Ο Φέντερερ προέρχεται από ένα απίστευτα παράξενο 2020, όχι μόνο προσωπικά φυσικά αλλά και γενικά με όσα συνέβησαν, καθώς πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο στο Αυστραλιανό Όπεν όπου, με δύο επικές "αποδράσεις" έφτασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο όπου αποκλείστηκε, μάλλον αναμενόμενα, από τον μετέπειτα πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μιλάμε για τον τρίτο γύρο κόντρα στον Τζον Μίλμαν που κρίθηκε στο σούπερ tie break του πέμπτου σετ όπου ο Φέντερερ επέστρεψε από το κατά του 4-8 για να κάνει μια τρομερή ανατροπή προς την τελική νίκη και, ακόμα πιο εντυπωσιακά, τα 7 match points που έσωσε κόντρα στον Τένις Σάντγκρεν στα προημιτελικά της Μελβούρνης!

Όλα αυτά, στον "παράλληλο" κόσμο της προ-κορονοϊού εποχής καθώς η ήττα του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά έμελλε να είναι το τελευταίο ματς που θα έπαιζε μέσα στο 2020.

Από το 2000 και μετά, μόνο το 2016 (όταν και αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν) και το 2020 ο Φέντερερ μένει χωρίς τίτλο με την υποσημείωση φυσικά ότι φέτος έπαιξε σε μόλις ένα τουρνουά, οπότε είναι σαν να μην έπαιξε καθόλου.

Πέραν της βίαιης διακοπής του τουρ που είχαμε στα τέλη Φλεβάρη και μετά, οι λόγοι που ο Φέντερερ δεν έπαιξε ξανά τένις φέτος ήταν ο τραυματισμός του στο γόνατο.

Ο "Βασιλιάς" έχει, τα τελευταία χρόνια, αρκετά θέματα με το γόνατό του και χρειάστηκε να προβεί σε αρθροσκοπική επέμβαση και να πάρει τη δύσκολη απόφαση να βγάλει από την "πρίζα" όλη τη φετινή σεζόν (που, ούτως ή άλλως μεγάλο κομμάτι της χάθηκε λόγω πανδημίας) και να στρέψει όλα τα φώτα του στην προετοιμασία για το 2021.

Τον Φλεβάρη, αποφάσιζε ότι δεν θα αγωνιζόταν μέχρι και τα τέλη Μαϊου (δεν είχαμε καν αγώνες τότε), ωστόσο, στις αρχές Ιουνίου και με το τουρ να είναι σε πλήρη "παύση", αποφάσισε ότι δεν θα αγωνιστεί καθόλου το 2020 σε περίπτωση που τα τουρνουά ξεκινούσαν ξανά.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή ίσως και να ήταν η τελευταία σεζόν του Φέντερερ στο τουρ.

Η προοπτική της συμμετοχής στους τελευταίους του Ολυμπιακούς Αγώνες (δεδομένου ότι έχασε το Ρίο το 2016 και πάλι λόγω τραυματισμού) ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για τον ίδιο, όπως και το να διεκδικήσει έναν ακόμα Grand Slam τίτλο, αλλά, με όσα έγιναν, η σεζόν αυτή πέρασε και δεν ακούμπησε για τον Ελβετό θρύλο.

Ό,τι είχε σχεδιάσει για το 2020, τώρα θα πρέπει να το αναπροσαρμόσει για το 2021, αν και δεν γίνεται...νεότερος μιας και πια βαδίζει προς τα 40 του!

Δεν έχασε πάντως το τελευταίο ταξίδι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο και θα είναι φυσικά παρών. ενώ, σε περίπτωση που έχουμε μια "φυσιολογική" σεζόν, θα δοκιμάσει για τελευταία(;) φορά τις δυνάμεις του σε όλα τα μεγάλα τουρνουά με την κρυφή ελπίδα και ευχή όπως λέγαμε για να σηκώσει, ακόμα και σε τόσο "απαγορευτική" θεωρητικά ηλικία, ένα τεράστιο τρόπαιο.

Είναι τιμή για το άθλημα του τένις και για κάθε θεατή του, είτε είναι φαν του Φέντερερ είτε όχι, να βλέπει αυτόν τον θρύλο να συνεχίζει ακόμα, ενώ έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στο σπορ αυτό και είναι εξασφαλισμένος οικονομικά για άπειρες ζωές, να κοσμεί με την παρουσία του, την τέχνη του, την ευγένειά του και τη γενικότερη "αύρα" του τα παγκόσμια κορτ.

Ελπίζουμε, εφόσον το τουρ διεξαχθεί κανονικά, να μπορέσει να μείνει υγιής και να έχει μια πλήρη σεζόν ώστε να μπορέσουμε να "ρουφήξουμε" κάθε δευτερόλεπτο της παρουσίας του στην ενεργό δράση τώρα που το τέλος είναι, αναπόφευκτα πια, σε απόσταση αναπνοής...

Κερδίσει δεν κερδίσει κάποιον τελευταίο μεγάλο τίτλο...

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς