Η Παντοκρατορία του ΑΠΟΕΛ Waterpolo συνεχίστηκε και το 2020

Όταν ο ΑΠΟΕΛ ξεκινούσε το Τμήμα Υδατοσφαίρισης το 2014 ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Το τμήμα είχε εκπονήσει ένα πενταετές πλάνο λειτουργείας, μέσα από το οποίο οι υπεύθυνοι του τμήματος πίστευαν ότι θα βάδιζε στον δρόμο των επιτυχιών.

Το τμήμα επέλεξε τον ορθόδοξο τρόπο και δρόμο, τον δύσκολο. Αυτόν της υπομονής και της ανάπτυξης. Για αυτό τον λόγο δόθηκε μεγάλη έμφαση στην σωστή λειτουργία των αναπτυξιακών τμημάτων, ούτως ώστε η υποδομή να είναι σε γερές βάσεις. Ταυτόχρονα ο ΑΠΟΕΛ έκτιζε την ομάδα αντρών που θα κυριαρχούσε στην Κύπρο.

Το 2020, βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ να κατακτά το νταμπλ στην κατηγορία αντρών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και το Κύπελλο Κύπρου για τρία συνεχόμενα χρόνια. Οι γαλαζοκίτρινοι πολίστες σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του νταµπλ.

Στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε τον τίτλο αήττητος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στον τελικό Κυπέλλου επικράτησε εύκολα του ΝΟ Λάρνακας. Ο ΑΠΟΕΛ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχε την καλύτερη επίθεση (205 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (78 γκολ) του πρωταθλήματος.

Αρχιτέκτονας της μεγάλης αυτής πορείας του Τμήματος είναι ο προπονητής Αντρέας Κυθρεώτης, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από την πρώτη μέρα που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το Τμήμα. «Η απαιτητική δουλεία, ο σωστός προγραμματισμός, η υπομονή, η επιμονή και η αγωνιστική στρατηγική της δομής του Τμήματος είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους είναι κτισμένο το οικοδόμημα της Υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ» δηλώνει ο προπονητής Αντρέας Κυθρεώτης.

Ο ΑΠΟΕΛ, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Τμήματος, δεν περιορίστηκε στις εγχώριες επιτυχίες. Όπως άλλωστε το επιβάλει και η ιστορία του Σωματείου, ο ΑΠΟΕΛ με μια πρωτοποριακή απόφαση για την κυπριακή υδατοσφαίριση, έγινε η πρώτη Κυπριακή ομάδα η οποία έλαβε μέρος σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ανοίγοντας τα φτερά τις ομάδας και του αθλήματος πέραν των συνόρων του νησιού. Η προηγούμενη διεθνής επιτυχία του ΑΠΟΕΛ ήταν η κατάκτηση του 3ου Nicosia International Waterpolo Tournament το οποίο είχε διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Το πενταετές πρόγραμμα που είχε θέσει το Τμήμα δεν περιορίστηκε στις επιτυχίες της αντρικής ομάδας. Το πλάνο της ανάπτυξης σε όλα τα κλιμάκια της βάσης απέφερε καρπούς και για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες. O ΑΠΟΕΛ το 2020 κατέκτησε τον τίτλο και στην κατηγορία κάτω των 13 ετών ενώ στην ίδια κατηγορία είχε προκριθεί και στον τελικό κυπέλλου ο οποίος δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τα ηλικιακά κλιμάκια βρήκε τον ΑΠΟΕΛ πρώτο στην βαθμολογία σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες U18, U16, U14. Στον τελικό Κυπέλλου ο οποίος αναβλήθηκε είχε επίσης προκριθεί και η ομάδα U14.

Συνοδοιπόρος σε αυτή την πετυχημένη πορεία και ο Βοηθός Προπονητής του Τμήματος και Προπονητής των Αναπτυξιακών ομάδων του ΑΠΟΕΛ Σόλωνας Νικολάου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του υδατοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ πίστεψε στην ιδέα και εντάχθηκε στο τιμ. Ο Σόλων Νικολάου πρώτος σκόρερ της ομάδας και δύο φορές MVP του πρωταθλήματος, στην φετινή αγωνιστική περίοδο έσπασε το φράγμα των 400 γκολ με το γαλαζοκίτρινο σκουφάκι.

Ο Υδατοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά το 2020 στην κορυφή και έχοντας κατακτήσει όλους του τίτλους της χρονιάς και ανυπομονεί η καινούρια χρονιά να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Δειτε Επισης

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»