Ολοκληρώθηκαν χθες οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016

Με τους τελικούς του τραπ ανδρών, έπεσε χθες στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, η αυλαία των αγώνων του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016, επιστέγασμα των οποίων ήταν η μεγάλη επιτυχία των αθλητών της Ισπανίας, οι οποίοι έκαναν το «1-2» στα μετάλλια και ανέβασαν τη χώρα τους στην πρώτη θέση στη λίστα των μεταλλίων.
 
Στον ημιτελικό του αγωνίσματος  πέρασαν οι Ιταλοί Λούκα Μότο και Ντανιέλε Ρέσκα με 122/125, ο Ισπανός Αλμπέρτο Φερναντές με 121/125, ενώ με 120/125 συμπλήρωσαν την εξάδα ο δεύτερος Ισπανός Αντόνιο Μπαϊλόν, ο Τούρκος Γιαβούς Ιλνάμ και ο Κροάτης Τζιοβάνι Τσερνογκόραζ. Οι δυο Ιταλοί τελικά περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση, ενώ στο μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι Ιλνάμ (13/15) και Τσερνογκόραζ (12/15). Στον μεγάλο τελικό είχαμε τον «Ισπανικό εμφύλιο», όπου οι δυο μονομάχοι δεν κατάφεραν να λύσουν τις … διαφορές τους στις 15 μονοντουφεκιές (ισοβάθμησαν με 11/15) και οδηγήθηκαν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» όπου κέρδισε τελικά ο Αλμπέρτο Φερναντές με 2/2 έναντι 1/2 του συμπατριώτη του, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Κροάτης Τσιερνογκόραζ με 13/15, έναντι 12/15 του Τούρκου Γιαβούζ Ιλνάμ ο οποίος περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Οι Κύπριοι αθλητές στου τραπ, σε άλλη μια παγκόσμια διοργάνωση, κινήθηκαν σε χαμηλές … πτήσεις, με τον Παύλο Κουτσόφτα να πετυχαίνει το ψηλότερο αποτέλεσμα (115/125), τερματίζοντας στην39η θέση, ενώ με ένα δίσκο λιγότερο (114/125) ο Γιάννης Αηλιώτης τερμάτισε 50ός και ο Λεόντιος Λεοντίου 74ος με 106/125, από 95 συνολικά συμμετοχές. Οι δυο αθλητές μας που αγωνίστηκαν για εξασφάλιση ολυμπιακού ορίου (MQS), Ανδρέας Μακρής (109/125) και Κεμάλ Γκιουρσέλ (105/125), δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο στόχο τους, αφού το όριο για το τραπ είναι 112/125. 
 
Με τα δυο χθεσινά μετάλλια της, η Ισπανία έφτασε στα 4 (ένα χρυσό, ένα αργυρό και δυο χάλκινα) και πέρασε επικεφαλής στο σχετικό πίνακα. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με 3 μετάλλια (ένα από κάθε χρώμα, ενώ στην τρίτη θέση, με ένα χρυσό μετάλλιο, ισοβαθμούν η Ιταλία, ο Λίβανος και η Ουκρανία. Η Κύπρος με το ένα αργυρό μετάλλιο έπεσε στην έκτη θέση. Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση με τις 61 συμμετοχές χωρών, μόνο οι 10 κατάφεραν να «γράψουν» στον πίνακα των μεταλλίων και το γεγονός ότι σ’ αυτές περιλαμβάνεται και η Κύπρος, θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. 

 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)