Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, νίκες για Κεραυνό και Ένωση

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Β' Φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος" με τελικό σκορ 90-70.
 
Το παιχνίδι είχε περισσότερο εικόνα αγώνα προετοιμασίας, αφού η βαθμολογία δεν θα μπορούσε να αλλάξει με όποιο αποτέλεσμα ερχόταν. Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές, και άλλους που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρι στιγμής. Από τον ΑΠΟΕΛ απουσίασαν οι Παντούρης και Μπιγκς λόγω τραυματισμών και από την ΑΕΚ οι Τρισόκκας και Παντελή λόγω τιμωρίας. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ντουρέν με 25 πόντους (5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).
 
Αρκετά καλά ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ που κατάφερε με την συμπλήρωση δυόμιση λεπτών να προηγηθεί με 7-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σκορ ήταν στο 10-1. Στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με δύο τρίποντα από τους Ντιμπουά και Σιζόπουλο, μειώνοντας σε 10-7, όμως η ΑΕΚ σημείωσε άλλους δέκα πόντους (οκτώ ο Ντουρέν, δύο ο Μπρέζετς) με το σκορ να φθάνει στο 20-7. Με την ολοκλήρωση της περιόδου ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 22-12.
 
Πιο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα στάδια της δεύτερη2 περιόδου. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά, προσπαθώντας να μειώσει την διαφορά στο σκορ και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Στο 14:40 το σκορ ήταν στο 29-23 για την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στους τέσσερις στην συνέχεια (31-28). Οι φιλοξενούμενοι έφεραν την διαφορά στους οκτώ (37-29), ενώ με την ολοκλήρωση της περιόδου το σκορ έφθασε στο 43-38 για την ΑΕΚ.
 
Στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου είδαμε ξανά ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ενώ ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με την συμπλήρωση δυόμιση λεπτών να μειώσει σε 47-46. Η συνέχεια όμως άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ που σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε πέντε, με αποτέλεσμα το τέλος της τρίτης περιόδου να βρει τους Λαρνακείς να προηγούνται με 69-51.
 
Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την προσπάθεια του στην τέταρτη περίοδο να μειώσει στο σκορ για να μπορέσει να επανέλθει στο παιχνίδι. Ωστόσο η πολύ καλή παρουσία της ΑΕΚ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Οι Λαρνακείς προηγούνταν  με 85-64 στο 36:46, ενώ με την ολοκλήρωση του αγώνα πήραν την νίκη με 90-70.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-22, 38-43, 51-69, 70-90
 
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 10 (2), Μύθιλλος 2, Λοϊζίδης 13, Σείσου 7 (1), Σιζόπουλος 24 (5), Γεωργιάδης 2, Χρίστου, Ράμσεϊ, Εζιουκβού 9, Ντιμπουά 3 (1).
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 9 (1), Λεοντίου, Ντουρέν 25 (5), Μπρέζετς 10, Πέτροβιτς 14 (2), Μακφάντεν 12 (1), Μοτίτης, Στυλιανού, Γκαρσία 7, Μπόουμαν 13.
 
Πέρασε νικηφόρα από τη Λεμεσό ο Κεραυνός
 
Ο Κεραυνός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα με σκορ 65-57, σε αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β' Φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος".  Το παιχνίδι δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους πιο πολλούς καλαθοσφαιριστές που είχαν στην διάθεση τους. Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική για την Β' Φάση του πρωταθλήματος. Στην Γ' Φάση ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί κόντρα στην ΕΘΑ, με την πρώτη ομάδα που θα σημειώνει δύο νίκες (από μηδενική βάση) να προκρίνεται στην Ημιτελική φάση.
 
Ο Κεραυνός (όπως και η ΑΕΚ) προκρίθηκαν αυτόματα στα Ημιτελικά. Κορυφαίος του αγώνα αναδείχθηκε ο Νίκος Στυλιανού με 13 πόντους (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).
Με ένα σερί έξι πόντων ο Κεραυνός πήρε προβάδισμα με 6-0 στα πρώτα στάδια του αγώνα. Έπειτα ο Απόλλωνας ανέβηκε για κάποιο διάστημα και μείωσε την διαφορά στον πόντο (6-5), με το σκορ να παραμένει κοντά και στην συνέχεια (8-6). Έπειτα ο αγώνας είχε "ερυθροκίτρινο" χρώμα με τον Κεραυνό να σημειώνει 14 πόντους και να φέρνει το σκορ στο 22-6. Ο Απόλλωνας σημείωσε άλλους δύο πόντους πριν το τέλος της περιόδου.
 
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο. Ο Κεραυνός ήταν ανώτερος μέσα στο παρκέ, καταφέρνοντας να αυξήσει την διαφορά στο σκορ. Στα μισά της περιόδου η διαφορά στο σκορ έφθασε στους είκοσι πόντους (31-11). Η ομάδα του Στροβόλου συνέχισε με τον πολύ καλό ρυθμό της, καταφέρνοντας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί με 42-17.
 
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο και με δώδεκα σερί πόντους μείωσε σε 42-29. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά, με το σκορ να φθάνει στο 44-34. Αυτή την και η καλύτερη περίοδος που έκαναν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, με τους "γαλάζιους" να μειώνουν στους έξι την διαφορά (48-42) ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Κεραυνός σημείωσε άλλους δύο πόντους (50-42) μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου με τον Νεοφύτου.
 
Πιο καλά πατούσε στο παρκέ ο Κεραυνός στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, φέρνοντας την διαφορά στους δεκατέσσερις πόντους (59-45). Οι "γαλάζιοι" έκαναν προσπάθεια για να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα, με τον Κεραυνό να διατηρεί όμως τις αποστάσεις που χώριζαν τις δύο ομάδες στο σκορ. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού οι "ερυθροκίτρινοι" πήραν την νίκη με 65-57.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-22, 17-42, 42-50, 57-65
 
Απόλλωνας (Παναγιώτης Γιανναράς): Κυριάκου 1, Γρίβας, Γεωργίου, Άπολμπι 11, Μακρέι, Μπράσγουελ 18 (4), Πιττάκας 9 (2), Βιράρτη, Στρόουμπριντζ 16, Πετγουέι 2.
 
Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Γουόλκερ 12, Ρος 4, Μιχαήλ 5 (1), Πηλαβάς 7 (1), Νεοφύτου 9 (1), Στυλιανού 13 (3), Θεοχαρίδης 4, Μάρκου 2, Ομπράιεν 9.
 
Νίκη για Ένωση στη Λεμεσό
 
Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου επικράτησε με 76-61 της Αναγέννησης Γερμασόγειας, σε παιχνίδι που έγινε για την 6η Αγωνιστική της Β' Φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος".
 
Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων δεν είχε βαθμολογική σημασία, αφού δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι όσο αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. Ευκαιρίες σε όλους τους καλαθοσφαιριστές που είχαν στην διάθεση τους έδωσαν οι δύο προπονητές. Με την ολοκλήρωση της Β' Φάσης η Ένωση τερμάτισε στην 6η θέση και θα αντιμετωπίσει στην Γ' Φάση τον ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες (από μηδενική βάση) θα προκριθεί στα Ημιτελικά του πρωταθλήματος. Η Αναγέννηση θα αγωνιστεί κόντρα στην Ομόνοια σε αγώνες Play Out, με την ομάδα που θα πετύχει πρώτη δύο νίκες (από μηδενική βάση) να παραμένει στην μεγάλη κατηγορία. Κορυφαίος του αγώνα ο Τίμοθι Χάσκισον με 18 πόντους (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).
 
Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια του αγώνα, με την Αναγέννηση να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της. Οι δύο ομάδες παρέμειναν πολύ κοντά στο σκορ. Στο 6:10 η Αναγέννηση πήρε προβάδισμα με 18-13, όμως η Ένωση με επτά σερί πόντους έκανε την ανατροπή σε 20-18. Το τέλος της περιόδου βρήκε την Αναγέννηση να προηγείται με 25-24. Στην δεύτερη περίοδο οι "βυσσινί" ήταν σαφώς πιο ανεβασμένοι σε σχέση με την πρώτη περίοδο. Η Αναγέννηση έκανε προσπάθεια για να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το τέλος του προηγούμενου δεκαλέπτου, όμως η Ένωση είχε ανεβάσει τον ρυθμό της καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή και να πάρει προβάδισμα με 47-34.
 
Παρόμοια ήταν η εικόνα και της τρίτης περιόδου, με την Ένωση να είναι και πάλι καλύτερη μέσα στο παρκέ, όπου με πέντε σερί πόντους έφερε το σκορ στο 53-34 ενώ στο 26:15 οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 61-36! Η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε τον ρυθμό της στην συνέχεια, μειώνοντας σε 65-45. Η Αναγέννηση μείωσε την διαφορά στους δεκατέσσερις, στο 33:40, με το σκορ να είναι στο 67-53. Οι γηπεδούχοι έκαναν την προσπάθεια τους για να μπούνε στην διεκδίκηση του αγώνα, με την Ένωση όμως να διατηρεί τις αποστάσεις στο σκορ. Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η Ένωση πήρε την νίκη με 76-61.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-24, 34-47, 45-65, 61-76
 
Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου): Βετρένκα 11, Τάλλαρης, Ντουμάρς 11 (1), Τουμπάζος 12 (1), Ενγκλίσκι 13 (1), Χαραλάμπους 7, Άλε Κα 7 (1).
 
Ένωση Νέων Παραλιμνίου (Νικόλας Παπαδόπουλος): Πυρίλλης 2, Στρατής 6 (1), Θωμά 2, Άντερσον 11 (2), Σιόκουρος, Μακλέιν 14 (2), Κουμής 2, Σάμουελς 4, Σολωμού 4, Χοτ 13, Ζάντης, Χάσκισον 18 (3).

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών