ΈΠΟΣ! Η Sabbianco Ανόρθωση στους «8» της Ευρώπης

Πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του υπεραιωνόβιου σωματείου και γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού χάντμπολ, η Sabbianco Ανόρθωση - μόλις στον τρίτο χρόνο ζωής της - προκρίθηκε στους «8» του EHF European Cup, τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τρομερή εμφάνιση, μεστή και ολοκληρωμένη και τεράστια ψυχραιμία, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα κέρδισε το Σάββατο (20/2) με 26-23 στο Α.Τ.Ι. την Αυστριακή SC Κelag Ferlach και ανέτρεψε την ήττα της Παρασκευής (19/2) όταν είχε χάσει με 29-28 και πάλι στο Α.Τ.Ι. αλλά ως τυπικά φιλοξενούμενη. Η ομάδα της Αμμοχώστου κράτησε χαμηλά τους Αυστριακούς και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας της αρκούσε και νίκη με ένα γκολ, καθώς είχε σκοράρει 28 εκτός έδρας γκολ την προηγούμενη ημέρα.

Συγκλονιστικός ο Μάριος Μωραΐτης για έναν ακόμα αγώνα, πέτυχε 8 γκολ, με τον Χρίστο Αργυρού να προσθέτει 5. Από 3 οι Τότος, Κανδύλας και Ι. Αργυρού.

Η Sabbianco Ανόρθωση μπήκε πολύ αποφασιστικά και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο έχτισε νωρίς διαφορά πρόκρισης (+3), όμως οι Αυστριακοί ροκάνισαν τη διαφορά και πέρασαν πρώτη – και μοναδική φορά – μπροστά με 12-13, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Το 12-13 έγινε 16-13 και η ομάδα του Ζαραβίνα δεν κοίταξε ξανά πίσω. Προηγήθηκε 20-15, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 21-19, όμως με ολύμπια ψυχραιμία οι κυανόλευκοι έφτασαν στη νίκη – πρόκριση.

Σε δηλώσεις μετά τον αγώνα ο Χρίστος Αργυρού στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έχασε μόλις με ένα γκολ διαφορά στον πρώτο αγώνα, παρότι δεν έπαιξε καλά και ανέφερε ότι στ’ αποδυτήρια ήταν πεπεισμένοι ότι το Σάββατο θα έπαιζαν πολύ καλύτερα. Ο πρόεδρος και δημιουργός της ομάδας Ανδρέας Ανδρέου στάθηκε στη δυναμική του αντιπάλου, ενώ δεν έκρυψε πως ελπίζει η ομάδα του φτάσει ακόμα πιο μακριά στη διοργάνωση!

Sabbianco Ανόρθωση (Γ. Ζαραβίνας) : Μωραΐτης 8, Κάνδυλας 3, Τότος 3, Ι. Αργυρού 3, Χρ. Αργυρού 5, Καραμπουρνιώτης 1, Κεσίδης 1, Κρητικός 1, Ασβεστάς 1, Ροντρίγκες, Μιμίκος, Κοτανίδης, Φωτίου, Μπάρμπας, Μιχαήλ, Ιωάννου

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου