Πλησίασε το όριο ο Παρέλλης

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Απόστολου Παρέλλη στους Παγκύπριους Αγώνες της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ. Ο δισκοβόλος του ΓΣΠ είχε καλύτερη βολή στα 64.77μ., μένοντας πίσω από το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για μόλις 23 εκατοστά.
Πέραν από το 64.77μ. ο Παρέλλης είδε και τις άλλες πέντε του ρίψεις να καταλήγουν γύρω στα 64 μέτρα. Κατά σειρά έριξε 63.56μ. 63.59μ, 64.55μ, 63.70μ, 64.64μ. και τέλος 64.77μ., σε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχει κάνει στην καριέρα του σε ό,τι αφορά συνολικές επιδόσεις.
«Οι βολές μου μοιάζουν πολύ με αυτές που έριξα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο (σ.σ. ο Κύπριος αθλητής πήρε πέρσι τον Αύγουστο την 6η θέση στον κόσμο). Τα πήγα πολύ καλά σήμερα, είμαι ικανοποιημένος, αν και βλέπω ότι μπορούσα να ρίξω από σήμερα στα 65 μέτρα και να οριστικοποιήσω την παρουσία μου στο Ρίο», τόνισε μετά τον αγώνα ο Παρέλλης.
Όριο για Ρίο
Θυμίζουμε ότι το 65.04μ. που έριξε ο αθλητής τον Μάρτιο του 2015 δεν μετράει ως Ολυμπιακό όριο, αφού η περίοδος πρόκρισης ξεκινούσε τον Μάιο του 2015. Όμως το περσινό 65.04μ. μετράει κανονικά στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και να μην περάσει εφέτος τα 65 μέτρα, θεωρείται απίθανο ο Παρέλλης να μην είναι στους top32 του κόσμου που θα πάνε τον Αύγουστο στη Βραζιλία.
Πάει Πορτογαλία
Την Κυριακή 27 Μαρτίου ο Κύπριος δισκοβόλος θα αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα, όπου θα παραμείνει τρεις μέρες για προπονήσεις. Ακολούθως θα επισκεφτεί τον ιατρό του στο Μόναχο για εξετάσεις ρουτίνας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί για μίνι προετοιμασία στην Πορτογαλία και στην πόλη Μόντε Γκόρντο. Ο Παρέλλης στοχεύει να βάλει τις καλύτερες βάσεις εν όψει της χρονιάς, αφού πέραν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συμμετάσχει επίσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούλιο αλλά και στη σειρά Diamond League.
  

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου