Νικητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Hamilton!

Στον Austin, μια από τις αγαπημένες του πίστες, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Ayrton Senna του πιλότου που από μικρός θαύμαζε και ήθελε να μοιάσει. Ο Hamilton έγινε παράλληλα ο πρώτος Βρετανός πιλότος που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του - να είναι δηλαδή Πρωταθλητής επί δυο συναπτά έτη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg που θα μπορούσε κάλλιστα να σημειώσει την παρθενική του νίκη στις ΗΠΑ, αλλά το λάθος που έκανε στον 48ο γύρο και ενώ είχε 1,6 δευτερόλεπτα διαφορά, ήταν αρκετό για να χάσει την ευκαιρία και να δώσει τη δυνατότητα στον ομόσταβλό του να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα τρεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel που έκανε υπερπροσπάθεια για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Γερμανός ξεκίνησε από την 13η θέση λόγω της ποινής που είχε για αλλαγή κινητήρα, κάλυψε αρκετό δρόμο, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να περάσει τον Rosberg για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για Πρωτάθλημα.

Ο Max Verstappen έκανε εξαιρετικό αγώνα φέρνοντας την Toro Rosso στην τέταρτη θέση. Ο Sergio Perez με την Force india τερμάτισε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Carlos Sainz Jr. που είχε ξεκινήσει από την 20η θέση!

Ο Jenson Button με τη McLaren τερμάτισε στην έκτη θέση, αφήνοντας πίσω του τους Pastor Maldonado, Felipe Nasr και Daniel Ricciardo, ο οποίος στο τέλος εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον κινητήρα του μονοθεσίου του ο Fernando Alonso και πήρε τη δέκατη θέση.

Ο αγώνας του Austin ήταν από τους πιο ενδιαφέροντες των τελευταίων ετών, με πολλές εναλλαγές στην κορυφή, πολλές προσπεράσεις, οχτώ συνολικά εγκαταλείψεις, αλλά και τέσσερις διακοπές λόγω safety car - δύο φορές χρειάστηκε να μπει στην πίστα και άλλες δύο έγινε εφαρμογή της εικονικής παρουσίας του (virtual safety car).

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν την περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα, ήταν σαφώς πιο ήπια την Κυριακή. Η βροχή σταμάτησε μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών και η πίστα στέγνωνε με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Το αποτέλεσμα ήταν στην εκκίνηση να παραταχθούν τα μονοθέσια με λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες και κατά τη διάρκεια του αγώνα να κάνουν χρήση των slicks.

Επόμενος αγώνας το GP του Μεξικό που διεξάγεται την 1η Νοεμβρίου.

Για την ιστορία...

Από τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχουν οι:

- Lewis Hamilton (2008, 2014, 2015)

- Ayrton Senna (1988, 1990, 1991)

- Nelson Piquet (1981, 1983, 1987)

 - Niki Lauda (1975, 1977, 1984)

- Jackie Stewart (1969, 1971, 1973)

- Jack Brabham (1959, 1960, 1966)

Η Μεγάλη Βρετανία έχει τους περισσότερους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1, καθώς 10 πιλότοι που προέρχονται από τη Γηραιά Αλβιώνα έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή τουλάχιστον μία φορά.

Συνολικά, οι τίτλοι που έχουν κατακτήσει είναι 16...

- Lewis Hamilton (2008, 2014, 2015)

- Jenson Button (2009)

- Damon Hill (1996)

- Nigel Mansell (1992)

- James Hunt (1976)

- Jackie Stewart (1969, 1971, 1973)

- John Surtees (1964)

- Jim Clark (1963, 1965)

 - Graham Hill (1962, 1968)

- Mike Hawthorn (1958)στην καριέρα του-, ο Lewis Hamilton στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.
 
Πηγή: sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών