Το δύσκολo μονοπάτι του Τσιτσιπά στην Ρώμη

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη χωμάτινη σεζόν όπου κατέκτησε τον τίτλο στο Monte Carlo Masters και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Barcelona Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο και στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 3ο γύρο από τον μετέπειτα ημιφιναλίστ, Κάσπερ Ρουντ.

Έχοντας κάποιες ημέρες μπροστά του να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη Ρώμη, ο Έλληνας πρωταθλητής έμαθε το Σάββατο τους πιθανούς αντιπάλους στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας στο χώμα, πριν το Γαλλικό Όπεν.

Ο Τσιτσιπάς καταλαμβάνει το Νο4 του ταμπλό και βρίσκεται στο πάνω μέρος μαζί με τους 1-Τζόκοβιτς, 4-Τιμ, 7-Ρούμπλεφ και 9-Μπερετίνι.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης έχει δύσκολη κλήρωση στο Internazionali BNL d'Italia όπου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από την Τρίτη (11/05), περιμένοντας στο 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης Τσίλιτς-Μπούμπλικ. Τόσο ο Κροάτης όσο και ο Λευκορώσος, έχουν καλά αποτελέσματα στο χώμα και θα αποτελέσουν δύσκολη πρεμιέρα για τον Στεφ.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στον 3ο γύρο, εφόσον επιβεβαιωθεί το ραντεβού με τον φιναλίστ της Μαδρίτης, Ματέο Μπερετίνι τον οποίον ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει στο μοναδικό τους ραντεβού (Australian Open 2019).

Στα προημιτελικά, ο Έλληνας άσος διασταυρώνεται με το Νο1 του ταμπλό και πέντε φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά σίγουρα θέλει στη Ρώμη να ανακάμψει ενόψει του Roland Garros.

Τιμ και Ρούμπλεφ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά ενώ στο κάτω μέρος του ταμπλό ξεχωρίζει ο Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχος 9 τίτλων στο Rome Masters.

Το μονοπάτι του Τσιτσιπά στη Ρώμη (h2h)

1ος γύρος: bye

2ος γύρος: Τσίλιτς (0-1) ή Μπούμπλικ (2-0)

3ος γύρος: Μπερετίνι (2-1)

Προημιτελικά: Τζόκοβιτς (2-4)

Ημιτελικά: Τιμ (3-5) ή Ρούμπλεφ (4-3)

Τελικός: Ναδάλ (2-7)

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ