Στον τρίτο γύρο του Ρολάντ Γκαρός πέρασε ο Τσιτσιπάς κερδίζοντας με 3-0 τον Μαρτίνεθ

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, απέναντι σε έναν πολύ καλό, αλλά τρομερά ασταθή αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τσέκαρε το εισιτήριο για τους 32 του Roland Garros και περιμένει να μάθει ποιον από τους Κρααΐνοβιτς, Ίσνερ θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή.

Το ματς

Ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση πολύ νωρίς στο παιχνίδι καθώς με το σκορ να είναι 1-1 στο πρώτο σετ ο Μαρτίνεθ έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά η πρώτη του αντίδραση ήταν εξαιρετική. Με πέντε συνεχόμενους πόντους (και τρία διαδοχικά εξαιρετικά σερβίς) έκανε την ανατροπή.

Ο Τσιτσιπάς είχε δύο μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, όμως ο Μαρτίνεθ όχι μόνο κράτησε το σερβίς του, αλλά στο επόμενο κατάφερε «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου για να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 3-2. Η απάντηση από τον Έλληνα πρωταθλητή ήρθε αμέσως καθώς στο 30-30 ο Ισπανός έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και αυτή τη φορά έκανε το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο επόμενο γκέιμ όπου ο Μαρτίνεθ προηγήθηκε 15-40, όμως από εκείνο το σημείο και μετά τα σερβίς του Τσιτσιπά έφεραν την ολική ανατροπή και το 4-3. Το μομέντουμ είχε αλλάξει για τα καλά και παίζοντας πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση ο Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Η απάντηση του Μαρτίνεθ ήρθε στην εκκίνηση του 2ου σετ όπου με το καλημέρα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 0-2, ωστόσο ο Στέφανος έβγαλε και πάλι χαρακτήρα. Αν και βρέθηκε να χάνει με 15-40 στο τρίτο γκειμ δεν έχασε την ψυχραιμία του και με τέσσερις αναπάντητους πόντους απάντησε άμεσα στο μπρέικ για να φτάσουμε στο 4-4.

Ο Τσιτσιπάς πίεσε σε κάθε πόντο τον Μαρτίνεθ με τον Ισπανό να μην αποφεύγει τα λάθη και στο 40-30 να στέλνει τη μπάλα στο φιλέ και... άουτ. Ο Τσιτσιπάς είχε το 2ο σετ στα χέρια του και δεν άφησε κανένα περιθώριο επικρατώνας στο επόμενο γκέιμ για το 2-0.

Ο Μαρτίνεθ πήρε το πρώτο γκέιμ στο τρίτο σετ, όμως ο Στέφανος κατέκτησε τα 4 επόμενα κάνοντας δύο μπρέικ!.

Αλλά ο πεισματάρης Ισπανός προσπάθησε να επιστρέψει κάνοντας μπρέικ για το 4-2 κι έχοντας δύο φορές την ευκαιρία να μειώσει σε 4-3. Δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως και ο Τσιτσπάς αοπάντησε ξανά με μπρέικ στο μπρέικ, κι έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη.

Ο Μαρτίνεθ όμως και πάλι του έβαλε δύσκολα, έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ παρατείνοντας την αγωνία. Όχι για πολύ... Ο Τσιτσιπάς «έσβησε» και τα δύο, «έσβησε» κι ένα τρίτο και με δύο εξαιρετικούς πόντους τελείωσε το σετ και το ματς!

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη