Εκδήλωση «Τιμή στις Γυναίκες Olympians» στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η εκδήλωση προς τιμή των Γυναικών Olympians από την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) – Cyprus Olympians Association.  Παράλληλα βραβεύθηκαν δύο οικογένειες που είχαν συμμετοχή επίσης με τα χρώματα της Κύπρου από το 1980 και μετά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τρείς Αθλητές. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι οικογένειες Φωτιάδη και Καραπατάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τους Cyprus Olympians, η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την υψηλή προστασία του  Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τον οποίο εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από την ομιλία του, την οποία μετέφερε ο κ. Προδρόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "οι Olympians καλλιεργούν το Αθλητικό πνεύμα στον τόπο μας. Θα ήθελα να βεβαιώσω ότι ο στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Αθλητισμού. Αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπτυξης του Αθλητισμού με κόστος που θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Δόθηκε επίσης χορηγία πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ για τους Αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στόχος μας επίσης είναι να ενισχύσουμε την παρουσία της Γυναίκας στον Αθλητισμό. Παράλληλα μεγάλος στόχος είναι να συνεχίσει η ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού η οποία είναι σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια".

Εκ μέρους του Δ.Σ. των Cyprus Olympians μίλησε η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. Olympian, Άντρη Σιάλου, η οποία τόνισε ότι μέσα από την ενεργοποίηση και τις δράσεις της, η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. έχει στόχους και σκοπούς που μεταξύ άλλων είναι να φέρει τους Κύπριους Συμμετάσχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες κοντά. Ταυτόχρονα να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν το κύρος, την υπόσταση και την εμπειρία τους, στην προαγωγή, ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των ιδεωδών του Ολυμπισμού στην Κύπρο. Τελειώνοντας η κα. Σιάλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιστορική απόφαση να στηρίζεται έμπρακτα η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. με συγκεκριμένες αποφάσεις από το Υπουργικό του Συμβούλιο.

Τις απονομές των βραβείων προς τις Γυναίκες Olympians έκανε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, "προσδίδοντας η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. μ’ αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση, τον σεβασμό, διαμηνύοντας όλα τα μηνύματα που πρέπει να αποδίδονται στην Γυναίκα της Κύπρου". Τις τιμητικές απονομές προς τις οικογένειες έκανε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Πριν την πιο πάνω εκδήλωση υπεγράφη Μνημόνιο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας - Ε.Σ.Ο.Α., από τους Προέδρους κ. Κώστα Παπακώστα και κα. Βούλα Κοζομπόλη.

"Η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. ευχαριστεί τόσο την Πρόεδρο Βούλα Κοζομπόλη όσο και την Ταμία Χρύσα Μπισκιτζή για την υπογραφή αυτής της ευρύτατης αθλητικής συνεργασίας που θα υπάρξει μεταξύ των δύο αδελφικών πλευρών, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί τρομερά επωφελής τόσο για τους Κύπριους όσο και τους Έλληνες Olympians" καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου