Η 25χρονη που έκανε τον αθλητισμό τρόπο ζωής-«Yπήρχαν άτομα που με αποθάρρυναν»

Η σκληρή δουλειά, η πίστη και η στήριξη, που είχε από την προπονήτρια της η Μιράντα Κυριάκου, ήταν τα κλειδιά της νέας επιτυχίας της στο στίβο. Η Κύπρια αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα 400 μέτρων στο Σαν Μαρίνο και πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, η 25χρονη αθλήτρια κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό αγώνα, στον οποίο μάλιστα για 0,03 δευτερόλεπτα έχασε την πρωτιά που θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Η Μιράντα Κυριάκου μια εβδομάδα αργότερα, δεν τα έβαλε κάτω, πείσμωσε και έτρεξε στο Παγκύπριο Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, στο οποίο σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1:01:23, στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται.

Παράλληλα, η 25χρονη αθλήτρια είχε τεράστια συμβολή στην παρουσία του Κυπριακού  στίβου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (Μπρούνο Ζάουλι), στο οποίο η Κύπρος ανέβηκε κατηγορία και η Μιράντα κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού στην Ευρώπη, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες και όχι μεμονωμένοι αθλητές.

 

 

 

Μιλώντας στην OMADA, η Μιράντα Κυριάκου δήλωσε πως για την ίδια είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι ήταν μέρος της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου και είχα την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

«Δεν κρύβω ότι εγώ είμαι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου και ένιωσα πολύ μεγάλη απογοήτευση που έχασα το χρυσό και δεν βγήκε ο χρόνος που ήθελα, αφού μια εβδομάδα μετά έτρεξα στο Παγκύπριο Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών και έκανα ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1:01:23. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου, γιατί υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον μου που με αποθάρρυναν. Θεωρώ ότι για να πετύχει κάποιος τους στόχους του, είναι απαραίτητο συστατικό η πίστη στον εαυτό αλλά και ένα σωστό πρόγραμμα ώστε να μπορεί να τους υλοποιήσει».

Από πολύ μικρή ηλικία η Μιράντα ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ πλέον ο αθλητισμός για την ίδια αποτελεί και μέρος της δουλειάς της. Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε το παράπονο πως στον αθλητισμό δεν υπάρχουν οι ανάλογες στηρίξεις και βοήθειες στους αθλητές, γεγονός το οποίο στεναχωρεί πολύ την 25χρονη αθλήτρια, ωστόσο, δεν πτοείται και δείχνει πως με το πέρασμα του χρόνου μπορεί και μόνη της να γίνει ακόμη καλύτερη.

«Αυτό που με έκανε να δουλέψω τόσο σκληρά ήταν το πείσμα, η θέληση και η υπομονή. Είναι τρόπος ζωής για εμένα ο αθλητισμός. Από τον Μάρτιο άνοιξα ένα στούντιο γυμναστικής στην Πάφο. Προσπαθώ να συνδυάσω δουλειά, προπονήσεις και το μεταπτυχιακό μου, το οποίο τελείωσα ευτυχώς τώρα και περιμένω να ορκιστώ. Προσπαθώ πολύ να κρατηθώ στο χώρο του αθλητισμού, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει, όμως είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει κάποια βοήθεια από πουθενά. Έναν αθλητή πρέπει να το βοηθήσεις να ανεβεί, όχι όταν βρίσκεται στην κορυφή να τους δώσεις τις βοήθειες που χρειάζεται. Εκεί ίσως να μη τις χρειαστεί. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Κύπρο και είναι κρίμα να χάνονται».

Συνοδοιπόρος για την Μιράντα Κυριάκου, σε κάθε της βήμα πριν από τις μεγάλες τις επιτυχίες αποτέλεσε η προπονήτρια της Κατερίνα Στυλιανού, η οποία ήταν ο άνθρωπος που τη στήριξε και τη στηρίζει.

«Ξεκάθαρα δίπλα κάθε στιγμή μου στάθηκε η προπονήτρια μου, Κατερίνα Στυλιανού, τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και στον ψυχολογικό. Σίγουρα, τον τελευταίο ένα χρόνο περάσαμε πολλά δύσκολα, αφού η προπονήτρια μου δεν βρίσκεται σε κάποιο σύλλογο. Παρόλα αυτά, στάθηκε και με το παραπάνω δίπλα μου. Με εμπιστεύθηκε και ήταν ένας άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα περισσότερο, από ότι πίστευα εγώ στον εαυτό μου. Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου και πραγματικά τις οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».  

Η 25χρονη αθλήτρια χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά καθοριστική για την καριέρα της, μετά τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς τις στόχους.  

«Σίγουρα η ατομική επίδοση που έκανα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα ήταν πάρα πολύ σημαντική. Η χρονιά μου φέτος πάει πολύ καλά. Αν και πιστεύω πως μπορών να κατεβάσω τον χρόνο μου ακόμη πιο κάτω. Ο στόχος μου για τη φετινή χρονιά επιτεύχθηκε. Ήθελα μια θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όπως όλοι μας, η Κύπρος να ανεβεί κατηγορία. Ο στόχος πραγματοποιήθηκε αφού καταφέραμε να ανεβούμε κατηγορία και να εκπροσωπήσω την Κύπρο σε μια τέτοια διοργάνωση αλλά και να δώσω σημαντικούς πόντους στην Κύπρο. Για το μέλλον μου σίγουρα, θα ήθελα να αποφύγω τους τραυματισμούς, να κάνω ένα καλύτερο ατομικό χρόνο και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους».

 

 

   

 

 

 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League