Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ξεκινά. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

Συνολικά 11090 αθλητές από 206 χώρες του πλανήτη έχουν μπει στη τελική ευθεία για τη μάχη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή στην τελετή έναρξης να κρατούν τη σημαία της χώρας τους.

Ήταν μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της ισότητας των δυο φύλων. 

Η Ελλάδα, μάλιστα, θα κάνει πρώτη την εμφάνισή της, με τη Γαλλία (διοργανώτρια της επόμενης Ολυμπιάδας) να εισέρχεται στο στάδιο προτελευταία, ενώ η οικοδέσποινα Ιαπωνία εμφανίζεται ως τελευταία.

Η τελετή θα είναι απλούστερη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, με αναφορές στην πανδημία εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την καταπολέμηση της. Θα δοθεί έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας ενώ θα υπάρχει σύνδεση της Ολυμπιάδας με αυτήν του 1964.

Όπως ανέφερε η Άρια Αγάτσα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει με κάποιον ειδικό τρόπο ενώ δεν θα λείψουν τα εντυπωσιακά τεχνολογικά στοιχεία. Την τελετή θα παρακολουθήσουν μόλις μερικές εκατοντάδες αξιωματούχοι. Από την Ελλάδα θα παραστεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι Ιάπωνες εκφράζουν την αγάπη τους για το περιβάλλον σε κάθε δραστηριότητα που περιτριγυρίζει τον θεσμό. Για πρώτη φορά, το καύσιμο της φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι το υδρογόνο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως καύσιμο του μέλλοντος από τους ίδιους.

Ταυτόχρονα, τα κρεβάτια των αθλητών, τα μετάλλια, αλλά και οι δίσκοι των μεταλλίων έχουν παραχθεί από αμιγώς ανακυκλώσιμα υλικά.

Δειτε Επισης

Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία