ʼνοδος για Κοντίδη και Καριόλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βελτιωμένοι εμφανίστηκαν οι ιστιοπλόοι μας στη διάρκεια της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας (26/7/21) στα νερά της Ενοσίμα, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Παύλος Κοντίδης, έπειτα από τρεις ιστιοδρομίες στα Λέιζερ είναι στην 3η θέση, ο Ανδρέας Καριόλου στα RS:X ανέβηκε στη 14η θέση, ενώ καλύτερα τα πήγε η Νατάσα Λάππα, η οποία ανέβηκε στην 22η θέση στα RS:X, με τη Μαριλένα Μακρή να έχει πτώση στην 25η θέση.

Το μεσημέρι (12:05), στην πίστα της Ενοσίμα, πήρε η εκκίνηση ο Παύλος Κοντίδης στα Λέιζερ, στη δεύτερη ιστιοδρομία των αγώνων. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου έμεινε λίγο πίσω στην αρχή, όμως ανέκαμψε άμεσα και κατάφερε να βρεθεί μέχρι την 5η θέση, για να τερματίσει τελικά 7ος, σε 53.16. Στη δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας και τρίτη συνολικά και πάλι πέρασε πολύ αργά την πρώτη σημαδούρα (24ος), όμως, μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης σημαδούρας έκανε τη σπουδαία δουλειά, καθώς από 25ος ανέβηκε 3ος, για να τερματίσει τελικά στην 5η θέση σε 50.26. Έτσι, με την αφαίρεση της 7ης θέσης, και προσθήκη της 4ης της πρώτης ημέρας και της 5ης στην τρίτη κούρσα, με 9 βαθμούς ποινής ο Παύλος Κοντίδης βρίσκεται στην 3η θέση. Πρώτος είναι ο Φινλανδός Τάπερ με 5 βαθμούς ποινής και δεύτερος ο συναθλητής του Κοντίδη (γυμνάζονται με τον ίδιο προπονητή) Τόντσι Στιπάνοβιτς, με επίσης 9 β.π.

Στις 15:05 μπήκαν στα νερά της Καμακούρα, οι ιστιοπλόοι στην ιστιοσανίδα. Ο Ανδρέας Καριόλου μπήκε πολύ δυναμικά στη δεύτερη ημέρα, τρέχοντας πολύ πιο γρήγορα και κατακτώντας σημαντικές θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Στην 4η ιστιοδρομία τερμάτισε 6ος και στις 5η και 6η ένατος, αρκετά πιο καλός σε σχέση με την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Έτσι, ανέβηκε στη 14η θέση με 57 βαθμούς ποινής, με τον Ιταλό Ματία Καμπόνι να προπορεύεται με 15 β.π. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι στη 13η θέση.

Με το «κρύο ντους» στο ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νατάσα Λάππα ανέβηκε στη δεύτερη ημέρα, τρέχοντας το μεσημέρι στην πίστα της Καμακούρα, στην ιστιοσανίδα. Η Λάππα βρήκε καλύτερο ρυθμό, τερματίζοντας 19η, 17η και 22η, που την ανέβασαν τέσσερις θέσεις και είναι τώρα πια 22η με 107 βαθμούς ποινής.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Λέιζερ Ράντιαλ γυναικών από ό,τι φάνηκαν στην αρχή για τη Μαριλένα Μακρή. Παρά την πολύ καλή προσπάθειά της στην πίστα της Ενοσίμα, τερμάτισε στις δύο ιστιοδρομίες της Δευτέρας λίγο κάτω από το μέσο. Στην 3η ιστιοδρομία ήταν 26η και στην 4η 27η, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 25η με 61 βαθμούς ποινής. Εντυπωσιακή η άνοδος της Ελλαδίτισσας Βασιλείας Καραχάλιου, η οποία ξεπετάχτηκε στη δεύτερη θέση.

* Την Τρίτη (27/7/21), για τα RS:X είναι ημέρα ξεκούρασης, εν αντιθέσει με τα Λέιζερ των αντρών, στα οποία θα διεξαχθούν τρεις ιστιοδρομίες, αφού τοποθετήθηκε και αυτή που δεν διακόπηκε στην πρώτη μέρα. Στα Λέιζερ Ράντιαλ γυναικών θα γίνουν κανονικά δύο ιστιοδρομίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 27/7/21

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Παύλος Κοντίδης                 Λέιζερ

(Φουτζισάβα, τρεις κούρσες, 12:15 (06:15))

Μαριλένα Μακρή                   Λέιζερ Ράντιαλ

(Φουτζισάβα, δύο κούρσες, 12:05, (06:05))

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νικόλας Αντωνίου                100μ. ελεύθερο

(4η προκριματική σειρά, 19:09 (13:09)

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος της ΕΑΚ)

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών